Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, January 01, 2009

Schrikken in Ashdod

Door Keesjemaduraatje
Ashdod2Intussen heb ik wel bericht gekregen van onze correspondente in Ashdod.
(zie ook: "Antwoord aan Anja Meulenbelt") Ze zit met haar zoontje in een flat op twee hoog. Ze hebben geen schuilkelder tot hun beschikking en gaan telkens bij luchtalarm in het trappenhuis zitten.

Nu is er net weer een raket in een flat in Ashdod ingeslagen, dus het is een serieuze dreiging. Veertig kilometer van de grens met Gaza.

Dit soort beschietingen van burgers moet nu eindelijk eens afgelopen zijn. De Negev woestijn ligt ook helemaal niet in het gebied dat in 1967 veroverd is, dus elke beschieting levert weer het bewijs dat Hamas heel Israel van de kaart wil vegen. Elke demonstratie voor Hamas, in Nederland en in andere Europese landen, is een ondersteuning van dit terrorisme.

11 comments:

ed, israel said...

Ben blij dat er in Nederland nog mensen zijn die nog enig gezond verstand hebben en niet vergiftigd zijn door de islamofascistische propaganda van de allochtone antisemieten en hun linkse handlangers. Zo lang wij niet ongestoord ons leven kunnen lijden zal geen "palestijn" dat kunnen. Dit is een strijd van de westerse, verlichte democratie tegen de prinitieve, barbaarse horden.

Louisa said...

Ed, die mensen met gezond verstand zijn er wel degelijk, maar het is moeilijk boven het geschreeuw van mensen als Meulenbelt en consorten uit te komen.
Ik wens je sterkte !

Ge said...

@Ed. "Verlichte democratie"? In Israel? Ik denk dat jullie niet goed weten wat democratie is. In en democratie heeft iedereen namelijk stemrecht en gelijke rechten. In de "bezette gebieden" hebben alleen de van oorsprong Israelische bevolking dezelfde (stem)rechten als de bevolking in de niet bezette gebieden van Israel. Palestijnen zijn tweede rangs burgers opgesloten in de grootste openluchtgevangenis ter wereld. Concentratiekampen zijn die wel eens genoemd.
Wel het land, niet de mensen die er wonen. Dat is geen democratie.

Louisa said...

Kijk Ed, Gé is een voorbeeldje van het geschreeuw dat ik bedoel.
(Het is trouwens de eerste en laatste keer dat ik reageer op Gé)

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Volgens cijfers van Intelligence and Terrorism Information Centre at the Israel Intelligence Heritage werden in 2008 1730 rakketten vanuit Gaza op Israel afgevuurd, en vonden 4040 mortierontploffingen plaats. Uit de cijfers wordt duidelijk dat het aanal aanvallen aanzienlijk is toegenomen sinds Hamas de alleenheerschapij in Gaza heeft. Zie: http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/pdf/ipc_e007.pdf

Ge said...

@Louisa. Het is Ge en niet Gé. Tja, valt niet tegen te spreken. Trouwens als je niks zinnigers te zeggen hebt kan je beter je mond houden.
@Webmaster NRP; hoeveel mensen zijn er door die raketten gedood en/of gewond geraakt? 4 gedood en 58 gewond in 1 jaar. Dit tegenover meer dan 400 doden en ruim 2000 gewonden in 5 dagen.
Ben het helemaal met jullie eens dat het stompzinnige acties zijn om raketten af te vuren, zeker als je de effectiviteit er van beschouwd. Je maakt meer kans gedood te worden in het verkeer in Israel.
Wat me wel tegen staat is de kille, berekende en echt niet zo nauwkeurige reacties die met goedkeuring van de wereld en van veel lezers en reaguurders van de weblogs van KeesMaduraatje op het verpletterende, vernederende, onmenselijke geweld van Israel tegen burgers. Meten met twee maten en bij voorbaat kiezen voor de winnaar want dan weet je dat je zelf niet de verliezer bent.

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Vijf dagen geleden openenden Egyptische grenswachten het vuur op inwoners van Gaza die de grens wilden passeren naar Egypte. Zo’n 300 grenswachten hielden zo enige honderd Gazanen tegen. Zie:
http://www.google.com/hostednews/ukpress/article/ALeqM5grmpk18UVAYzqu4fu2F0eNh8QIgA

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Een voormalig aanvoerder van de Hamas jeugdbeweging, Mosab Hassan zegt dat Hamas nooit enig akkoord met Israël zal accepteren.
Hassan zegt dit in de documentaire ‘Escape from Hamas’ die wordt uitgezonden op 3, 4 en 5 januari. Zie: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2403

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Een verslaggever van Al-Jazeera in Gaza zou hebben gezegd de doden-en gewondengetallen van Hamas niet te geloven, omdat 'ze leugens vertellen'. Zie: http://israelmatzav.blogspot.com/2009/01/al-jazzeera-on-hamas-propaganda.html

Helen Turin said...

Het flatgebouw op de foto hierboven, is 70 meter van ons flatgebouw af. Als deze raket 1 mm hoger was gericht, was hij op ons geland en ons gebouw is 3 hoog, 50 jaar oud en zou zonder meer in elkaar zijn gezakt, met mij, mijn zoon, buurvrouw met twee kleintjes en bejaarde bovenbuurvrouw met dochter in het trappenhuis!!

Een paar dagen geleden is een flatgebouw van 4 hoog daarnaast geraakt. Alle mensen hebben het gebouw moeten verlaten.

Voor nu zijn de bovenste verdiepingen 7 en 8, verwijderd en beide geraakte gebouwen worden later vernietigd!

Helen Turin said...

En Gé, Israël heeft duizenden gewonden dankzij deze 8-jarige raketaanvallen....... of tellen de baby's en kleuters, moeders en bejaarden enzovoorts die psychologisch gekneust zijn voor hun leven, niet mee bij jou?

Wanneer heb jij de laatste keer weken slecht geslapen, gerend voor je leven en in een trappenhuis zitten bibberen omdat er een raket op je werd geschoten.

Deze raketten komen met een snelheid van 2300 km/u op een gebouw af, boren zich in het gebouw of in de grond, ontploffen en tot een afstand van 100-150 meter vliegen er onderdelen van de raket, metaalballetjes, spijkers etc uit.

Toen de raket bovenstaand gebouw raakte, schudde bij ons het hele huis en we konden niet eens zien waar het was en wat er geraakt was..... je ziet de raket niet eens aankomen....... opeens hoor je een gefluit en dan weet je dat hij er al is.... Je mag dan blij zijn als je de boem ervan kunt navertellen. Een moeder van 4 die onderweg was naar haar kinderen, kan dat niet meer in Ashdod!!!

Het is heel gemakkelijk om zo veel onzin uit te storten als je veilig zit...... heb het lef om hier te komen, neem mijn flat, zit er nou even een paar dagen en vertel dan opnieuw wat je ervan denkt!!

Zojuist is er een raket op een peuterschool gevallen in Ashdod. Gelukkig was hij leeg want de kinderen gaan al 10 dagen niet naar school en niet naar buiten. Ze zitten allemaal 24 uur per dag in huis (of de safe-room, of de schuilkelder of het trappenhuis!).