Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 18, 2009

Boycot is niet afbranden

Door Keesjemaduraatje
Er is binnen het anti-Israël verzet een glijdende schaal te zien, die gaat van olijfbomen planten op de Westelijke Jordaanoever, waarvan je nog kan zeggen:"Wat maakt het uit, een boompje meer of minder, laat ze er maar goed van eten", tot gewelddadige demonstraties, waarbij je van alles roept en je nog kan zeggen: "Laat lekker roepen, schreeuwen doet geen pijn", tot aan oproepen tot boycotten en gewelddadige aanslagen.

Starbucksprotest14 Indymedia zou Indymedia niet zijn als het niet een mooi lijstje van Israëlische bedrijven zou publiceren, zodat de moslimhorde en in hun kielzog de antiglobalisten, dan wel andere gewelddadige activisten, hun doelen snel en efficient kunnen bereiken. Dat sommige bedrijven Joodse eigenaren hebben en niets met Israël te maken hebben of dat sommige eigenaren weliswaar een zionistische levensovertuiging hebben, maar met het huidige geweld niets te maken hebben en zelfs weinig of geheel geen investeringen in Israël bezitten, daar moet je dan als actievoerder niet zo moeilijk over doen. Joods is Joods.

Starbucks in London is het eerste slachtoffer geworden en de daad wordt op het krakers- en actieforum uitgebreid toegejuicht. Denk daar maar eens aan als je weer eens door het mooie Amsterdam loopt en het opeens naar rook ruikt. 

3 comments:

Cassandra said...

Dat belooft wat, Keesje, als de vakkenvullers (meer speciaal de zakkenvullers in wording daaronder) en de sorteerkracht van jouw leesportefeuille de daad bij het woord voegen. Geen Playboy meer want van Sanoma http://tinyurl.com/83wrek en geen kippensoep meer op sjabbesavond want van Unilever (Lever Bros en Samuel van den Berg) Mocht je Citroen rijden: oppassen voor de krassen. Happely kan jij nog met de bus. In mijn regio wordt Arriva platgelegd vanwege die tramlijn in Oost-Jerusalem.

*Cassandra gaat morgen alles hamsteren met barcode 7 29*

Paardestaart said...

Die commentaren op Indymedia...! Die hysterische gezwollen antifa's doen net alsof ze soldaten zijn in een genadeloze oorlog!! Volgens hen is het personeel van Tesco, Starbucks of andere 'besmette' firma's loslopend wild omdat ze er zijn gaan werken, en hebben hun eventuele dood door firebombing of andere afschuwelijke 'strafexpeditie's' geheel aan zichzelf te wijten.
Hooguit vinden sommigen firebombing niet OK, omdat brand slecht is voor het milieu, of omdat het contraproduktief is; anderen wijzen ter legitimatie naar de effektiviteit van het geweld dat dierbeschermers gebruiken..Die mensen zijn gewoon niet te houwen in een normale rechtsstaat! Ze zien er geen kwaad in om gewoon je zin door te drijven - als de democratische weg faalt, dan maar gewoon door terreur te gebruiken - er is in hun fanatieke ogen altijd wel een doel dat de middelen heiligt
De lafste strijders die er maar zijn - soldaten incognito, vermomd als burger, zodat ze de consequenties van hun gewelddaden en hun schaamteloze bullying niet hoeven te ondergaan - die zich schijnheilig beroepen op de regels van de rechtsstaat die ze verachten - precies als islamisten. Ze gedragen zoals de SA dat deed, als knokploeg van een vijandig systeem - de hulptroepen van gangsters en boeven. Als de magere, pukkelige zenuwlijders te stram worden om zelf op daken te klimmen gaan ze over op prediking; ze veroveren een plekje in het parlement, houden redevoeringen bij Neuklat en Tochtstrip, geven herinneringsboekjes uit over hun heldendaden en laten jonge, kwaaie en idiote pubers de kooltjes voortaan uit het vuur halen.

Daar is echt niets mee te verhapstukken hoor.
Met zulke lui valt niet te praten, wat mij betreft..We zullen nog decènnia met hun vervloekte erfenis te dealen hebben

philippine said...

'Het doel van de conferentie is om de vijandigheid ten opzichte van het zionisme te tonen en solidariteit met de Arabische bevolking (!) van Palestina, middels het mobiliseren van alle media om informatie te verschaffen aan de wereldbevolking, die door de leugenachtige propaganda van Israél en zijn bondgenoten onwetend en onzeker wordt gehouden.Op de deel nemers van de conferentie rust de morele en politieke plicht de waarheid te onthullen via de radio, de televisie, via manifestaties, met bezoeken van delegaties en het organiseren van conferenties en studiedagen en die waarheid in het Westen te verspreiden'
Een bulletin uit Genéve van de Arabische Liga, naar aanleiding van de tweede Internationale Conferentie ter Ondersteuning van de Arabische Volkeren, gehouden in Caíro 25-28 januari 1969.