Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 02, 2009

Durban II, een nieuwe aanval op Israel

Door Keesjemaduraatje
In 2001 wordt er in Durban, Zuid-Afrika, door de Verenigde Naties, een grote conferentie tegen racisme, kolonialisme en discriminatie georganiseerd. Dat is op zich een goed streven en niemand heeft er ook iets op tegen. Ware het niet dat deze bijeenkomst gegijzeld is door een conctie van anti-Israel organisaties. Er worden resoluties over de terugkeer van vluchtelingen en het terugtrekken uit de bezette gebieden aangenomen, die er bij uitvoering op neer zouden komen, dat Israel zou ophouden te bestaan. Met alle gevolgen van dien. We willen de term antisemitisme niet steeds weer in de mond nemen, maar deze onevenredige aandacht voor slechts een land wekt wel een heel vreemde en bevooroordeelde indruk. Zo ver zo goed. De resoluties worden natuurlijk niet uitgevoerd. De subsidiesponzen gaan weer met het vliegtuig naar huis en iedereen leeft vrolijk verder.

Durbanpage In 2009 wordt er echter in Geneve nog een "Durban Review" georganiseerd en ter voorbereiding daarvan wordt een manifest gepubliceerd waar de honden geen brood van lusten. (Palestinian Civil Society Strategic Position Paper Towards the UN Durban Review Conference) Als je het echt leest en het document serieus neemt, dan komt eigenlijk alle kwaad gewoon uit Israel. Dit manifest is maar liefst door 21 (eenentwintig) Nederlandse organisaties getekend. Hou je hart vast. Zoveel Palestina komitees hebben we hier in het land. Dacht je dat we daarmee dan tenminste koploper zouden zijn? Nee, want er zijn in Spanje maar liefst 38 (achtendertig) anti-Israel-organisaties. Je vraagt je af of ze daar geen andere problemen hebben. Opvallend genoeg wordt het Baskische ETA probleem door veel van die organisaties in een adem met "Palestina" genoemd. Geen wonder, dus dat er zoveel geweld wordt gebruikt. Maar dat geheel terzijde.

Tijd voor een kleine analyse:   

Bij de statistische analyse van het aantal ondertekenende organisaties per land vallen een paar dingen op: Echte dictaturen hebben geen organisaties afgevaardigd. Blijkbaar zou dat te risicovol zijn. Wie weet wordt de dictatuur dan zelf wel aangeklaagd. Hoe democratischer en welvarender het land is, hoe meer anti-Israel organisaties er meedoen. USA en Canada staan natuurlijk hoog. Maar er is nog een andere verschikkelijke conclusie: Hoe fascistischer een land in het verleden geweest is, hoe meer organisaties tegen Israekl ze nu hebben: Spanje, Italie, Duitsland, Libanon. Alleen Oostenrijk doet niet erg mee.

Durban_ii_statistics

Hier nog even de tabel in getallen:

Spain38
Netherlands21
Lebanon9
USA9
Canada5
Italy5
Germany5
UK5
France4
Palestine4
Brazil3
International2
India2
South Africa2
Switserland2
Norway2
Australia2
Austria1
Sweden1
Ireland1
Israel1
Chile1
UN1
Belgium1

Misschien trekken jullie een andere conclusie uit de cijfers en misschien mag je dit soort cijfers wel helemaal niet zo serieus nemen. Tenslotte zit in Nederland bijna achter elke stichting wel een Anja Meulenbelt, Wim Lankamp of een Gretta Duisenberg. En die hebben gewoon allemaal ondertekend.

En dit zijn de helden:

73. Rotterdam Palestine Committee (PKR)
15. Breed Platform Palestina, Haarlem (Netherlands)
33. Haags Vredesplatform – Hague Peace Platform (Holland)
37. Humanistic Peace Council, The Netherlands
42. Internationale Socialisten (Netherlands)
49. Kerk en Vrede, Utrecht (Netherlands)
56. Netherlands Palestine Committee (Netherlands)
59. Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (Netherlands)
60. Palestijnse Gemeenschap in Nederland (Netherlands)
61. Palestine Foundation (Stichting Palestina)
63. Palestine Right to Return Coalition, Al-Awda, Nederland (Netherlands)
78. Stichting TALLIQ - Justice for Palestinian Children
79. StopdeOorlog Coalitie (Netherlands)
80. Stop the Occupation (Stop de Bezetting), Amsterdam
82. Tiye International, Utrecht (Netherlands)
83. Transnational Institute, Amsterdam (Netherlands)
84. Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (Netherlands)
86. Vredescafé Amstelveen (Netherlands)
87. Vrije Academie, Den Haag (Netherlands)
88. Vrouwen in het Zwart Nederland (Netherlands)
89. Vrouwen Voor Vrede (Netherlands)

11 comments:

Ge said...

Kees, je bent niet in de wieg gelegd voor het trekken van conclusies uit statistieken. "Hoe fascistischer een land in het verleden geweest is, hoe meer organisaties tegen Israekl ze nu hebben" Vervolgens staat Nederland bovenaan (als je het aantal organisaties zet tegenover het aantal inwoners) maar noem je die niet.
Zie mijn eerdere reactie vandaag over het democratisch gehalte van Israel inclusief bezette gebieden. Kennelijk tolereren we voor Israel een heel bijzonder vorm van democratie en kijken we de ander kant op als het om handhaven van mensenrechten gaat in de bezette gebieden.

Ernst said...

Inderdaad Ge, de maatstaven die voor Israel aangelegd worden zijn vele malen strenger dan voor de andere regimes in het midden oosten. En zelfs strenger dan die we voor onszelf aanleggen, ik zie het in ieder geval niet gebeuren dat wij de regering hier niet tot actie zouden dwingen als we gedurig vanuit een buurland met raketten zouden worden bestookt.

Israel wordt verweten zich te verdedigen, over het feit dat Hamas al tijden niet anders doet dan bestanden schenden/opzeggen en raketten afvoeren, daar horen we (in afkeurende zin) weinig over. Ook het zich verschuilen tussen de onderdaan-bevolking met alle voorspelbare resultaten van dien, wordt Hamas kennelijk niet euvel geduid.

Wie betalen al die raketten op Israel toch eigenlijk? De treurige conclusie is dat 'wij' dat doen, met al die subsidies aan de palestijnen. Geld dat echt alleen maar gebruikt wordt voor wapens om en tegen Israel en tegen de eigen bevolking te gebruiken.

Ook over het invoeren van de sharia in Gaza horen we weinig. Ach, laat ik me troosten met de gedachte dat de vrouwen daar er wel het eea van zullen merken. "Het is gezien en niet onopgemerkt gebleven" , tenminste onder de vrouwen in Gaza dan.

En Nederland was dan misschien wel niet facistisch/nazistisch, maar dat neemt niet weg dat je al jood de grootste kans had vermoord te worden als je wiegje in Nederland had gestaan. Je overlevingskans als Poolse of Duitse jood was beduidend groter.

En Durban, dat is toch die club die genocides niet eens aankaart en zich vrijwel exclusief op (tegen) Israel richt? Ik hoop dat Canada de rug recht houdt en blijft bij het voornemen niet mee te doen aan deze charade, en hoop nog harder dat Nederland zich er niet vertoont.

philippine said...

'Al decennia lang financieren wij de Palestijnen. Hun toekomst is gegarandeerd. Daarom kunnen zij zich toeleggen op één doel: de vernietiging van Israél.
UNWRA (the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Neear East) is een grote VN-organisatie die de Palestijnen overal helpt: in Gaza,op de WestBank, in Jordanié, Libanon en Surié. Deze UNWRA heeft 29.000 man personeel in dienst. In the Advisory Commission zitten Australié, Canada, Denemarken, Nederland, de EU als geheel, Spanje, Saoedie Atabié, Engeland enz.
94% van het budget van UNWRA komt van de regeringen en EU. In 2008 hadden ze een budget van 541.8 miljoen dollar. Dit bedrag moet u niet verwarren met de individuele (statelijke) hulp uit al die landen voor de Palestijnen.
Uit de column van Afshin Ellian in Elsevier vandaag met de titel 'Palestijnse raketten van ons belastinggeld'. Citaten en comprimering door mij.

piet stok said...

Nu Ellian geciteerd wordt op dit weblog, wil ik graag een andere commentator citeren:

"Van vredesprotesten is dezer dagen in het Westen nauwelijks sprake. Het zijn georkestreerde (heimelijke) pro-Hamas-Hezbollah bijeenkomsten, fossiele restanten uit de vorige eeuw. Waar altijd weer dezelfde grijze communistische en islamitische koppen achter steken, die een horde hangjongeren weten op te zwepen tot het begaan van ultra-rechtse daden."

http://www.ravagedigitaal.org/2009/t01/toestand.php

keesjemaduraatje said...

@Ge: als een land welvarend is, en de bevolking hoog opgeleid, dan kunnen meer mensen zich met de zogenaamd "zaakwaarnemers-thema's" bezghouden. Dat zijn zaken die niet direct met de eigen situatie te maken hebben en waarbij je een zaalwaarnemer wordt voor zielige mensen en dieren.
Dat is een verklaring voor de deelname van Zweden, USA, UK en Noorwegen.
Dan is er nog een andere trend: hoe beter georganiseerd de linkse beweging is, hoe meer solidariteit met ETA, Hamas en andere terreur organisates. Dat is een verklaring voor de grote deelname van Nederland, Italie, Duitsland en Spanje.

keesjemaduraatje said...

@Ge: als een land welvarend is, en de bevolking hoog opgeleid, dan kunnen meer mensen zich met de zogenaamd "zaakwaarnemers-thema's" bezghouden. Dat zijn zaken die niet direct met de eigen situatie te maken hebben en waarbij je een zaalwaarnemer wordt voor zielige mensen en dieren.
Dat is een verklaring voor de deelname van Zweden, USA, UK en Noorwegen.
Dan is er nog een andere trend: hoe beter georganiseerd de linkse beweging is, hoe meer solidariteit met ETA, Hamas en andere terreur organisates. Dat is een verklaring voor de grote deelname van Nederland, Italie, Duitsland en Spanje.

Lancelot said...

Ronald Eissens als directeur MDI.
Hij beroept zich niet zelden te beroepen op zijn joodse afkomst. Die schijnt ook in Durban aanwezig geweest te zijn

http://www.antiantifa.net/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=47

Snoepreisje met zijn vriendin, op kosten van de belkastingbetaler, misschien

Spin in het Web:

Icare, Inach, MDI, Magenta, Groenen

(Je zou er paranoìde van worden)

Netwerken, dat kunnen ze wel :-)

Lancelot said...

Ha die Kees.

Dat is een zeer interessante discussie.

Over de opkomst van "zaakwaarnemers-thema's" in landen waar het economisch goed gaat.

Ik heb daar veel over nagedacht. Ik ben van mening dat het (de opkomst van zaakwaarnemer-thema's) een onderdeel is van de "vrouwenemancipatie", of -beter gezegd- de "evolutionaire strijd der sexen"

In landen waar vrouwen meer "vrijheid" krijgen, buiten ze die "vrijheid" uit door "wat van ver komt is lekker" te spelen.

Oftewel, een edele, te temmen, wildeman is seksueel, (en genetisch) veel interessanter dan een mak schaap uit het eigen land.

Bij alle Diersoorten kom je dit gedrag tegen.

Dat er vooral oververtegenwoordiging is van westerse vrouwen in pro-palestina bewegingen is daarom verklaarbaar.

Die palestijnen zijn gewoon veel WILDER dan israeli's ! -vraag het anja -

En wij, westerse mannen. We zien het aan, en we doen niets.

Is het niet belachelijk ?

(Als je maar geen ruzie met je vrouw krijgt omdat deze standpunten op je site verkondigd worden)

:-)

Ge said...

Nou probeer je het weer Kees. "als een land welvarend is, en de bevolking hoog opgeleid, dan kunnen meer mensen zich met de zogenaamd "zaakwaarnemers-thema's" bezghouden" Waarom staat Libanon dan op plaats 3?

Lancelot said...

Sorry, verkeerde link

De link hierboven ging over RADAR, met haar topman Trieschijn. Foute club, waar anti-racist en beroepsdemonstrant Benji de Levie (Palestina - kommitee) de deur platloopt

Dit is de link met Eissens die in Durban was

http://www.zionism-israel.com/blog/archives/00000230.html

Lancelot said...

Ha die Kees,

Je hebt het Rotterdamse Palestina Kommitee bovenaan gezet. Dus...

Benji de Levie is de held van actievoerend Rotterdam. Hij pocht graag met verhalen dat hij in de jaren 60 al werd opgepakt, omdat hij in Rotterdam tegen de USA demonstreerde

Hier samen met Theo Cornelissen, de "charismatische" lijder van de Rotterdamse SP
http://theocornelissen.sp.nl/images/040319palestina.jpg

De man in het midden ken ik niet. Hij kijkt heel boos, alsof hij ieder moment kan ontploffen.

zou ik geen slecht idee vinden :-)

Oh ja,

Hier staat Benji de Levie voor het beeld van Erasmus. Op de achtergrond zie je de ingang van gebouw De Heuvel.

In dat gebouw bevindt zich RADAR, zeg maar het meldpunt voor "racisme" e.d. voor de regio Rijnmond

http://www.rotterdamvoorpalestina.nl/images/127-2735_IMG.JPG

Deze organisatie is de laatste jaren flink "zwart" geworden, en werkt nauw samen met het MDI.

Het meiske op de achtergrond houdt een oogje in het zeil.

RADAR werkt ook nauw samen met de Rotterdamse politie, vooral op het gebied van discriminatiebestrijding.

Zoals je ziet, staat Erasmus met zijn rug naar de ingang van het gebouw. Er wordt gefluisterd (onder oorspronkelijke Rotterdammers) dat hij ooit de andere kant op keek. Maar toen hij zag wat er daar allemaal voor tuig naar binnen liep, heeft hij zich omgedraaid. Bladert alleen nog maar in zijn boek. Hij kan het niet meer aanzien.

Gek he ? Ik zou het zomaar geloven..