Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 07, 2009

Solidariteitsmanifestatie voor Israel


vrijdagmorgen 11 uur op het plein voor het Plein in Den Haag

(bij de hoofdingang Tweede Kamer)

Vrijdagmorgen praat de regering over de situatie in Gaza. Wij moeten onze stem laten horen:

Israel60_2kom naar Den Haag en laat zien dat er brede steun is voor het recht van Israel zijn burgers te verdedigen. Een groot aantal joodse en niet-joodse organisaties steunen deze manifestatie, die is georganiseerd door CIDI, Christenen voor Israel, Genootschap Nederland-Israel, NIK, Verbond voor Progressief Jodendom, FNZ.

Het bestand met Hamas bleek slechts een opstap voor meer agressie: tijdens het bestand vuurde Hamas 600 raketten af op Israel. Alleen al in 2008 raakten bijna duizend Israeli’s gewond. Dat moet ophouden!

Tijdens de Israëlische actie in Gaza verschansten Hamasmilitanten zich op openbare plaatsen: steeds weer offert het zijn burgers op in de strijd tegen het bestaan van Israel. Ook dat moet ophouden. Het is tijd dat de regio vrede kent, waardoor Joden en Palestijnen met respect en zonder geweld kunnen samenleven. Wij zijn voor Israel en voor Vrede.

Daarom willen wij er vrijdag bij de Nederlandse regering en het parlement op aandringen, steun te blijven geven aan Israels recht zijn burgers te verdedigen. Elk bestand dat wordt gesloten, moet garanties bevatten dat Hamas zich niet opnieuw kan bewapenen en geen raketten meer op Israel afvuurt. Het mag geen mensen meer gebruiken als schild en de burgers van Gaza verdienen eindelijk een behoorlijk bestaan.

Kom naar Den Haag en neem zoveel mogelijk vrienden mee.

Verzamelen 11 uur vrijdagmorgen 9 januari op het plein voor het Binnenhof, Den Haag

Op de website www.cidi.nl staat een petitie ‘Solidair met Israels recht op veiligheid’ die wij u van harte aanbevelen om te tekenen.

Zorg dat uw stem voor Vrede en Veiligheid, en tegen Hamasterreur gehoord wordt!

CIDI, Christenen voor Israel, Genootschap Nederland-Israel, NIK, Verbond voor Progressief Jodendom, FNZ

2 comments:

philippine said...

De Wauwels =Pauw en Witteman komen in ieder geval niet. Zij doen goed voorwerk voor Durban2.

Gielah said...

Voor een verslag van de manifestatie van 9 januari in Den Haag, lees: http://geweta.web-log.nl