Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Friday, January 09, 2009

Reikwijdte van Hamas raketten

Door Keesjemaduraatje
Op dit moment worden meer dan een miljoen Israelis bedreigd door raketten die vanaf de Gaza strook worden afgevuurd. Even voor alle duidelijkheid en met grote tegenzin, want voor mij zijn alle slachtoffers ongeacht afkomst belangrijk en te betreuren: zowel Arabieren als Joden worden door deze raketten bedreigd.

Rocketfire 

Uitleg:
Het grijsgekleurde gebied duidt het gebied dat door mortieren wordt bedreigd aan.
Geel gebied = Kassam raketten
Oranje gebied = geïmproviseerde Kassam- en Gratt raketten
Rood = verbeterde Gratt raketten

Ook even voor de duidelijkheid, want je moet alles tegenwoordig extra uitleggen en de NRC en het NOS journaal vertellen het je niet: deze raketten, met name Gratt worden door Iran geleverd, via de tunnels die vanuit Egypte gegraven worden. Eén van de doelen van de huidige operatie is, te verhinderen dat deze raketten geleverd en afgeschoten worden.

2 comments:

marielle said...

Ik kan niet anders zeggen dan: go Israel!

D said...

Hamas doet `t zelf al...
http://www.youtube.com/watch?v=I1M4eH9Kk7I