Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Wednesday, January 07, 2009

De laatste tijd probeer ik wel elke dag iets te schrijven. Dat is ook niet zo moeilijk, als er zoveel om je heen gebeurt. Als de krakers elkaar niet met steigerpijpen, dan wel stoelpoten, dan wel andere voorwerpen, helemaal total-loss slaan, dan is het wel weer een ongunstige ontwikkeling in het Heilige Land, die ons wakker houdt. Langzaam aan is dit een Krakers-en-Israël-Blog aan het worden.

De huidige Gaza-oorlog maakt steeds meer herinneringen aan Libanon 2007 wakker. De wereld was niet geschokt door de raketaanvallen vanuit Libanon op Noord-Israël, maar toen het Israëlische leger begon terug te schieten, moest er opeens een bestand komen.

Maar dat beschieten van een VN-school roept ook herinneringen aan Libanon op. In 2006 bombardeerde Israel een VN gebouw in Qana. Honderd doden. Schandalig natuurlijk. Later bleek dat de Hezbollah en in het bijzonder een "reddingswerker" met een groene helm, het ene na het andere lijk uit de puinhopen haalde en er mee voor de camera poseerde. Zelfs voor Midden-Oosten verhoudingen een ongekend spektakel.

Ook nu weer een VN gebouw en veel doden.

Herinneren jullie je nog dat Israël toen een gebouw van de VN heeft gebombardeerd en dat er 100 doden waren? Dat was ook meteen het einde van de oorlog. Dat moet je niet te vaak doen, een VN gebouw bombarderen. Later bleek, dat de Hezbollah een heleboel lijken alvast in dat gebouw had gelegd.

No comments: