Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, November 07, 2008

Heb Obama gewonnen, is het nóg niet goed...

Door Keesjemaduraatje
Nee hoor. Het is nóg niet goed. De Meulenbelten van deze wereld hebben weer wat gevonden om over te struikelen. Wat is er namelijk aan de hand? Rahm Emanuel, de stafchef van het Witte Huis, die Obama net Rahm benoemd heeft, die zijn vader, die heeft wapens gesmokkeld naar de Irgun, de zionistische ondergrondse groep van de latere Israëlische premier Menachim Begin. Ja, wat is er tegen vraag je je natuurlijk af, maar dat schijnt helemaal niet goed te zijn.

Op de Electronic Intifada staan nog meer van dit soort feiten over Rahm Emanuel.

Rahm Emanuel hielp in de eerste Golfoorlog in 1991 vrijwillig mee, door de Israelische legertrucks te onderhouden, die in Zuid-Libanon gestationeerd waren.

Als directeur van het Witte huis, gedurende de eerste Clinton regering, heeft Emanuel in 1993 de beroemde "Declaration of Principles" tussen de PLO leider Arafat en de Israelische premier Yitzhak Rabin helpen organiseren.

Verder nog iets te mekkeren over Rahm Emanuel? (Hij wordt voor mij met de dag sympathieker) Ja. Nog iets. In het congress heeft Rahm altijd Israel gesteund. Soms zelfs nog meer dan President Bush. Bijvoorbeeld in juni 2003, toen hij een brief aan George W. Bush ondertekende, waarin hij de president bekritiseerde vanwege zijn geringe steun aan Israel. "We waren onaangenaam verrast, door uw kritiek op Israel, vanwege het bestrijden van terreur", schreef hij met 33 andere Democratische kandidaten. De brief stelt dat het vermoorden van Palestijnse Hamas leiders wordt gerechtvaardigd als een daad van zelfverdediging.

In 2006, tijdens de korte Libanon oorlog, noemde hij de Libanese- en Palestijnse regeringen "Terroristische entiteiten, die zich vermommen als democratie".

Op 14 juni 2007 vroeg hij in een brief aan Minister van Buitenlandse zaken Condoleeza Rice of ze wilde samenwerken met de Jordanese- en Egyptische regering, om een bestand te bereiken tussen Fatah en Hamas, ten einde de levens van studenten in Gaza te sparen. "De studenten dreigen de dupe te worden van de oorlog die door hun ouders gevoerd wordt", zo schreef Rahm Emanuel toen.

Het is duidelijk dat Obama door Rahm Emanuel als stafchef van het Witte Huis te benoemen, alle geruchten over evenutele pro-Palestijnse contacten definitief de kop in wil drukken. Waarvan acte. En het is natuurlijk leuk om de woedende reacties op het weblog van de Senator van Haat en Terreur en de Electronic Intifada te lezen. Hebben we toch nog iets te lachen in deze zware tijden. 

14 comments:

Carel said...

De Irgun was een terroristische organisatie, een soort Joodse Hamas, die bomaanslagen pleegde onder anderen op het King David Hotel, het Britse hoofdkwartier (91 slachtoffers) en in 1948 een bloedbad aanrichtte in een Arabisch dorp (110 doden). Daar lijkt me wel iets tegen. Zelfs de Israëlische regering had schoon genoeg van deze terroristen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Irgun


Maar daar had dus de vader van Rahm mee te maken, niet Rahm zelf.

barry said...

Het is onzin dat Irgun een Joodse Hamas was. In tegenstelling tot de Hamas viel de Irgun het militaire hoofdkwartier van de bezettende macht aan. Want dat was het King David Hotel. Van te voren hebben zij telefonisch gebeld. Maar de Britten konden niet geloven dat de Irgun tot hun hoofdkwartier was door gedrongen en hebben de bommelding naast zich neer gelegd.

Toen de Britten Sternleden gingen executeren, gingen zij als represaille Britse Officieren executeren. Dat heeft in 1947 tot heftige rellen in London geleid waarin Synagogen en Joodse Winkels in de fik werden gestoken. Die onrust heeft enkele weken aangehouden.
Vreemd Carel dat je hier opeens de neiging krijgt tot tendentieuze weergave als: "zelfs de Israelische regering" In het zwartmaken van de Irgun en etc zit een hoog gehalte van het "verraad van links"
Terwijl juist Links oftewel Ben Gurion voor de machtsmonopolie overging tot regelrechte broedermoord. Met de beschieting van de Atalena en het vermoorden van de opvarenden. Er is zoveel onbekend over die onafhankelijkheidstrijd. Het waren zwaar dramatische tijden waarin de Engelsen zonder gene de Arabische troepen bewapenden en samen met Amerika de Joden aan een wapenembargo onderwierpen.
De uit de hand gelopen slachtppartij van Deir Yassin kan niet los gezien worden van de verstikkende omsingeling van Jeruzalem door Arabische troepen en het lukkraak uitmoorden van voedselkonvooien en ziekentransporten. En over de ware toedracht en de wijze waarop de Hagana het heeft uitgebuit om Irgun buitenspel te zetten, bestaan vele versies.
In Jeruzalem was de Hongersnood zo groot dat de Joodse bevolking gedwongen was het onkruid tussen de bestrating te eten en zij werden lukraak met artillerie bestookt.
Al met al een wonder dat die staat nog is ontstaan. Ironisch genoeg eerder dankzij de Sovjet Unie en Tjechië dan door Amerika en het Westen. Zo werd het een huis voor de paar miljoen ontheemden die in Europa en de Arabische wereld op drift waren geraakt.

Carel said...

Met alle bezwaren die er kleven aan Wikipedia - hier een uitgebreidere versie van het item Etsel/Irgun in het Engels.
http://en.wikipedia.org/wiki/Irgun

Ik lees hier dat Irgun als een terroristische organisatie werd beschouwd door onder anderen het World Zionist Congress. Over het bloedbad in Deir Zassin meldt een rapport van de concurrerende (gematigder) strijdgroep Haganah: "Hele families - vrouwen, oude mannen en kinderen - werden vermoord." Ik lees ook nog iets over het gooien van bommen naar ongewapende mensen bij een bushalte. Met God aan hun zijde. Reden genoeg om Irgun een soort Joodse Hamas te noemen. Ik ben geen deskundige van de Israëlische oorlog, er zijn diverse lezingen van de gebeurtenissen. Maar éen ding staat wel vast voor mij: het gooien van bommen bij bushaltes noem ik terreur, ongeacht of die door joden, moslims, christenen of ongelovigen wordt gepleegd.

Nogmaals, de vader van Rahm Emanuel zou wapens hiervoor hebben gesmokkeld, niet Rahm, dus what s the problem with Rahm.

antipode said...

Misschien wordt het eens tijd om het doopceel van de vader van Anja Meulenbelt te lichten.

bottehond said...

Dit is heel goed nieuws, Keesje. Erg goed dat je een en ander uitgezocht en uitgelegd hebt. Moeten we er nu van uit gaan dat die Libanese krant ofwel de geinterviewde Palestijnen gelogen hebben? Ik blijf mijn hart vooralsnog vasthouden inzake Obama.

http://yidwithlid.blogspot.com/2008/11/lebanese-paper-obama-promised-abbas.html

Jan Hartkamp said...

Met de traditionele vijanden van links gaat het "so wi so" erg slecht,
"these bastards are getting better and better every day!"

We hebben nu dus een zwarte president van de V.S en in Israel is de rechtsprekende macht in handen van: Dorit Beinisch ;"hooggerechtshof", de wetgevende macht voor : Dalia Itzik :parlementsvoorzitster, en als het nu een beetje "tegen zit", komt de uitvoerende macht straks, na de verkiezingen, in handen van:Tzipi Livni, eh... inderdaad ja, allemaal vrouwen!!

Amerika en Israel, wat een "gemene, rechtse, fascisten zijn het toch", ha ha ha, "eat your heart out!" Anja!

C.U. Jan.

Menno said...

Prima benoeming dus.

J Geurtsen (Pseudoniem Volkskrantblog) said...

Ja de frustraties vanuit het linkse kamp, lopen hoog op.
Hun held, hun Messias, door hun zelf benoemde bondgenoot in de strijd tegen Israel (de joden), die een jood als naaste medewerker neemt.

Op het Volkskrantweblog J.J.Willem van Waning, de oud tweede kamerlid voor D66, die net als Dries van Agt nu pas zijn werkelijke gezicht laat zien.

Of de regelmatig opduikenden Stan van Houcke, een VPRO journalist, met ernstige antisemitische trekjes.

Dietrich Bonhoeffer gaf eens een analyse van het dit soort mensen.
Zo schreef hij: “Domheid is een gevaarlijker vijand van het goede dan slechtheid.
Tegen domheid zijn wij weerloos.
Noch met protesten noch met geweld is hier iets te bereiken.
Argumenten baten niet. Feiten die niet stroken met eigen vooroordeel kan men heel eenvoudig ongeloofwaardig noemen - in zulke gevallen wordt de domme mens zelfs kritisch - en feiten die niet te ontkennen zijn kunnen opzij geschoven worden als nietszeggende uitzonderingen.
Domheid is geen gebrek aan intelligentie maar getuigt van een moreel tekort.

Ron said...

In heel de westerse pers word geschreven over de bouw van een megaschip met subsidie van de Nederlandse overheid die genoemd wordt naar een berucht SS-er, zie bijvoorbeeld
http://www.bernerzeitung.ch/wirtschaft/espacewirtschaft/index.htmlSchiff-soll-nicht-nach-SSMitglied-benannt-werden/story/28652994?print=yes
http://www.upi.com/Top_News/2008/11/08/Ship_to_be_named_after_Nazi/UPI-10091226168749/

Die informatie vind je, op een enkel regionaal blad na, niet in de Nederlandse media.
Hoe kan dat nou? Nederland heeft zich toch zo verzet in de oorlog. Ze huilt nog steeds over het stateloze meisje Anne Frank.
Ze heeft toch haar hart op de goede plek?

henkie said...

Weer eens een hoog en dom antisemitisch propaganda gehalte van wikepedia... de slinks fascisten in IL konden en kunnen er wat van (net als hier; ben gurion en de zijne babbelden lekker met de nazis om ongewenste rechtsjoden buiten te houden).
Toen de irgun te populair werd, deed BG, de hagan en een, twee, drietje met de moslims en de britse nazis. Deir Yassin was een vesting waar naast enkele honderden ogeregelden (schapebondjes van heden nog vele jordaanse legionairs en engelse nazi deserteurs waren). Deir Yassin was een vesting die werd gebruikt om Jerusalem te wurgen (met behulp van de britten en BG en dezijnen die er alles aan deden en doen om van Israel maar vooral een socialisten paradijs te maken). De Irgun moest de weg vrij maken en kwam met luidsprekers omhoog gereden, nadat BG en de zijnen gelogen hadden en vermelden dat de burgers al gevlucht waren (net als de meeste arabieren om als alles "juedenrein" was lekker te gaan plunderen (een beetje als NL met Anne Frank).
Helaas pindakaas, als goede moslims gebruikten de 'strijders' de burgers als schild. De Irgun reed het dorp binnen en werd van alle kanten beschoten, hetgeen tot paniek leidde met als geval enkele vele slachtoffers.
Heb ook de wikepedia pagina bekeken en zag vooral veel 'new historains' (U weet wel, David Irving en dezijnen) geleuter.

barry said...

Het karikatuur wat Henkie op zijn beurt weer van BG maakt is ook weer behoorlijk over de top. Het Nazibabbel verhaal wordt met dezelfde gretigheid door Anja Meulenbelt en Ilan Pappe gebruikt om weer hun verhaaltje van ietwat andere strekking rond te krijgen.
Feit is dat alle organisaties die Brendel aanhaalt in het kader van" "als zelfs zij het vinden moet het wel waar zijn" alle motieven hadden om Irgun Etzel zo zwart mogelijk te maken en te criminaliseren. Geheel te vergelijken met Brendels stokpaardje 'het verraad van links"
Dat van die wagens met luidsprekers van Henkie is een interessant detail wat absoluut niet des Hamas zou zijn. Wagen is vastgelopen en het is absoluut door ongelukkige omstandigheden in Deir Yassin uit de hand gelopen en vervolgens niets ontziend geëxploiteerd en opgeblazen.
Het opblazen van busgangers bij de Damascusgate praat ik niet goed, maar het was eenmalig incidenteel vergeleken met Hamas
Bovendien was Irgun niet religieus. Dus niks met "God aan hun zijde" te maken.
Naast Britse Nazi desserteurs waren er ook Bosnische ex -SSers actief voor de groot-moefti en zijn mannen.
Voor een minimum aan extra context lees het relaas van Yehuda Avner in The Jerusalem Post:
http://begincenterdiary.blogspot.com/2007/04/yehuda-avner-on-deir-yassin.html

Henkie said...

@Barry,

Je bent redelijk ingelicht. echter de BG kliek en hun nazaten waren en zijn nog steeds fout. BG stuurde in 1934 Weizsman naar de VS om een boycot tegen nazi duitsland te breken, verder is er no krstner, arlosorv, etc.
Wat mij meer zorgen maakt is hoe de zg. kriische mens overal een zionistische samenzwering ziet en juist die joden noemt die links tot uitest links zijn en Israel liever vandaag dan morgen aan de arabieren geven (hetgeen natuurlijk tot een massaslachting onder joden zal leidden).
De heer Emanuel is zo'n uitest slinks mannetje dat of ontzettend veel zelfhaat heeft of het jodendom direct door de socialistische heilstaat wil vervangen (waar het kringetje weer rond is aangezien Rahm wordt gesponsord door Soros et al (net als vele andere extreem linkse doelen), die volgens onze slinkse criticie juist weer een wereld heerschappij van het 'Finanz judetenums' na zoudden jagen).
Kortom de kritische medemens laat zich graag voor het antisemitische karretje spannen.

daniel said...

De Irgun was geen Hamas, de Irgun was geen religieuze organisatie en heeft nooit gestreeft naar de vernietiging van welk volk dan ooit. Haar leider Menachem Begin heeft als Israelische premier vrede getekend met Egypte en verstrekkende consessies gedaan.

Vrede tekenen met Israel kan Hamas niet, omdat het een religieus dogma is dat Israel moet worden vernietigd. Als Hamas daar van afstand neemt, houden ze volgens hun eigen handvest op om Moslims te zijn.

De Irgun daarentegen heeft haar claim op de Oost-bank van de Jordaan -wat onder het Britse mandaat viel, een mandaat wat Groot Britanië alleen kreeg om te helpen om in dat gebied een Joodse staat op te richten- opgegeven. Dat blijkt nu, zoveel jaren later, een vergissing te zijn. Desondanks hebben ze het toch gedaan.

Nu blijkt dat we die claim nooit hadden mogen opgeven. Dat was het vredesprocess over het wel of niet opgeven van Amman gegaan in plaats van de spritituele en culturele centrum van het jodendom, waarvan iedereen nu verwacht dat we dat opgeven voor 'vrede'.

Overigens heeft de Irgun inderdaad geweld gebruikt. Als ze konden hadden Joden in 1948 ongetwijfelt netjes in drievoud gevraagd om een stuk land, maar de realiteit van deze planeet is dat staten alleen met geweld worden geboren.

Ik vraag me af waarom iemand iemand van mening zou zijn dat de Joden een vreselijke misdaad begaan door op deze regel geen uitzondering te vormen. Worden wij ervan beschuldigd mensen te zijn? Zie ik dat goed? Wij bestrijden onze vijanden en hebben onze vrienden lief, zoiets?

Errug he.

In Dir Yassin heeft een slachting plaatsgevonden die door zowel de Hagannah als de Arabieren uit propaganda overwegingen is opgeklopt tot enorme proporties. Ben Gurion wilde de Irgun kapot maken, dus hoe misdadiger zij konden worden voorgesteld des te beter. Voor de Arabieren was het natuurlijk het bewijs dat de Joden monsters waren. Het gekke is alleen dat dankzij de heise om Dir Yassin enorm veel Palestijnen op de vlucht zijn geslagen. Dus terwijl iedereen beschuldigend en honend naar de Irgun wijst, hebben zij de jonge joodse staat levensvatbaarheid gegeven.

Vreselijk.

Overigens, nog iets. Iemand bekend met de Altalena? Dat was een schip vol wapens wat de Irgun naar Israel liet komen. De Joden hadden nauwlijks wapens, maar Ben Gurion was niet geheel onterecht bezorgd over een mogelijke staatsgreep. Hij gaf daarom de jonge Yitschak Rabin de opdracht het schip te beschieten en tot zinken te brengen.

Aan de kant van de Irgun vielen een aantal doden, men had een schip vol met wapens, honderden gewapende mannen, en niet één schoot terug. Ben Gurion bracht de Altalena tot zinken en de 'terrorist', 'de equivalent van Hamas' Menachem Begin gaf het bevel : "Niet vuren".

Net Hamas?

Steady Freddy said...

http://www.youtube.com/watch?v=20RGookyRrM&feature=related