Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, November 25, 2008

Vrankrijk Krakers Uitgesloten

Door Keesjemaduraatje
Wat te doen met geweldadige krakers binnen je eigen clubje? Pliesie halen?  Gaat natuurlijk niet. Zelf straffen? Moeilijk. (De daders behoren tot de top van de Amsterdamse kraakbeweging)

Vrankrijk020117Dan blijft er alleen nog de cultureel-antropologisch interessante methode van uitsluiting van de geweldplegers. Dat doen ze bij Papoua stammen op Nieuw-Guinea ook zo. Kleine tip aan de dames en heren "Bargroep Vrankrijk": Je kan ze ook opeten. 

Het kan ook anders
Kale Per - 15.11.2008 15:02

Dat er ook een andere manier van omgang mogelijk is met mensen die de verantwoordelijk niet op zich willen voor de matpartij die Yoghurt op intensive care deed belanden en zijn zijn vriend dusdanig gewond dat hij maandenlang niet kan functioneren, blijkt uit het winkelverbod dat een drietal medewerk(st)ers van de Amsterdamse Boekhandel Het Fort van Sjakoo hebben uitgeveaardigd tegen de daders. Op de dagen dat deze medewerk(st)ers werken zijn de genoemde personen niet welkom in het Fort.

Ook voor villa Friekens geldt een verbod voor deze mensen en bij de OCCII zijn ze ook geregeld niet meer gewenst.

De Vrankrijk barploeg is zo hopeloos verdeeld, jagen mensen weg die de `verkeerde' vragen stellen of die bij Yoghurt op bezoek zijn geweest, dat er van hen geen enkele stap richting daders genomen zal worden.

Eerst wordt er middels een openlijke Vrankrijk de `morele verantwoordelijkheid' op zich genomen en de tent gesloten, om vervolgens zonder enige `morele verantwoordelijkheid' de boel weer open te gooien. Zonder aan te geven hoe men er zorg voor zal dragen dat dit in de toekomst nooit meer zal gebeuren. Dus maak je geen illusies over die uitnodiging om te komen vragen bij de Vrankrijk. Ze willen in feite geen vragen, ze willen geen antwoorden, ze willen geen discussie. Uitsluiting van de daders wil ook een aanzienlijke groep niet, want uitsluiting is juist wat de huidige samenleving met grote groepen doet. Ammehoela. Uitgesloten is Yoghurt, die al twee maanden bed houdt (en nog minstens zes maanden voor de boeg heeft), momenteel half invalide is, constant koppijn heeft, met het ene oor niets meer hoort en met het andere alleen nog maar 20%, constant een gekmakende fluittoon in zijn hoofd heeft en zijn evenwichtsorgaan aan een zijde in puin heeft liggen. Uitgesloten is Yoghurt's vriend die ook letterlijk en figuurlijk kapot is van het georkestreerde geweld dat over hen heen is gekomen. Uitgesloten of met de nek aangekeken zijn mensen die `zo dom' zijn geweest om naar de bargroep vergaderingen te gaan om hun nek uit te steken voor Yoghurt en stelling te nemen tegen de daders. Uitgesloten zijn die tientallen mensen en groepen die hebben besloten dat Vrankrijk hun kroeg niet meer is, die er geen activiteiten (info-avonden, benefieten of concerten) meer willen organiseren, die er niet langs gaan om wat te drinken. Want wie heeft er nu zin om eventueel naast een van de daders te zitten? Uitgesloten is het gezond verstand dat zegt wanneer er iets onmenselijks heeft plaatsgevonden. Uitgesloten is het zelfreinigend vermogen van een scene die (selectief) geen grenzen meer wil stellen aan het gedrag van bepaalde lieden.

Terwijl eigenlijk de enigen die uitgesloten zouden moeten worden degenen zijn die dit op hun geweten hebben.

HET IS GENOEG GEWEEST!

24 comments:

Peter Siebelt said...

In hoeverre heeft Walter http://www.dumpert.nl/mediabase/40071/2d164a12/boze_krakert_op_sioe_demo.html
hier mee te maken.

Carel said...

Het laatste nieuws uit Vrankrijk.
http://www.indymedia.nl/nl/2008/11/56041.shtml

Peter Siebelt said...

"Na de verbijsterende gebeurtenissen op de stoep van Vrankrijk", aldus een citaat uit het bericht.

Volgens mijn bronnen gebeurde het gevecht niet op de stoep maar binnen... in Vrankrijk.

zahi said...

ik vind het tekenend. als buitenstaander snap ik het daarom ook wel een beetje.

de anti-facisten zullen de facisten worden.

stoethaspel said...

Volgens Yoghurt die het me aan de telefoon vertelde is het buiten gebeurd. Eerder in het halletje waren al wat duw en trekpartijen geweest maar tegen de tijd dat Yoghurt naar buiten was gewerkt kwam hij erachter dat hij een plastic tas met kado's vergeten was. Dus weer aangebeld en vervolgens ging de deur wel open maar kwam er eerst een steigerpijp naar buiten en toen pas een mens.

Daarna zijn de laffe honden via de nooduitgang naar buiten gegaan en hebben ze met vier man de twee raddraaiers nog eens van achteren aangevallen, bewapend met knuppels en de eerder genoemde bouwartikelen...

Overigens wordt in het Vrankrijk artikel beweerd dat Yoghurt binnen was geweest maar zelf zegt hij nooit verder te zijn gekomen dan het halletje.Aanleiding volgens Yoghurt: Vermoedelijk het hondje dat hij bij zich had.

Jeanot said...

Het is toch reeds lange tijd duidelijk dat extreem links geweld het fascisme van de 21e eeuw is.

Ze moeten dat hele kraken nu eens verbieden,de idealen die het fundament van de krakersbeweging waren zijn niet meer.

Niehielist said...

Kraken is fascisme.
Kraken wordt in stand gehouden door de linkse partijen en door Cogen, om tegenstanders te intimideren.

Stop de krakersknokploegen van Cohen.

Natasha said...

@ Siebelt. Rot toch op, vuile stokerd met je misselijke insinuaties en je z.g. 'bronnen', je weet geen fuck, dat blijkt maar weer es.

HansBodhi said...

Hoi Kees

Je staat op geenstijl als "voormalig krakert en huidig rechtsmens", dat verbroedert want dat ben ik ook ;-)
Ben alleen nooit een schedelkrakert geweest, maar kom uit de tijd dat kraken nog een goede actievorm was in plaats van de tegenwoordige persoonlijkheidsstoornis die menig linksmens laat zien.
Je moet de DSM-IV er eens op naslaan, wat voor IBS indicaties er rondlopen met Palestijnensjaaltjes om.
Wel raar trouwens hoe links en rechts zich heeft verwisseld.... en dat zo ongemerkt!
De linksen van vroeger die nog steeds voor emancipatie van homo's en vrouwen zijn, kerk en staat gescheiden houden en voor integratie, zijn nu "zogenaamt rechts" en stemmen zeer terecht PVV (de enige partij met een echt sociaal gezicht en ballen als kokosnoten).
De ZOGENAAMD linksen van tegenwoordig zitten tot hun elleboog zo diep in het rectum van de seperatistische mocro's die potenrammen en vrouwen slaan en in het algemeen met antisociaal gedrag en groepsgeweld (want zo'n kakkerlak duft dat niet alleen!) hun gif verspreiden in de wereld. Want ja mocro's zijn zielug... maar stiekem zijn die linksen schijtbang voor de gekrulde inteeltproducten... en dan komt af en toe je ware aard naar boven. Bang voor geweld, ook al komt dat uit je eigen clubje, en dan laat je ook op kleine schaal de slachtoffers van buitensporig geweld, keihard vallen, net zoals op maatschappelijk vlak.

Peter Siebelt said...

@Natasha | 28 november 2008 om 18:30

Veel kwaliteiten maar helaas ook veel gebreken zoals linkse uitschuifbare lange tenen, voorspelbaar gedrag, simpel en informatievervuilend taalgebruik, dubieuze vriendjes en nog een aantal geheimpjes.

Maar niet getreurd. Een mens moet geduld hebben om de hele waarheid boven tafel te krijgen.

Natasha said...

Meer omtrekkend gelul en verdachtmakingen maar geen antwoord, dus het is duidelijk.

keesjemaduraatje said...

toch blijft het opvallend, dat er hier en op Geenstijl gewoon gediscusieerd kan worden en dat de weblogs van de zogenaamde vrijdenkende Indymedia en andere zogenaamd anarchistische groeperingen dicht gehouden worden

Korreltje Zout said...

@ Natasha | 28 november 2008 om 21:54
Volkomen waar en heel vreemd. Ik ben dan ook banger voor anarchistische linkse autoriteiten dan voor rechtse kwajongens. De krakersbazen en indymediamoguls zijn de nieuwe fascisten.

Paardestaart said...

Nee hoor - dat is niet vreemd..Die starre wereldverbeteraars hebben al zó lang de wind mee dat ze vergeten zijn dat ze ook maar gewoon een ideologie aanhangen; dat die bovendien van een nogal simpel wereldbeeld getuigt kunnen ze zich helemaal niet voorstellen natuurlijk..Ze menen zelfs dat tegenstanders niet deugen!
Ik bedoel: als je toch serieus denkt dat anderen het niet alleen mis hebben, maar daar hun dissidentie zelfs moreel laakbaar zijn, dan ben je vrij ver heen.
Blijft het feit dat hun positie van het begin af aan een ramkoers impliceerde: links geweld is altijd al fascistisch geweest.

Ge said...

Kees, je gaat me toch niet vertellen dat er op GeenStijl wordt gediscussieerd? Laat me niet lachen. Dat is volgens mij nu wel het laatste wat ze willen.

Al die "reaguurders" hier die links en fascisme op een lijn zetten moeten eerst maar eens uitzoeken wat fascisme werkelijk betekent en betekend heeft voor de wereld.
Ook ex-krakers die overgelopen zijn en vervolgens hun eigen nest bevuilen moeten zich eens bekend maken net zoals Kees dat heeft gedaan. Dan pas zijn de praatjes op waarde te beoordelen.

Peter Siebelt moet zijn mond houden want die is de eerste die onwelgevallige uitspraken als eerste van zijn website haalt. Dubieus gezelschap trouwens waar je je tussen bevindt.

Leuk stukje net gelezen van de lezing die Kay van der Linden heeft gehouden op de UvA. Niks nieuws maar wel leuk om te horen uit de mond van de spindoktor van nieuw rechts.

Peter Siebelt said...

@Ge,

Alle commentaren die aan mij gericht zijn worden bewaard, ook die van jou. Ze zullen binnenkort allemaal op mijn website te lezen zijn onder de kop HUILEBALK(JES).

Carel said...

Discussie gesloten. Alle reacties op het bericht van Vrankrijk zijn verwijderd.

http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Gezellig.htm

Onderzoekert said...

Tja, die Siebelt, heb ik niet ooit ergens gelezen over een schedelkraak waar peter bij betrokken was en het slachtoffer het niet overleeft heeft?

En inderdaad Ge, onwelgevallige meningen (vooral die precies de vinger op de zere plek leggen natuurlijk) zijn bij het logje van Peter S. absoluut verboten.

Dr.D said...

Zag verleden week pas dat Yoghurt `t slachtoffer was. Ken die gast goed, maar ook de Vrankrijk mensjes, dat je je afvraagt hoe ze zò konden doorschieten. Aan vijanden immers geen gebrek zou je zeggen....
Maar om dan een klein broodmager mannetje zo aan te pakken.

Peter Siebelt said...

@Onderzoekert,
Mijn complimenten, dat heb je 'ergens' goed gelezen.

NN said...

Uit de verklaring van Vrankrijk:
http://www.vrankrijk.org/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=62

"De kroeg levert geld op voor zaken die wij van belang achten en die mogen ook niet lijden onder deze situatie. Daarvoor is het hele project Vrankrijk tenslotte opgezet."

Het doel heiligt dus de middelen? Wat een buitengewoon Machiavellisme van een project dat beweert ANTI-kapitalisties te zijn...

Lancelot said...

@hansbodhi,
Complimenten voor (vooral) je laatste alinea.
Je benadrukt daar hoe bepalend de angst voor geweld is. Vooral in het gedrag van de kleinburgerlijke krakerts. En hoe men op kleinschalig en grootschalig nivo de slachtoffers ervan laat stikken.
En dat in kringen waar "solidariteit" hoog in het vaandel staat.
Bwegh!
Lafheid rules ! Zo zie je maar :-(

stoethaspel said...

Wel verdikkie dokter D. Hebben we wederzijdse vrienden??

Ugjer said...

Waarom gaat de politie erbij halen niet? Die zijn er voor iedereen hoor. Die zijn niet voor een bepaald deel van de bevolking en tegen een andere deel van de bevolking.