Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, November 06, 2008

Een vegetarische man bestellen via Vegadates.com

Door Keesjemaduraatje
Als je tegenwoordig als bewuste maatschappelijk betrokken vegetarische vrouw een leuke nieuwe partner zoekt, dan heb je het ook niet gemakkelijk. Nu is er een dating website speciaal vor vegetariërs en veganisten: vegadates.com. Ik ging eens kijken wat voor eisen er tegenwoordig aan de vegetarische man gesteld worden en ik viel haast van mijn birkenstock sandalen. Wat een hoge eisen zeg! Kunnen we daar wel aan voldoen?

Strand_vegadatesnlAls je bijvoorbeeld kijkt naar eisen die vrouwen van 50 tot 60 aan hun toekomstige partner stellen:

Slank, speels, een engel, een bengel, fris van gedachten, Tantra, Tao, meditatie, jeugdig, gemoedelijk, natuur, theater, kunst (geschiedenis), muziek,HBO niveau, aantrekkelijk, slim, stevig, hoog EQ, gevoelig,  die met een open houding in het leven staat, wandelen, geen materiële doelen nastreven, maar wel van luxe houden....humor, en belangstelling voor de wereld om zich heen,  die inzicht heeft in zichzelf en z’n omgeving, rustig is, maar ook spontaan, die belangrijke idealen deelt (zoals mens, dier en milieu in z’n waarde laten) en daar samen met mij aan wil werken,...

Nou dat past wel. En wat hebben die vrouwen dan wel te bieden? In ieder geval geen principes. Het valt namelijk op dat de meeste vrouwen op die website "Bijna Vegetarisch leven". Dat is natuurlijk niets dames. "Bijna vegetarisch" is net zoiets als "Bijna zwanger".

Bij de mannen die een vrouw tussen de 50 en 60 zoeken, valt iets geheel anders op. Ze zoeken over het algemeen een "Leuke zelfstandige vrouw, die weet wat ze wil." Dat woord "zelfstandig" komt nog een paar keer terug. Ze mag ook vooral geen "ballast meedragen" en ze moet "haar verleden verwerkt hebben".
Blijkbaar zijn de vegetarische en "bijna vegetarische" vrouwen op die leeftijd nog al claimerig en zeiken ze teveel over hun vroegere man die ze in de steek heeft gelaten. Afgronden van mislukte emancipatiegolven en feministische assertiviteit gaan hier open.

Tot zover het kleine sociologische onderzoek naar de vegetarische huwelijksmarkt. De volgende keer gaat het over de ethnobruid bestellen via een catalogus.

2 comments:

einstein said...

blablablablablabla

einstein said...

whihi