Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 21, 2009

Krankzinnige Krakers Kramp

Door Keesjemaduraatje
Dit is wel het meest krankzinnige schandaal dat ik ooit in de kraakbeweging heb meegemaakt. Het lijkt wel maffia. Zowel slachtoffers, als daders, als getuigen weigeren te zeggen wat er werkelijk gebeurd is. Denken jullie soms dat dit zo hoort te zijn? Denken jullie soms dat dit de manier is om conflicten op te lossen? Ga eens een keertje een cursusje conflict beheersing bij Jan Andreae of tante Anja doen! Je ziet hoeveel dat de Hamas-strijders nu weer geholpen heeft.

Fotos0024_previewEen deel van de informatiestroom is intussen langs dit weblog heen gegaan, want ten eerste weet je niet altijd wat waar is. (Altijd heel belangrijk bij Keesjemaduraatje, de waarheid) en ten tweede wil je graag dat de betrokkenen aangifte doen en zeggen wat ze weten. Dat geldt zowel voor daders, getuigen als slachtoffers. Hoewel de daders zelf zich natuurlijk kunnen beroepen op hun zwijgrecht. Maar dan moeten ze niet het slachtoffer gaan zitten zwartmaken, zoals nu soms gebeurt.

Een van de daders is intussen naar Barcelona gevlucht. Andere daders zijn in plaatsen buiten Amsterdam gaan wonen. Daarmee denkt de Bargroep Vrankrijk van de zaak af te zijn, maar dat is niet zo. Het incident  gloeit als een veenbrand door, in de onderaardse krochten van de Amsterdamse kraakbeweging. Voor diegenen onder de geachte reaguurders die nu op dit punt van het betoog opmerken, dat het vreemd is dat zelfs Keesjemaduraatje weet dat er daders bekend zijn en dat de politie niet in staat is mensen op te pakken, voor die reaguurders dan een eenvoudige uitleg: De politie heeft aangiftes nodig en dat is nu eenmaal een kenmerk van krakers. Die doen nooit aangifte en noemen geen namen.

De krakers van Oost en Watergraafsmeer hebben intussen een inzamelingsactie georganiseerd. Je kan op 23 januari gaan eten in hun kraakcafe ('t Blijvertje, Derde Oosterparkstraat 64h, Amsterdam) en het opgehaalde geld komt dan de slachtoffers van de vechtpartij ten goede. Ook de bargroep Vrankrijk heeft intussen een geldbedrag overgemaakt aan de advocaat van Yoghurt, maar dat is niet voldoende om de betiteling smartegeld te mogen dragen. 

Hoe nu verder? Zolang zowel getuigen als vrienden van getuigen blijven zwijgen, zal deze zaak niet opgelost kunnen worden.

7 comments:

Ge said...

Wat een feestweek.
Israel is opgehouden met moorden.
De eerste zwarte president van de VS beedigd.
Vrankrijk dicht.
Guantanamo dicht.
En als kers op de taart eindelijk een vervolging van Wilders voor haar zaaien.
De week is nog maar net begonnen.

Ge said...

Wat heeft Wilders toch met haar? Dat moet natuurlijk "haat zaaien" zijn.

piet stok said...

Keesje, wie is de troubadour op de foto?

keesjemaduraatje said...

dat is een coole kraker bij 't Blijvertje in de 3e Oosterparkstraat

piet stok said...

Het Blijvertje, dat krakershol in mokum? Waar jij al niet binnen komt...!

Peter Siebelt said...

"Een van de daders is intussen naar Barcelona gevlucht"

Waarschijnlijk woont hij bij de kameraden van Juanra http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/63/Barc_okupa.jpg

D said...

De identiteitscrisis versus de credietcrisis.

Barre tijden, mijnheer!