Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, December 10, 2008

Discussie met Krakers

Sandra_grachtenkrant

Door Keesjemaduraatje
Dat zijn ze natuurlijk niet gewend. Dat er op een website gewoon van gedachten gewisseld mag worden. Dat heet discusieren en dat is democratie. Daarom zijn we heden erg blij dat Sandra zich op deze buitengewoon kwetsende en politiek incorrecte website gemeld heeft met een extreem radicale bijdrage, die alle andere krakerbijdrages eigenlijk overbodig maakt:

"Als ik iets of iemand niet zie zitten, dan zijn het wel van die mallotige rechtspopulistische brallers, die naast hun o zo verantwoordelijke drukke banen nog tijd overhouden om dit soort idiote websites overeind te houden.
Sorry, maar dan ga ik toch echt liever een blowtje roken of een biertje drinken met een krakende Pool, Rus of Italiaan, mafkees!
Uiteraard willen mafklappers als jij nu ook graag in deze shit roeren en speculeren over wie de daders nu precies zijn, het liefst samen met hele of halve nazi's als die Siebelt. Dat wisten we al van tevoren. En ook dat we het niet zouden kunnen voorkomen.
Overigens denk ik dat zelfs types als jij tegenwoordig helemaal welkom zijn in de Drankrijk. Ze zijn daar tegenwoordig namelijk heel erg tegen 'sociale uitsluiting'.
Ik blijf sympatiseren met de papoea's. En semi-racistische types als jij lust ik RAUW!"

Yves Gijrath, de organisator van de Miljonair Fair zou zeggen: "Dat is de manier waarop ze communiceren. Ik heb zelf ook op de barricades gestaan". 

4 comments:

SneezyWil said...

Sandra's bijdrage maakt twee dingen duidelijk. Ten eerste, dat kraken niet echt met idealen te maken heeft. Je weet wel, "woningnood", "leegstand" en dergelijke. Woningnood? Van Polen? Wat kan leegstand van kantoorpanden in Amsterdam Italianen nou schelen?

En ten tweede, dat kraken dus alles met lifestyle te maken heeft. Samen blowen, zuipen en war-stories uitwisselen met Lech uit Warschau en Allessandro uit Bologna. Weet je nog, van die G8 top in zus-en-zo? O ja, joh. Drie dagen vastgezeten, etc.

piet stok said...

Hahaha, misschien moet die Sandra een biertje gaan drinken met Natasha, leuk stel!

Peter Siebelt said...

Die Sandra, wat een 'lekkere meid'. Volgens mij heb ik er weer een lief huilebalkje bij.

Paardestaart said...

Sjongejongejonge...Wonen is een Mensenrecht..!
Bij wie zouden die hemelbestormers dat recht nou eigenlijk willen afdwingen?
Bij Onze Lieve Heer soms? Of toch maar bij andere mensen? Hebben die dan geen rechten?!
Zijn anderen soms verplicht hun bezit zomaar af te staan, als niemand bereid is voor anderen te bouwen of als niemand er geld voor(over) heeft??
En een eigendomsbewijs is van nul en generlei waarde, in de brave new world van die hooggestemde sociologisch uitverkorenen?
Nou - god zegen de greep: wat zal daar dan hard gebuffeld worden!

Hoe komen we nou ooit nog van die kinderachtige ongein af?
We raken alsmaar vaster verward in pie-in-the-sky dealende internationale rechtsorganen die allerlei aardigheden van hogerhand willen afdwingen: Recht op werk, Recht op vrije tijd, Recht op Onderwijs...
Wie moet daar voor zorgen?

En wat als er nou geen werk ìs? Omdat geen mens meer zin heeft om zijn nek uit te steken, risico's te nemen en zich een slag in de rondte te werken?
Waarom zóu je?
Om door de staat uitgebeend te worden, en door de mensen die je in leven houdt voor kapitalistische rotte vis te worden uitgemaakt?

Waarom zou je niet gewoon net als zij lekker in je comfort-zone blijven hangen?
Waar ga je vragen om werk dan?
En wat doe je als het beroerd betaalt omdat er hordes armoedzaaiers in de derde wereld staan te dringen om voor een handje pinda's te werken, en jij moet dus drie banen nemen om lichaam en geest bij mekaar te houden?
Bij wie kun je dan je 'Mensenrecht' op vrije tijd bepleiten bijvoorbeeld?

Zijn deze regelneven soms van plan om alles wat ze niet bevalt te verbìeden, en hun desiderata maar gewoon bij wet verplìcht te stellen?