Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 21, 2009

Van de "Ruispagina"

Door Keesjemaduraatje

Op Indymedia mag eigenlijk niet gediscussieerd worden, want het is een "nieuwsmedium", daarom worden alle reacties die geen "inhoudelijke aanvulling" op het bericht zijn, op de ruispagina gezet. De krakers-watchers weten dat al lang en kijken daarom als eerste op de ruispagina als ze iets willen weten over de dames en heren krakers. Ook nu weer, nu burgemeester Cohen het kraakcafé Vrankrijk wil sluiten, vanwege het disproportionele geweld dat op 13 september 2008 tegen kraker Yoghurt werd uitgeoefend. Dit is een greep uit de reacties:

Intern oplossen??
Johnny_B - 20.01.2009 18:05

beste mensen,
wat ik niet begrijp uit het verhaal is voornamelijk de zin
"Met name omdat de daders door de bargroep niet de wacht werden aangezegd door de bargroep"
En helemaal vreemd vind ik het dat jullie de hand boven het hoofd houden van "de daders". Jullie willen het intern oplossen, betekend het dan dat je ook zelf straffen voor iemand bedenkt ofzo? Want het is toch niet vreemd dat als er een ruzie ontstaat, die uitloopt in klappen waarbij iemand op de IC terecht komt, je de gene die de klappen geven gewoon direct uitleveren aan de politie???

of zeg ik nu iets raars, is het anarchisme om straffeloos iemand de vernieling in de te schoppen?

met vriendelijke groet

Johnny en beb
Vrankrijk zwijgt
nn'er - 20.01.2009 18:05

Quote: "Inhoudelijk reactie op het niet meewerken etc. lijkt me gewenst."

Het probleem is nu juist dat niemand van de bargroep sinds 13 september wil reageren over de gang van zaken, dat is vandaag niet anders...
Vrankrijk reactie op media?
-- - 20.01.2009 17:36

Ben zelf voorstander van interne oplossingen, maar zoals ik het persbericht lees wordt er veel sensatie gehaald uit procedures die intern
bekend zijn. Inhoudelijk reactie op het niet meewerken etc. lijkt me gewenst. Overigens blijft het niet fair als je niet probeert iemand te helpen hoe irritant ook iemand is. Maar weet niet de hele situatie ook, maar in ieder geval reageer inhoudelijk op berichtgeving elementen van belemering onderzoek.
Dus!!!
-- - 20.01.2009 17:30

Maar wie heeft gezegd dat je geen lezingen op lokatiie meer mag organiseren en dat mensen dat tegen donatie iets kunnen eten en drinken.

Kortom...
Gelijke behandeling, ja doeg!!
DannyS - 20.01.2009 18:23

Als iets dergelijks bij een normale horecagelegenheid gebeurt was, was deze de volgende dag gesloten, nu is er 4 maanden overheen gegaan voor de gemeente stappen heeft ondernomen
Het vezwijgen en binnenshuis houden pikken we niet van facisten waarom zouden we dat dan van Vrankrijk wel moeten pikken?

2 comments:

Dr.D said...

Omdat er geen verschil meer is. Hetzelfde uniform (http://afkraken.antville.org/stories/1560327/) en dan de "omòrta" omhelzen als je kerk, je beschermende schild. De straat opgaan om te schreeuwen voor een beter bestaan. Plaatsen waar je nog nooit ben geweest voorop.
Maar voor je deur is tè dichtbij...

Dr.D said...

Oeps, haakje in de link.
http://afkraken.antville.org/stories/1560327/