Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 10, 2009

Tariq Ramadan roept op tot mobilisatie

De Al Imane moskee in Zuid-Lille was gisteravond vol, want Tariq Ramadan (de sympathieke Wintergast van Joris Luyendijk) en de linkse Belgische journalist Michel Collon organiseerden een "platform" ter ondersteuning vaan het lijdenden Palestijnse volk.

Ramadan Het begin van de conferentie was vreemd: Amar Lasfar, chef van de Lille-Sud moskee, wilde eerst dat een journalist van het blad Voix du Nord de zaal verliet. Hij werd ervan beschuldigd "leugens te hebben geschreven"in een voorgaand artikel. De moskee chef waarschuwde ook andere journalisten dat "dit niet wordt getolereerd". Een veelzeggend begin.

De gelovigen in Lille luisterden verder naar Tariq Ramadan, die in een kalme en rustige toon uitlegde wat zijn visie op het Israelisch-Palestijnse conflict is en die opriep tot "Vergaande Mobilisering".

De gelovigen moeten hun emoties bedwingen, stelde Ramadan. Als Palestijnen de tranen hebben om dit te doorstaan, dan hebben wij de wapens om te reageren, de afstand die nodig is het conflict te begrijpen en de tijd om ons te organiseren. Hij veroordeelt de intellectuelen en journalisten die zichzelf als Frans beschouwen en Israel als slachtoffer zien.

De Palestijnse strijd is een lokale- en globale zaak, zegt Ramadan, met alle elementen die behoren bij een "Clash of Civilisations". "Het is geen religieus conflict, maar een politiek conflict. Wij moeten ervoor zorgen dat het gezien wordt als humanitair probleem.

Volgens Tariq Ramadan hebben de Palestijnen recht op een waardig leven en een eigen staat. De voorkeur gaat uit naar één enkele staat, waar iedereen kan wonen.

Verwacht wordt, dat het Palestijnse conflict ook zijn weerslag zal hebben op de buitenwijken van de Franse steden. "Dat is allemaal de schuld van de manier van presenteren in de media", aldus Ramadan.

Bron: Nord Éclair (French)

9 comments:

ethan said...

Over Ramadan:
http://www.gebladerte.nl/11127f71.htm
http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/03/tariq_ramadan_w.html

http://www.tariqramadan.nl/

Carel said...

In de door Ethan geplaatste link naar de website Gebladerte staat het volgende: "De Zwitserse moslimprediker Tariq Ramadan wordt met zijn Europese islam steeds populairder onder jongeren van Arabische afkomst en bij progressieven overal in West-Europa. Een gevaarlijke ontwikkeling, want Ramadan fungeert als wegbereider van moslimfundamentalisten."

Dit staat in het tijdschrift 'De fabel van de illegaal' uit de zomer van 2005. Dat is een tijdschrift van linkse krakers, dus ik zou zeggen: kom er maar in Gé.

ethan said...

Het schokkende plan van Tariq Ramadan.
http://www.volkskrantblog.nl/bericht/144530

Hopeloos verliefd op een moslimgoeroe
http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/03/tariq_ramadan_w.html

nog 2 informatieve linken

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Ik zag net een schokkend filmpje waarop een Australische vrijwilligster, die met de beste bedoelingen naar Jenin ging, vertelt dat welbewust kinderen door Palestijnen worden gebruikt om zelfmoordaanslagen te plegen. http://www.youtube.com/watch?v=1b2QhQQpHck

James Bont said...

test

Bor said...

Zou de heer Theo Bot, plaatsvervanger van Tjibbe Joustra bij het NCTb, de heer Ramadan bij zijn volgende bezoek aan Rotterdam willen ontbieden en vragen wat hij precies bedoelt met 'wapens' en de impliciete dreiging met rellen in Parijs?. Een (gast)hoogleraar aan een NL universiteit (Erasmus) hoort zich daar mijns inziens niet voor te lenen.

Louisa said...

Een ding is duidelijk: het "conflict" maakt bij velen de laagste instincten los..
Keesje, sterkte...

antivenin said...

De o zo sympathiek en geïntegreerd ogende Tariq Ramadan is de kleinzoon van Said Ramadan, een van de oprichters van de Moslim Broederschap in Egypte. Ondanks al zijn mooie praatjes zou het zo langzamerhand duidelijk moeten zijn dat de olijf niet ver van de stam valt. Doelstellingen van de MB en blauwdruk voor de uitvoering ervan hier: http://antivenin.blogspot.com/2007/10/het-moslim-broederschap-project.html

luckybee said...

Tariq Ramadan is bij al onze linkse intelectuelen en journalisten erg populair. Ik maak me grote zorgen hierover.Hij is docent in de Erasmus universiteit te Rotterdam.Wat doen wij hiertegen? wachten tot ze de Jihad uitroepen?