Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, November 22, 2008

Etno-registratie

Door Keesjemaduraatje
De etno-bestuurder is erg in. Een gouden greep om het "dossier" vreemdelingenrecht onder te brengen bij de etno-staatssecretaris Albayrak van Justitie. Niemand zal haar van discriminatie gaan betichten. Een Lassie_2 hele moedige keuze om Ahmed Aboutaleb burgemeester van Rotterdam te maken. Niemand kan zo goed het probleem met etnische straatjongeren oplossen, als een etno-bestuurder met twee paspoorten. Gelukkig maar dat het project van de gekozen burgemeester zo vakkundig om zeep geholpen is. Anders had de Amsterdammer Aboutaleb het nog moeilijk kunnen krijgen in Rotterdam. Nu kon de PvdA moeiteloos de gewenste etno-kandidaat door de strot van de Rotterdammers douwen. De etno-bestuurders golf heeft zijn voorlopige hoogtepunt gevonden in de verkiezing van Obama als president van de VS.

Etno-marketing is hip. De Antilliaanse doelgroep bereiken door middel van uitgekiende etno-marketing- strategieën. De etno-marketing bureaus houden databases bij, waarin per postcode precies wordt bijgehouden waar veel Marokkanen, Turken of Antillianen wonen. De reclamecampagnes kunnen zo heel goed op die doelgroepen worden afgestemd.

Vacatures waarin de voorkeur voor een kandidaat uit een etnische minderheidsgroep wordt uitgesproken zijn al lang aan de orde van de dag en worden in bepaalde sectoren zelfs verplicht gesteld. Coloured

Uitzendbureaus voor zwarte werknemers worden door werknemers en werkgevers geenszins als discriminerend ervaren. Integendeel zelfs. Het geeft de werkgever een goede mogelijkheid aan het quotum te voldoen.

Opvallende veranderingen zijn te zien in de etnische vertegenwoordiging binnen de groep van televisie presentatoren. Waren het in de jaren 80 nog vooral Surinamers die bij voorkeur binnengehaald werden. (Noraly Beyer) Nu zijn het veelal leden van de etnische groep Marokkanen en Turken die de voorkeur krijgen. Heb jij je er nooit over verbaasd, dat Karl Noten, de presentator van Nederland in Beweging, opgevolgd werd door een sportieve presentator van precies hetzelfde type. (Duco Bauwens) Ook licht gekleurd? Is het niet vreemd dat de mevrouw die bij Goedemorgen Nederland uit de kranten mag voorlezen een Marokkaanse is en als ze een paar dagen weg is (ziekte, vakantie), dat er dan Ruben Dingemans de kranten komt voorlezen. (Alsof de redactie bij zichzelf denkt: We kunnen er niet opeens een blanke neerzette, want dan schrikken de kijkers). Het is alsof ze er "diversiteitssubsidie" voor krijgen. Het zou mij niets verbazen.

Binnen de linkse partijen is hetzelfde patroon te zien. De Surinamers worden langzaam verdrongen door de sociaal mobiele groep van goed opgeleide Marokkanen en Turken. Dat kan je zien in het hoofdbestuur van de PvdA. Precies één Turk en één Marokkaan. Staatssecretarissen: precies één Marokkaan en één Turk. Het mag van mij. Ik vind het prima. Maar je mag niet zeggen dat de beste kandidaten de voorkeur hebben gehad. Er wordt wel degelijk geselecteerd. Dat is eigenlijk mijn punt.
Colouredholland

Ik hoef eigenlijk nu al niets meer te zeggen over de etno-registratie van Antilliaanse jongeren, waarmee het kabinet het vermeende "Antillianen probleem" in de greep wil krijgen. Het is hypocriet van de Christen-Unie om nu opeens de etnische registratie tegen te gaan, als ze bij alle hier voor genoemde voorkeursregelingen hun mond houden. Toch ben ook ik erg tegen deze etnische registratie, omdat het een uiting van een betuttelende overheid is, die niet wil handhaven, maar de overtreders als patienten en clienten behandelt. Het opent bovendien de deur naar serieuze rassendiscriminatie.

w

No comments: