Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 09, 2008

Doorgaan, juist nu

Door Keesjemaduraatje
Nu er opeens zoveel bezoekers op mijn weblog terecht komen, voel ik me haast al weer gedwongen elke dag een stukje te schrijven. Hoe doen die columnisten dat dan? Oh ja, die schrijven dan iets over hun poes of wat ze door hun raam kijkend zien gebeuren. Ik heb geen poes en als ik uit het raam kijk zie ik een lege straat met aan het einde een omgebouwde boerderij. Daar wilde ik het nu even niet over hebben.


Allerlei onderwerpen liggen voor het oprapen, om opgeschreven te worden. Bijvoorbeeld het programma "Onze Schatten" van de NPS. Laat een Marokkaan, een Alto-meisje, een Surinamer en een coole neger allerlei oude bouwwerken in Nederland zien. Laat ze in het Torentje met de Minister-President praten en hoop dat de allochtone jeugd onder de indruk komt van ons rijke Nederlandse verleden en daardoor de motivatie en de kracht vindt in onze te gekke samenleving te integreren. Goed concept. Sta ik helemaal achter. Ik ga dat nu hier ook niet de grond in praten.

Dat ze een keer coole negers en mocros moeten nemen die gewoon Nederlands kunnen praten en wél hun best op school doen. Dat ze niet zo brutaal moeten zijn om een mocro op de troon van de Koningin te zetten. Schandalig gewoon. Maar ja. Dat is de Publieke Omroep. Die hebben zich nu eenmaal in hun hoofd gezet koste wat kost, ons een multiculturele samenleving door de strot te duwen.

Mijn zoon komt 's avonds geschokt naar huis, want de supermarkt waar hij werkt is overvallen. Enkele personeelsleden zijn met stress-klachten naar huis gegaan en daarom moest hij langer werken. Mijn vrouw, die het Nederlandse nieuws helemaal niet volgt en altijd naar de Duitse satelliet kijkt, vraagt aan mij of dat vaak voorkomt. Inderdaad. In Flevoland hebben ze nu zelfs een helicopter ingezet om de grote golf overvallen te stoppen. "Waren het Marokkanen" wil ze daarna weten. "Wat maakt dat nou uit" is het antwoord. Punt is, dat we in Afghanistan allerlei wapentuig en helicopters en vliegtuigen gestationeerd hebben, terwijl het hier in Nederland een bericht in de krant waard is, als er een helicopter ingezet wordt om de criminaliteit te stoppen.

Verder nog iets te zeiken op de vroege ochtend? 

Ja, ik had nog iets over het programma "De Wandeling" van de KRO. Daar wordt Jeanne Abdhulla, een Nederlandse mevrouw van de hulporganisatie Cordaid getoond, die werkzaam is op de bezette Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria). De KRO  doet natuurlijk weer alsof dat een geheel waardevrije en objectieve uitzending is, waarin gewoon een paar vrouwen een rondje gaan wandelen. Wij weten natuurlijk wel beter. Want wij lezen elke dag trouw het weblog van Senator Anja Meulenbelt en daar is Jeanne Abdhulla een graag geziene gast.

JeanneabdhullaGrandioos en tegelijk dramatisch wordt het programma De Wandeling, als ze een oude Arabische man laten zien, die door de speling van het lot tussen twee hekken is komen te wonen. Hij kijkt aan de ene kant naar Israëlisch gebied en aan de andere kant kijkt hij naar de Jordaanoever. Pech gehad. Wat is zijn commentaar?
"Dit is bevrijd islamitisch gebied en daarom zal ik het nooit verlaten."

Ook nog even een interview van achter het hek met een Joodse mevrouw, met de vraag of er ooit vrede zal komen. Goeie vraag. Wat denk je zelf? Nou, die mevrouw denkt dat het nog een hele lange weg te gaan is, maar dat ze wel bereid is samen met Arabieren in één land te wonen. Zie je wel. Gaat toch!
Nederland kan zo'n goed voorbeeld zijn voor de rest van de wereld!

No comments: