Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 19, 2008

Amsterdam is geen Griekenland

Door Keesjemaduraatje
Hoewel in diverse radicale tijdschriften en op websites opgeroepen wordt, ook in Amsterdam eens flink Griekenland-style rel te schoppen, wil dat nog niet echt lukken. Waarschijnlijk hebben de geachte dames en heren de brochure "Over de Taken van de Jeugd" van W.I. Lenin niet goed gelezen. Er moet namelijk eerst een voedingsbodem voor een revolutie zijn. Er zal nog heel wat water door de Amstel vloeien voordat de Nederlandse studenten het net zo slecht hebben als de Griekse. Maar het solidariteitsidee is leuk.

De krakers van Vrankrijk vinden dat ook en hebben dan ook hun deuren wagenwijd open gezet. Mischien komen er eindelijk weer eens politiek bewuste en gemotiveerde krakers binnen. Helaas pindakaas. De krakers zijn ook gaan nadenken.

Griekenland3_2

Griekenlandvrankrijk19dec

Update:
Nieuw bericht op Indymedia:

inderdaad nood oplossing
kopspandoeker - 19.12.2008 16:18

het besluit om ons/mensen de mogelijk te geven zich terug te trekken in de vrankrijk was inderdaad een ad-hoc beslissing ivm met de opdringerige stillen en de paar platten petten die klappen hebben gekregen op de rozengracht.
wat hadden we moeten doen? mensen opgepakt en inelkaar getrimt moeten laten worden op de stoep? ik dacht dat we juist wouden dat dat nooit meer zou gebeuren?
we gingen er (kennelijk onterecht) vanuit dat men het navelstaren en de kissine voor 1 avond wel even kon laten rusten.
maar de volgende keer zijn de zeikerds van harte welkom om zelf het kopspandoek te nemen, klappen te krijgen van de smeris en dan trekken we ons met z'n 250'n wel terug op je sociale woningbouw etage'tje.
   

2 comments:

Michiel Mans said...

Vrankrijk, de heilige veilige enclave...

Ons bestuur laat het voortbestaan en die hufters ongemoeid. Het moet knap frustrerend wezen om een blauwe te zijn in Nederland.

Dr.D said...

@kotspandoek
Nee, geen tikfout!
Lelijke schijtbak! Niet tegen de smeris durven vechten maar wel een broodmagere medestander voor dood op de stoep laten liggen!
Jullie hebben je al jaren zelf teruggetrokken in het hol dat Vrankrijk heet.
Maar verantwoordelijkheid nemen voor de daden!