Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 10, 2009

Omroep PON presenteert zich

Door Keesjemaduraatje
Een verontruste reaguurster vraagt mij: "Wat ga je zaterdag doen? Welke conspiratieve bijeenkomst heb jij?" "Heeft het te maken met de krakers en hun neiging om op straat mensen in elkaar te slaan?"
Nee, niets van dat alles.

Nu, op zaterdagavond, kan ik het wel onthullen: Ik ben bij de oprichtingsvergadering van de PON geweest. De Populistische Omroep Nederland gaat een ander geluid laten horen binnen de, door een regentenkliek bestuurde, publieke omroep in Nederland. Daarvoor zijn 50.000 leden nodig. Op dit moment zijn er al 1800 mensen lid van PON geworden. Dus er is nog een heleboel werk te doen.
Soer1   
De bijeenkomst van vandaag vindt plaats in cafë Restaurant Engels, waar Pim Fortuyn zijn entree in de politiek bekend maakte. "Hieronder begon Pim en PON begint hierboven", is de leuze van PON voorzitter Ronald Sorensen.  In zijn inleidende toespraak maakt hij duidelijk wat de beweegredenen zijn, een eigen omroep voor populistische Nederlanders te starten. Er is geen aandacht meer voor de Nederlandse geschiedenis. De actaliteitenrubrieken worden bevolkt door politiek correcte gasten van de linkse partijen. Alle Nederlandse politieke stromingen hebben een eigen omroep. De Christenunie heeft de EO, het CDA heeft de NCRV en de KRO, de PvdA heeft de VARA. Daarom is het logisch dat er ook een omroep komt voor de mensen in het land die lokale partijen, TON of PVV stemmen. Toch wil de PON geen spreekbuis van Wilders of Verdonk zijn.
"Wat er echt op straat gebeurd. Onbevooroordeelde actualiteiten. Nederlandse geschiedenis. muziek van Nederlandse artiesten."

Dat zijn de thema's die PON wil brengen in de twee uur TV- en negen uur radio zendtijd, die de populisten Bestuur in 2010 toegewezen wordt. Maar dan moet er nog wel flink geworven worden. Geenstijl heeft al 15.000 leden en PON moet nog flink aan de weg timmeren. Er worden op alle markten in Nederland aanmeldingskaarten verdeeld. Tijdens de vergadering van vandaag zijn ook nog vele ideeën voor ledenwerving naar voren gekomen. Een samenwerking met PowNed zit er nog niet in. Geenstijl vindt Sorensen te ongenuanceerd.

Ronald Sorensen wil de PowNed van Geenstijl niet bestrijden maar aanvullen. "Wij één uur zendtijd voor de ouderen en zij één uur zendtijd voor de jeugd", is zijn aanbod aan Geenstijl. De komende maanden zal blijken of het ledental voldoende is voor deze ambitieuze plannen.

Lid worden?  Dat kan hier.

Filmpjes van de Populistische Omroep:

5 comments:

Bas Boei said...

Citaat: "Op dit moment zijn er al 1800 mensen lid van PON geworden."
Ik heb toch duidelijk 2147 gelezen.
Groet.
geweta.

Thomsd said...

En niet te vergeten: muziek van Nederlandse artiesten.

Jazeker!

Bor said...

@geweta
Volgens mij moet je als je het als aspirant-omroep wil redden voor eind maart, ongeveer 500 leden per dag moet binnenhalen, anders kan je het wel vergeten. Oeps.

Paardestaart said...

Tja - ongelukkige naam, vrees ik. De bleue lijders aan koudwatervrees die elke zuinig-instemmende opmerking over de islamisering beginnen met: Ik zal nooit op hem stemmen, maar Wilders heeft wel een béetje gelijk..'- omdat je als beschaafd burger natuurlijk niet bekend wilt staan als rechts-radicaal - zullen zich van dat 'populistisch' ook wel een hoedje schrikken.
Die kijken het nog éven aan, en blijven gewoon lid van de Avro, net als vroeger - of van de Vara.
't Zijn net gematigde moslims wat dat betreft: laat een ànder maar de kooltjes uit het vuur halen

Ge said...

En de muziek wordt verzorgt door niemand anders dan Geert Wilders; http://www.telegraaf.nl/buitenland/2999506/__Speech_Wilders__carnavalsschlager___.html?p=33,1

Nog 5 dagen en dan hoeven we niet meer af te stemmen op radio 4 voor ons dagelijks portie Bach.