Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, December 07, 2008

In Vrankrijk nichts neues

Door Keesjemaduraatje
Op 13 september vond er een ernstige vechtpartij in en buiten kraakcafe Vrankrijk in Amsterdam plaats. Kraker Yoghurt werd door de deurploeg ernstig mishandeld en met een schedelbasisfractuur opgenomen in het ziekenhuis.  Hij kan nog steeds niet lopen. Opvallend is, dat de bargroep van het kraakcafé  het incident stil wilde houden en de daders niet te verantwoording wilde roepen. Het contact met Yoghurt verliep via tussenpersonen. Een directe schadeloosstelling lag erg moeilijk. Intussen lopen de daders van deze ernistige mishandeling gewoon rond.

Afadam06_2 Op 30 november vond er een besloten feestje van één van de leden van het Stichtingsbestuur van BarST, (de beheerder van Vrankrijk) plaats. Op dit feestje waren één of meerdere daders uitgenodigd en aanwezig. Een teken van de nauwe banden tussen stichtingsbestuur en de daders.   

Waarom worden de daders niet bij de politie aangegeven en waarom is de Stichting BarSt zo bang hier openheid van zaken over te geven? Hebben ze iets te verbergen? Zijn ze bang voor hun barlicentie? Staan vriendschappen op het spel? Vragen over vragen.

De ruzie binnen het kraakcafe Vrankrijk begint nu een weerslag op de gehele Amsterdamse kraakbeweging te krijgen. De daders van de vechtpartij mogen de boekhandel Sjakoo niet meer in. De Grachtenkrant van de krakers van de grachtengordel is al maanden niet verschenen, omdat de redactie onderling verdeeld is over de strijd binnen het krakersbolwerk Vrankrijk. Oude krakers, zoals Koos Boos, zijn teleurgesteld en kwaad, dat de beweging waar ze al zolang aan mee gewerkt hebben, nu deze vreselijke vechtpartij onder het tafelkleed wil vegen.

Pijnlijk en frustrerend voor de oude krakers, die zoveel voor Kraakpand Vrankrijk hebben gedaan en een grote staat van dienst binnen de anti-fascistische beweging hebben, om nu uitgekotst te worden, terwijl de gewelddadige vriendjes van de bargroep, die deze mishandeling op hun geweten hebben, nu gewoon op verjaardagsfeestjes en vergaderingen mogen komen.

3 comments:

Ernst said...

Heb ik iets gemist? Mishandelaars, dieven en andere antifacisten, daar bestaat de kraakbeweging toch gewoon uit? Mij lijkt het in dat licht geen wonder dat dergelijke types gewoon welkom zijn en blijven bij hun soortgenoten?

Of is het mishandelen van een kraker erger dan van iemand anders?

gerben said...

fascisme en andere enge gedqachtengoeden zijn uit linkse breinen ontsproten... zie hier het bewijs.

Doorkijkje said...

Deze perikelen binnen de kraakbeweging zijn niet vreemd, aangezien de krakerbeweging behoord tot een ideologie die zijn ideeën baseert op jaloezie en afgunst.
Deze stroming behoord tot een ideologie die veel vertakkingen heeft binnen de maatschappij zowel sociaal als politiek.
Het is daarom opvallend dat binnen deze vertakkingen regelmatig de zelfde problemen opduiken als nu bij de kraak beweging.
Dit is te verklaren door het feit dat individuen die niets op hebben met de rechten en plichten binnen de samenleving ook niets zullen op hebben met de rechten en plichten van mensen binnen hun eigen beweging, hierdoor ontstaat er regelmatig twee strijd tussen groepen binnen de eigen groep.
Dit is ook duidelijk waarneembaar bij bijvoorbeeld de PvdA, SP en Groen links.
Het zou voor links denkend Nederland een grote stap voorwaarts zijn als ze elkaars mening respecteren en zodoende ook eens een fatsoenlijke organisatie graad weten te bereiken in de politiek.
Helaas blijkt het dat je niet links bent uit overtuiging maar dat het veel meer temaken heeft met de persoonlijke karakter eigenschappen, en deze eigenschappen komen voornamelijk voor aan de onderkant van de samenleving met alle bijbehorende ongeciviliseerde gedragingen.