Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 04, 2009

Knieschot voor Fatah-strijders

Door Keesjemaduraatje
Ik weet niet of jullie regelmatig de Jeruzalem Post lezen? Want dit verhaal heb ik nog niet op andere weblogs gelezen. Namelijk dat de Hamas nu alvast uit voorzorg bezig is de Fatah aanhangers in de knieën te schieten. "Anders helpen ze Israël".

Collaborators_hamas_4

Volgens bronnen van de Jeruzalem Post staan enkele tientallen Fatah leden in Gaza onder huisarrest, omdat Hamas bang is dat ze gebruik van de situatie gaan maken en de macht weer over willen nemen. 75 activisten van Fatah werden sinds de start van de bombardementen in hun benen geschoten. Terwijl bij andere Fatah leden de handen gebroken zijn. Dat was nog niet genoeg. 35 Palestijnen die in Hamas gevangenissen zaten zijn intussen doodgeschoten, omdat Hamas bang is dat ze door de Israelis gered kunnen worden.

6 comments:

Jack Libertas said...

Ik kan niet beoordelen of het ook helemaal juist is, maar ik zie ze er best voor aan. Ik heb wel een keer een video gezien waarin heelveel mannen door dit schorem doodgeschoten werd, liggend voor een muur, met bijpassende muziek. En dat was geen gefotoshopt filmpje. Hamas is religieus verblind tuig.

Niels said...

"75 activisten van Hamas werden sinds de start van de bombardementen in hun benen geschoten. Terwijl bij andere Fatah leden de handen gebroken zijn."

Ik neem aan dat dit een typefout is(?) en dat je bedoelt "75 activisten van Fatah...(niet Hamas)

Na Hamas' coup op de Gaza hebben ze vele in hun ogen collaborateurs tegen de muur gezet. Soms publiekelijk geëxicuteerd.

Wat ik nogsteeds niet snap. Waarom heeft t westen destijds verkiezingen goedgekeurt waar Hamas aan meedeed? Dit was een hele grote fout.
En nu zielig doen en Israel beschuldigen voor het opruimen van de resulterende puinhoop.
Ik schaam me diep voor veel van onze westerse vertegenwoordigers die, net als Hamas willen scoren met de beelden van de door Hamas gecreëerde ellende. Zij (de van Bommels etc.) zijn medeplichtig aan deze catastrofe, de raketten en terreur van Hamas.

keesjemaduraatje said...

inderdaad. 75 activisten van Fatah.
Ik heb het verbeterd.

Ge said...

@Niels. Ook voor jou; Israel houdt de Gaza strook en de Westelijk Jordaanoever bezet en is dus primair verantwoordelijk voor alles wat daar gebeurt.
The Jerusalem Post is een absoluut pro Israel, anti Palestijnen nieuwsblad.
@Kees. Het zou je sieren als je met andere bronnen komt die je verhaal kunnen bevestigen.
Ik heb deze week al twee maal de valse berichtgeving op je weblog kunnen ontkrachten; het gebruik van Witte Fosfor (wat in eerste instantie ontkend werd) en de filmbeelden die gebruikt worden om Palestijnen er van te beschuldigen dat ze kinderen als schild gebruiken (die toch ook heel duidelijk de indruk geven dat die kinderen juist uit de vuurlinie van de Israëliërs worden gehouden of gehaald met risico voor eigen leven)

Niels said...

@ Ge. "The JP is een absoluut pro Israel, anti-Palestijnen nieuwsblad"...Duhh.
Trouw was in de 2de wereld oorlog een pro-Nedeland en anti-Nazi nieuwsblad...Ge, what's your point?
Ben jij op de hoogte van arabische verslaggeving? Ken jij he handvest van Hamas, Fatah, of PLO? Moet je 'ns lezen.

"Israel houdt de Gaza strook en de Westelijk Jordaanoever bezet"
In 2005 heeft Israel zich teruggetrokken uit Gaza dat ze bezet hielden om terroristen (voor jou wellicht 'vrijheidsstrijders') in hun acties te belemmeren. Als dank voerden de milities hun raketaanvallen op civile doelen op. Waarom worden deze niet benoemd als grove schendingen van mensenrechten?
De Jordaan Oever is 1967 ingenomen door Israel nadat het voor een 2de maal door meerdere Arabische landen werd geprovoceerd en aangevallen.
De Jordaan Oever was overigens 1949 geanexeerd door Jordanië. Geen Palestijn die een intifada tegen Jordanie begon of uberhaubt protesteerde. Om maar achterwegen te laten dat de koning van Jordanië veel 'Palestijns' bloed aan zijn handen heeft.

BTW 80% van wat het engelse palestijnse mandaat (1922-1947) was, is nu Jordanië. Als je voor een twee staten oplossing bent (hetgeen de arabieren altijd hebben geweigerd en blijven weigeren omdat ze Israel willen vernietigen), dan bestaat deze eigenlijk al.
De 'bezetting' van de WestOever is niet het resultaat van Israelische agressie, maar die van Arabische.

Wat er nu in Gaza gebeurt is vreselijk. Maar de 'Palestijnse Autoriteiten' of t nou PLO, Fatah of Hamas is, zijn zelfmoordenaars die trots zijn op het feit dat ze onschuldige mensen met zich mee het graf insleuren.
En jij en vele anderen houden Israel verantwoordelijk voor het schenden van mensenrechten? Wat ongelovelijk Hypocriet!

Niels said...

@ Ge en Hamas-apalogeten
Hier een interessante pdf over de nobele daden van de 'vrijheidsstrijders'Hamas, de werkelijke beztters en gijzelaars van de Gazanen. De pdf is van The Palestinian Human Rights Monitoring Group (PHRMG). www.phrmg.org
Wellicht wordt na het lezen van deze pdf, het bovenstaande bericht iets geloofwaardiger voor je.

http://www.phrmg.org/Fatah%20and%20hamas%20abuses%20since%20June%202007%20report%20_2_.pdf