Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, December 16, 2008

Zelf Kraker worden

Door Keesjemaduraatje

Thuisgekomen blijken de vier vuilniscontainers van ons rijtje huizen niet te zijn geleegd. Er zit op elke container een keurig briefje: "Niet geleegd dankzij de wagen van nummer 26".  Nummer 26 dat ben ik dus. Is de Toyota Corolla Diesel zo geparkeerd, dat de grijparm van de vuilnisauto niet bij de containers kan. Maar ze zijn niet in staat of niet bereid even uit te stappen en de container naar de straat te rijden.

Vuilnisman Wie heeft de vuilnisman verteld dat het de auto van nummer 26 is? En waarom kunnen die mannen wel een briefje schrijven en niet even de container pakken en legen? Het zijn vragen waarop ik geen antwoord krijg. Ik bel de chef van de vuilnisdienst en die belooft dat de mannen meteen even komen om alsnog de vuilnis op te halen. Daarna ga ik op weg naar een regionale kwartaalsvergadering van het werk.

Met de hybride auto er heen gereden. Door de vuilnisafffaire ben ik te laat en de presentatie is al begonnen. Crisis, teruglopende aantal opdrachten, inkrimpen. Woorden die we voor zomer 2008 helemaal niet kenden. Vreemd, dat het zo snel helemaal inzakt. Er worden bij de borrel achteraf nog wel bitterballen uitgedeeld, maar een koud buffet is er niet meer bij. Het leven van een ICT-consultant gaat ook niet altijd over rozen.

De man die de de geachte ex-GroenLinks afgevaardigde in de Tweede Kamer en tevens gewaardeerd ex-Indische Buurt kraker, Wijnand Duyvendak een maand geleden eigenhandig in een auto van het station Eindhoven naar de plaatselijke partijvergadering reed, die man staat naast me bij de borrel. Ik begin tegen hem aan te lullen. "Weet je dat ik steeds vaker over de kraakbeweging schrijf?"
- "Het laat je niet los"
"Hoe meer ik over de gevechten in het kraakpand Vrankrijk en de gevolgen voor de Hoofdstedelijke Beweging schrijf, deste meer wens ik mij zelf weer kraker te zijn. Ik weet ook niet wat er met mij aan de hand is"
-"Het is gewoon jouw specialisatie. Je weet er veel van."
"Dat zal het wel zijn"

Ik rij naar huis. Oudste zoon heeft zuurkool gekookt. Lekker eten. 's Avonds kijk ik op mijn weblog. Ha, gelukkig. Natasha heeft weer gereageerd op mijn weblog. Ze is me nog niet vergeten.

8 comments:

rkh said...

Zie de PERS van vandaag.
"Bergen werk voor de ICT-specialisten. De economische crisis biedt werknemers en
bedrijven in de ICT extra kansen."

Keesjemaduraatje said...

http://www.depers.nl/economie/270093/SAP-experts-nog-altijd-niet-aan-te-slepen.html

Free porn. said...

Free porn sample movies. Free gay porn. Free lesbian porn. Free porn.

Tramadol. said...

Tramadol 93. Cheap tramadol. Tramadol soma zoloft prozac onlineprescription.md. Tramadol.

Levitra. said...

Levitra.

Amoxicillin dosage. said...

Amoxicillin dosage. Infant amoxicillin reactions. Are greyhounds allergic to amoxicillin. Amoxicillin 500mg.

Carisoprodol fedex cod. said...

Get soma carisoprodol to effectively relieve pain. Carisoprodol.

Teen sex. said...

Teen sex.