Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 02, 2008

Payroll Services

Door Keesjemaduraatje
je kent toch wel die reclame van Tempo Team. Het waren twee fantastische dagen. Dat gaat dan over het uitzendwerk van Tempo Team. Maar hou je vast. Nu hebben ze ook iets anders. De Payroll Services. Dat betekent dat een werkgever helemaal geen eigen personeel meer hoeft te hebben. Ze staan gewoon allemaal bij Tempo Team op de Payroll. Lekker makkelijk. En als je ze niet meer nodig hebt, dan gooi je ze er gewoon uit. Maar ze kunnen dan wel weer bij Tempo Team verder werken. Dat dan weer wel. 

Tegenwoordig heb ik een postbus. Daar liggen dan van die foldertjes in. Voor bureaumeubelen en ook van dit soort grandioze aanbiedingen. Je kan gewoon een bedrijf opbouwen waarbij je het gebouw en de auto's least en het personeel staat op de payroll van een uitzendbureau. Kan het gemakkelijker?

Straks wordt de gehele arbeidsmarkt geflexibiliseerd en dat heeft grote nadelen. Je kan geen huis meer kopen omdat je geen zekerheid hebt. Je wordt oud en ze gooien je eruit. Dat kan altijd wel gebeuren. Maar bij een uitzendbureau is het wel heel makkelijk.

1 comment:

claartje said...

Neen. Men mag en kan dus ook niet ALLE werknemers op de payroll services contract zetten. Wettelijk verboden.