Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, January 19, 2009

Het Leger van Bl*ggers

Door Keesjemaduraatje
Anja pas op!!  Het leger van Bl*ggers komt er aan!!  Het is toch weer opvallend. Ge heeft het niet opgemerkt. Steady Freddy wist het niet. Zelfs mijn lieve vriendin Sanspareille had het niet door. De Vrije heeft er over heen gelezen. De krakers wilden het niet weten. Ravage was teveel met zichzelf bezig.

Maar Anja heeft het nu onthuld: Het Ministerie van Buitenlandse zaken van Israël zet nu in een campagne die "hasbara" genoemd wordt, bloggers in om de publieke opinie te beïnvloeden en het image van Israël te verbeteren.

Hasbara1

"Wat ze vinden moeten weten we al: Israel deed alleen aan zelfverdediging, Hamas is begonnen, Israel is er altijd heel zorgvuldig in om burgers te sparen, en dat er toch zoveel dood zijn ligt aan Hamas, die zich verstopte tussen de burgers, en hun kinderen als schild gebruikten etcetera. En een oud, en nu weer opgewarmd kliekje is dat Gaza door Israel toch was ‘ontruimd’ en wat doen die lui, ze schieten als dank raketten af."

Zo worden de Hasbara-Bloggers door het “Immigrant Absorption” geïnstrueerd, aldus de Senator van de SP-partij. Ik vraag me alleen af of ze er ook geld vor krijgen. Anders ga ik meteen solliciteren.

11 comments:

Tarak said...

Zou Anja Meulenbelt betaald worden door Hamas? Leuk de SP laten aandringen op geld voor Gaza en een bonus voor Anja als het lukt? En een extra bonus uitkering voor Anja voor elk kinderlijkfoto op haar site? Natuurlijk leuk dat Anja M. met leuke complottheorieen komt, maar die kun je ook omdraaien. Hoe integer is mevrouw Meulenbelt?

Haar internetreputatie, maakt voldoende duidelijk, mijns inziens.

Ook heel grappig dat mevrouw Meulenbelt zich als een anti-zionistisch weblog ziet, misschien zit ik niet voldoende "into" het conflict, maar ik zie de recente aanval gewoon als zelfverdediging, zionisme zou niet zo bij me opkomen. Als de inzet nu nederzettingenpolitiek zou zijn geweest, dan zou ik zeggen "ja, zionisme", maar dit speelt hier helemaal niet.

Recent nog in een topic waarin mevrouw Meulenbelt zei dat er discussie was over de slogan "Hamas, Hamas, Joden aan het gas" heel attent een filmpje gepost waarin de slogan duidelijk te horen was. Dat wordt dan weer niet geplaatst, terwijl ik verder niets politieks bij had gezet.
Moest er nog aan denken dat politieke correctheid om het vernederen van anderen die wel de waarheid spreken draait, weet alleen niet meer van wie de theorie is.

Maar goed, eigenlijk heb ik wel medelijden met mevrouw Meulenbelt, denk je toch eens in, je hele leven geprobeerd het goed te doen met je communisme en Gaza-fetisjisme om er uiteindelijk achter te komen dat je je hele leven aan de verkeerde kant hebt gestaan. Dat is toch eigenlijk heel tragisch? Denkend aan mevrouw Meulenbelt is dan ook mijn eerste gevoel oprecht medelijden met haar.

Uilenburgh said...

De bron en de werkwijze:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/jan/09/israel-foreign-ministry-media

keesjemaduraatje said...

ja, nee, dan is het goed

Steady Freddy said...

Oud nieuws, Mossad doet het al jaren en in de VS wordt het ook al jaren gedaan door pro Israel lobbyisten...

Steady Freddy said...

Zeg Kees, misschien moet je de Ambassador's Course gaan volgen, kan ook online. Leer je tactieken om propaganda voor Israel te maken.
Alle CIDI mensen, inclusief de CIDI jongeren zijn je al voor gegaan. Moet ik een goed woordje voor je doen daar? Ik ben namelijk in Israël tijdens de verkiezingen voor een live programma samen met de Joodse Omroep en de EO.
Maar dat wist je natuurlijk al want je leest toch nog steeds de NRC?

keesjemaduraatje said...

alleen als het iets opleverd, want voor niets gaat de zon op.
Ik heb mijn eigen contacten. Dat hoeft niet via de moslimomroep te gaan.
Waarom krijg jij eigenlijk een visum voor het Heilige Land?

Doortje said...

Ik zal proberen via de mossad dat visum tegen te houden..

Menno said...

Hierbij een open sollicitatie

Steady Freddy said...

@Keesje; als gewone bezoeker/toerist heb je geen visum nodig voor Israël. Maar goed ons journalistenvisum is al binnen maak je geen zorgen, ik vlieg o.a. samen met uw favoriete presentator Andries Knevel. En ik met mijn blonde haren en blauwe ogen kom vast wel snel door de douane in tegenstelling tot mijn Marokkaanse collega die door zijn naam alleen al kans maakt op een ondervraging van vijf uur en een body searce ( naakt enzo), verschil moet er zijn ;-) Nee discrimineren doen ze niet in Israël!

@Doortje; alsof de mossad jouw hulp nodig heeft.

Perlmann said...

@Tarak
"Recent nog in een topic waarin mevrouw Meulenbelt zei dat er discussie was over de slogan "Hamas, Hamas, Joden aan het gas" heel attent een filmpje gepost waarin de slogan duidelijk te horen was. Dat wordt dan weer niet geplaatst, terwijl ik verder niets politieks bij had gezet"
.
Ik deed hetzelfde
Die plaatste te wel voor iedereen zichtbaar , maar ze bedacht zich, en 10 minuten later was hij weer weg

Doortje said...

@Doortje; alsof de mossad jouw hulp nodig heeft.

Je weet niet wie ik ben toch?