Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, November 28, 2008

Hebben Links en Rechts elkaar nodig?

Door Keesjemaduraatje
Toch is het een heel aardige theorie van Anja Meulenbelt, dat de rechtse bloggers steeds weer op de websites van links lijken om zich lekker op te kunnen winden. Klopt dat eigenlijk, dat Links en Rechts elkaar nodig hebben? Al is het alleen maar om zich tegen elkaar af te kunnen zetten? Ze gaat zelfs verder en beweert dat als Sörensen van Leefbaar Rotterdam een Populistische Omroep Nederland van de grond krijgt, dat dan de rechtse mensen elkaar meteen in de haren zullen vliegen, omdat ze dan met zijn allen in een hok zitten en geen gemeenschappelijk vijand meer hebben.

Diamant Volgens mij hebben Extreem Linkse groepen zeker een externe vijand nodig om te mobiliseren, om af te leiden van het eigen falen en om lekker tegen aan te trappen. Voor 2001 moesten ze die vijand vaak buiten Nederland zoeken: de VS, Reagan, Haider, le Pen. Na 2001 kregen ze het veel gemakkelijker. Pim Fortuyn werd op de extreem linkse websites en in de krantjes en pamfletten beschreven als het kwaad zelve. Nu is Geert Wilders een geliefd onderwerp van haat.  Vergelijkingen met de Tweede Oorlog doen het in dat verband erg goed.

De PvdA heeft daar veel minder last van. Veel PvdA-ers zien in dat de kiezers toch weer terug veroverd moeten worden. Daarom wordt de laatste tijd steeds meer geprobeerd op de feiten en de werkelijkheid zelf in te gaan in plaats van de boodschapper te straffen.

En rechts? De laatste VVD-er die echt tegengas kon geven door zijn politieke tegenstanders flink zwart te maken, was toch Hans Wiegel, met zijn Sinterklaas vergelijkingen over Joop den Uyl. De VVD-leiders die daarna zijn gekomen, zijn allemaal te beschaafd geweest. Ze willen gewoon gezellig net als bij de tennis- en de hockeyclub,  met elkaar overleggen over de politiek en zakelijke besluiten nemen.

De PVV heeft wel enkele keren mensen met een linkse mening persoonlijk aangevallen, bijvoorbeeld Clairy Polak en Ella Vogelaar. Deze partij voert echter geen campagne tegen personen.

De schrijvers van Het Vrije Volk nemen inderdaad geen blad voor de mond en vallen de "linksmensen" als groep aan. De term "linkse leugens" wordt zelfs zo vaak gebruikt, dat de "oude media" hem over nemen".

Hebben Links en Rechts elkaar nodig? Ik denk het wel. Zonder het bestaan van politici als Rita Verdonk en Geert Wilders zouden komitees als "Keer het Tij" en "Nederland bekent Kleur" niet kunnen bestaan. Als de staat Israël er niet was, dan zouden de Internationale Socialisten een kommervol bestaan leiden. Haat is de drijfveer van veel van deze clubs.

8 comments:

Ge said...

Jezus Kees, wat heb jij toch met Anja Meulenbelt dat je ieder keer weer als een stier op een wapperende vlag op haar reageert? Heb je een keer een blauwtje bij der gelopen of zo?

Keesjemaduraatje said...

ja Ge:

Mijn reactie op Anja was deze:
het is ongelooflijk dat een vrouw die in de 70-er jaren tegen burgerlijke waarden en normen streed en een voorbeeld is geweest voor zovelen, nu een religie goed vind die absoluut homo- en vrouw vijandig is.

Reactie door keesjemaduraatje — woensdag 20 april 2005 @ 23.17

Beste Keesje dinges, als je bij voorbaat zo zeker weet dat de gehele islam homo- en vrouwvijandig is, en daarmee dus ook alle moslims hier in Nederland, dan raad ik je aan je heil te zoeken bij al die websites die dat net zo zeker weten als jij, en niet hier.

Reactie door anja — woensdag 20 april 2005 @ 23.37

Daarna is het niet meer goed gekomen.

Ge said...

Dus.........?

Chantal said...

http://bezorgdemoeders.nl/nieuws/57/sp_en_pvda_kiezen_ongegeneerd_voor_verscherping_omgangsplicht.html

Paardestaart said...

Nou ja Gé - jij kunt het je misschien niet voorstellen, maar mensen als Anjama bieden stiekeme antisemieten en naar zelfvernietiging snakkende westerlingen een front van respectabiliteit dus je moet wel. 'Mevrouw de senator van de SP zegt het ook', dus voorlopig kunnen sukkels en boeven in beschaafd gezelschap nog best voor de dag komen met hun onredelijke, vergezochte, hardvochtige en idiotaire standpunten.

Anjama is een thermometer voor wat de maanbidders denken, uitvreten of zouden willen. Daarom zou je elke stap die ze zetten moeten volgen en de moeder overste nauwlettend in de gaten moeten houden en je mag geen gelegenheid voorbij laten gaan om haar aan de kaak te stellen als de autoritaire, kwaadaardige anjatollah die ze is, al moet ik zeggen dat ik dat zelf niet kan opbrengen. Ik word zo kwaad en ziek van de cynische stompzinnigheid, de kwade trouw en de huichelarij daar; en daarbij komt dat het allemaal al zo vaak gezegd is door veel beter ingelichte mensen dan ik - zonder enig resultaat - dat ik het niet kan opbrengen. Die zalvende bekommernis van de bezoekers daar, met de bloedjes van 'palestijnen' die door de maximale schuld van de gewetenloze joden (israeli's genaamd, om verdenking te vermijden) alweer in het donker zitten of zonder bakker - ik doe het mezelf niet aan..tenzij ik er door vrienden met meer ausdauer met mijn neus in gewreven wordt. Dan moet je wel, en dan lig k weer een nacht te stuiteren in mijn bed.

Bovendien ben ik zolangzamerhand van mening dat er geen gesprek mogelijk is tussen de twee kampen - 't gaat immers altijd om de subtekst, die niet genoemd mag worden - en de consequenties daarvan neem ik graag op de koop toe
't Is alles uitsluitend Jihad, en zolang dat zo is valt er niks te praten - hier niet, en in Israel niet.

Ge said...

@Paardestaart - En nu een beetje normaal NL. Ik snap geen moer van wat je allemaal wil zeggen.

Paardestaart said...

Nou moe...!

Louisa said...

Paardestaart, snap precies wat je bedoelt.
Deel je gevoelens..Ik bezoek Leugenbelt niet meer. Zinloos.Ik heb ook sterk het idee dat het haar niet gaat om de "Palestijnen", maar om de publiciteit voor zichzelve...