Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, January 22, 2009

Hamas doodde Fatah activisten

Door Keesjemaduraatje
Nu de macht van Hamas op de Gazastrook tandende is en misschien wel geheel wordt vervangen door Fatah-milities, komen er steeds meer berichten over de islamitische dictatuur van Hamas naar buiten. Nadat de macht door Hamas is overgenomen werden Fatah leden soms voor de ogen van hun kinderen doodgeschoten.
Nou Hedy d' Ancona en Harry van Bommel, wat vinden jullie ervan? Demonstratie organiseren?

Hamas has murdered "dozens of Fatah members" in the Gaza Strip for merely violating the Hamas-imposed house arrest. According to the Palestinian daily Al-Hayat Al-Jadida the atrocities, which also included shooting people in the legs, has created a backlash in the West Bank and caused "anger, which influenced the level of popular activities carried out in solidarity with the Gaza residents in the towns Ramallah and El-Bira."

In addition, the popular Palestinian singer, Jamal Najar, condemned Hamas as "gangs of anarchic security forces," describing how Hamas murdered his cousin right in front of his children for simply stepping outside. [PA TV (Fatah)]

The following are excerpts from the article in Al-Hayat Al-Jadida and the transcript of the words of Jamal Najar:

Headline: "Reports of persecutions and liquidation of Fatah members by Hamas members evoke anxiety and condemnation in the West Bank."

Reports mentioning liquidations of Fatah members in the Gaza Strip by members of Hamas evoked popular condemnation which was added yesterday to the erupting anger, which influenced the level of popular activities carried out in solidarity with the Gaza residents in the towns Ramallah and El-Bira.

The reports from Gaza pointed out the death of dozens of Fatah members caused by Hamas members. A prominent leader stated that isolated random incidents of murder have occurred, but ruled out that this is a case of organized persecution.

Wafa A-Najar, Gaza resident who lives in the town El-Bira, said that her father was killed the day before yesterday and nine of her family members were injured by shooting by Hamas, among them were three small children and two young people in critical condition...

According to the family's story, a squad belonging to Hamas came to her family's house in [the] Sheikh Radwan [neighborhood] in Gaza and shot at the legs of young Badran A-Najar, claiming that he was violating the house arrest which was imposed on him, at the time when he was sitting with his cousins in front of the house...

A prominent leader in the Fatah movement in the Gaza Strip, Ibrahim Abu A-Naja, ruled out that this is a case of persecution by some organization, which aims at Fatah, however he pointed out that "a number of isolated incidents [of murder]" had occurred, as has been reported by the Israeli media...

Abu A-Naja called for Hamas to halt any step which provides Israel the opportunity to attack us...

Groups within the Fatah movement in the West Bank estimated that more than a hundred of its people in the Gaza Strip had been exposed to persecution, shooting, and liquidation."
   [Al-Hayat Al-Jadida (Fatah), Jan. 9, 2009]

Jamal Najar, popular Palestinian singer:

"I express my condolences to my cousins, some of them were killed yesterday by the gangs of the anarchic [Hamas] security forces in the Gaza Strip... The father was killed right in front of his children, because he didn't stay at home, after they placed him under house arrest, he and everyone who belongs to Fatah."
[PA TV (Fatah) Jan. 6, 2009]

Bron: Palestinian Media Watch

14 comments:

Ge said...

@Steady Freddy. Ik heb Keesjemaduraatje er ook al meerdere malen op gewezen dat de berichten die hij op zijn website plaats niet altijd van onafhankelijke bron zijn. Soms zelfs dubieuse bronnen zoals YouTube.
Gemanipuleerde beelden en dan zeggen dat kinderen als schild worden gebruikt.
Zelfs leugens door te zeggen dat kinderen de straat op worden GESTUURD om de helicopters te lokken en dan beelden laten zien die alleen maar en nieuwsgierig jochie op straat laat zien en waarbij van STUREN absoluut geen sprake is.
Kinderen ligt (terecht) heel gevoelig in het westen. Met dit soort berichten probeert Israel en hun aanhangers de schuld in de schoenen te schuiven van die "slechte" Palestijnen.
Maar laten we duidelijk zijn de kogels en de bommen waarmee de ruim 450 Palestijnse kinderen zijn vermoord kwamen uit de geweren en kanonnen van Israel.
En waarom. Lees dan dit stuk maar eens. http://www.ad.nl/buitenland/2935495/Hamas_of_Isral_wie_heeft_gewonnen.html
Vooral de laatste alinea geeft een aanwijzing hoe Israel denkt voort te bestaan. Ik kan het alleen maar zien als een laatste stuiptrekking van een falend beleid waarin iedereen meegesleurd zal gaan worden. De bitterheid die zich aan het ontwikkelen is in de Israelische bevolking begint ongekende vormen aan te nemen. Een bitterheid die wel eens tot een totale zelfvernietiging kan gaan leiden.
Keesjemaduraatje ik denk niet dat je Israel een dienst aan het bewijzen bent. O ja, natuurlijk niet want je wordt er niet voor betaald.

keesjemaduraatje said...

@Ge: is dat filmpje op Youtube waarin een arabische nieuwslezer lacht als er direct onder haar raam een raket wordt afgeschoten wordt ook een vervalsing?
Over die kinderen: De strijders staan onder de bomen en de kinderen lopen op straat. De helicopters vliegen over. Ik zou als strijders dan zeggen: weg jongens, het is gevaarlijk. Maar dat doen die helden niet. Jij conformeerdt je aan een fascistisch regiem, als je dit soort misdaden ondersteunt.
@Steady: is dit nog "links" wat je hier schrijft? Of gaat het al richting antisemitisme. Of beide, kan ook natuurlijk. Je zegt namelijk dat het berict van een Jood komt en daarom propaganda is.

Steady Freddy said...

@Keesje Voorspelbaar dat je het meteen op antisemitisme gooit. Ik laat alleen zien dat het om een nogal fanatieke Jood gaat die volgens mij heel andere doelen nastreeft dan journalistieke waarheid en dan kom al snel uit bij propaganda. Ik zeg niets negatiefs over zijn geloof dus waarom zou ik dan een antisemiet zijn?? Die kenmerk op mij plakken veranderd niks aan de feiten over wie die filmpjes verspreiden en waarom. En trouwens als Wilders volgens jouw andere bericht al die zaken, onder het mom van vrije meningsuiting mag zeggen over moslims, islam en de Koran. Waarom zou dat andersom niet mogen? Als ik die lap tekst van Wilders zijn uitspraken omdraai en de bovengenoemde woorden verander in Jood, Thora en Jodendom, hoelang mag dat dan online staan van je?

Trouwens in dat nieuwslezer filmpje wordt alleen gezegd door, of eigenlijk gevraagd, of er een raket vanaf hun gebouw geschoten is, je ziet er niks van. Maar ik geloof zeker dat Hamas van gebouwen geschoten hebben waar burgers in zaten. Andere gebouwen zijn er praktisch niet of allang dichtgegooid.

Steady Freddy said...

Hehehehe hoe langer ik er over nadenk hoe gekker ik het vindt. Is het beschuldigen van propaganda bedrijven door een Jood al antisemitisme?

Ge said...

@Keesjemaduraatje. Het ging om de stelling dat kinderen de straat op worden GESTUURD om daarmee te willen insinueren dat de kinderen misbruikt worden. Natuurlijk vind ik het stom dat die kinderen niet van de straat worden gehaald. Daar moet je alleen wel de tijd en de ruimte voor hebben. Tegen de alles vernietegende en niets ontzienende vuurkracht die Israel ten toon heeft gespreid viel niet te vluchten. Dat is wat we nu wel te zien krijgen.
Dat filmpje van die journaliste; ik versta geen arabisch dus ik weet absoluut niet waar ze het over heeft. Die tekst kan er door iedereen onder geplakt zijn.
@Keesjemaduraatje. De oorlog heeft Israel niet gebracht wat het wilde; vernietiging van HAMAS en beeindiging van het schieten met raketten. De propaganda slag is of wordt verloren door Israel. Nu begint het pas echt gevaarlijk te worden. Een kat in het nauw maakt rare springen!!!

keesjemaduraatje said...

kortomo: het is allemaal de schuld van de Israelis volgens Ge en Steady. Nou ja, het is ook een geloof zullen we maar zeggen.

Ge said...

Slachtoffer rol dan maar weer?!

philippine said...

Dit is ook niet te geloven:

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laatste-24-uur.htm?contentid=220836

Perlmann said...

"Nu de macht van Hamas op de Gazastrook tanende is en misschien wel geheel wordt vervangen door Fatah-milities "

Dat lijkt me twijfelachtig. Hamas zwaait stevig de scepter

Tweede vraag : Van waneer dateert het video fragmentvan PMW Palestine Media Watch
-

Paardestaart said...

Ach - het is lood om oud ijzer natuurlijk. Vechtend met elkaar vechtend over straat rollen is nu eenmaal gebruikelijk bij arabieren..

Kunnen die Gé en SF niet oprotten, naar Antifa, of naar de anjatollah?
Ik word zó mistroostig van die nette smalle jodenhaat..die kun je overal al lezen - en te praten valt er niks met die lui

Louisa said...

Paardestaart, ik voel met je mee, die "G"
deelt met de SP-senator in ieder geval het ontbreken van een zelfbeeld.Maar hij is waarschijnlijk ook gefixeerd in de puberale fase. Kijk, bij Anja krijgt hij geen tegenspraak, hier wel en daar kickt hij op.
Let op. Nu gaat hij weer reageren dat ik hem niet rechtstreeks aanspreek, maar over hem spreek in de derde persoon..
Wat nette smalle jodenhaat betreft, ben ik met je eens, kijk maar naar von Agt en Frau Duisenberg.Nette, smalle jodenhaat.
Probeer je niet druk te maken (moeilijk,weet ik ) maar bij velen is het nu eenmaal gebruik het joodse volk en de staat Israël continu de maat te nemen.Hebben ze nodig voor hun eigen gemoedsrust.
Joden en de joodse staat, daar worden zwaardere eisen aan gesteld dan bijv. aan Pakistan, de Congo en Noord-Korea en wat dacht je van China en Iran ?(Daar worden per dag ongeveer 20 doodvononissen voltrokken)
@G: ik reageer hiero 1) wannneer ik wil 2) op de wijze die ik wil en wees blij: je krijgt de aandacht die je kennelijk elders ontbeert.
Ja, kom maar G en shabbat sjalom !

Thomas said...

Propaganda! Zeer eens ben ik het met een ieder die dit roept!

Geweldig, dat mensen alles altijd zwart wit willen zien, blind!

Zwart en wit mengen tot grijs, kan ook.

Vraag is wie dit standpunt durft en kan innemen.

Objectiviteit is dat wat binnen je referentie kader past en jouw belevingswereld.

Ik heb in mijn tijd altijd gemerkt dat linkse politiek, linkse mensen net zo discriminerend en intimiderend kunnen zijn als fascisten!

Waarom? Door jouw referentie kader, jouw kijk op deze wereld, jouw beperking. Communiceren is er van een andere tijd aangezien mensne die hier komen in een steeg of trechter wonen.

Leer te kijken naar feiten, ga als wat er in de gaza gebeurt jouw zo verschrikkelijk aantrekt erheen en help! Kijk! Leer! Deel!

Zolang er Joden en Palastijnen zijn zullen er voor en tegenstanders zijn die ieder zijn mening en kijk op de situatie wil geven.

Frapant overigens dat communisten zich bezighouden met geloof kwesties, de kerk is al eeuwen de grootste onderdrukker geweest, waarom als vrijdenker het leed aantrekken van mensen die gaan wonen in een gebied dat al duizenden jaren een brandpunt van religie is?

Ga liever na wat jouw doel in dit leven is, jouw ideaal en hoe jij andere kan helpen, nu, direct.

Help.

Mirjam said...

Hamas vermoordt ook Palestijnen omdat zingen verboten is:

http://www.youtube.com/watch?v=saOLXvtqj5U

Mirjam said...

En hier een groeps-straatexecutie door Hamas. Als je niet tegen enge beelden kunt, moet je niet kijken - want de slachtoffers worden echt doorzeefd en het duurt lang voordat ze sterven.

http://www.youtube.com/watch?v=McxxS98E22o&feature=PlayList&p=60FAB3E2D83722D4&index=7

Meer weten over Hamas? De Britse documentaire 'Inside Hamas' is een aanrader. Het laat zien hoe het bestuur in de Gazastrook onder Hamas totaal incompetent is. Vechten kunnen ze wel, Hamas, maar besturen ... dat dan weer niet. Dus proberen ze met harde hand de bevolking van de Gazastrook onder de duim te houden. Ik denk trouwens ook niet dat de macht van Hamas tanende is, ik denk dat de Gazaanen (of is het Gazanen) vinden dat Hamas Israel verslagen heeft en dat ze eerder populairder zijn geworden. Fatah is ook geen alternatief voor die mensen, Fatah staat gelijk aan corruptie met dank aan Arafat de Zelfverrijker die tussen de 1 en 3 miljard hulpgeld heeft verduisterd (ja, MILJARD!).

Hier kun je Inside Hamas bekijken:

http://www.youtube.com/watch?v=A8cPehvVE7E

Het zijn 7 delen en de link is naar deel 1, maar die andere delen kun je daarna wel vinden. Op Google Video staat ook de hele docu, maar die is van beroerde kwaliteit.