Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 17, 2009

Zondag (11-13 uur) demonstratie voor Israel


A.s. zondag op de Dam, Amsterdam 18 januari van 11 tot 13 uur


Beste Israelvrienden,

Van diverse kanten wordt de wens geuit om na de manifestatie in Den Haag vorige week opnieuw steun aan Israel te laten horen temidden van de antie-geluiden!

Cidi en Chr. v.Israel doen op dit momentverder niets in de zin van een manifestatie op straat, zodat in de media ook dit pro-Israelgeluid wordt gehoord.

Er is echter  geen enkel bezwaar om dat dan in kleiner verband te doen en ik heb accoord van de lokale overheid en politie om bovengenoemde manifestatie te houden; uiteraard zorgt de politie voor de openbare orde en veiligheid.

Dus ieder welkom, neem alleen Israelvlaggen mee, dat is altijd goed en zegt meer dan teksten.

Door er te zijn, zeggen we met elkaar genoeg, Joods, niet-Joods, christen, niet christen, gewoon pro-Israel, kom  met elkaar! Voor een waardige manifestiatie, waar plaats is voor gesprek, gebed, enkele korte toespraken.

Zie voor het laatste nieuws morgenavond www.tora-yeshua.nl  en ga er van uit, dat het doorgaat; ook al zijn we met 10 man (een minjan tenslotte), dan zeggen we  meer dan helemaal niets!

Maar 100 personen moet toch kunnen? Eigenlijk duizenden. En zo mogelijk staan we er een week later weer !

We zien naar elkaar uit, tot zondag 11-13 op de Dam,

Shalom,

Ben Kok

(joods-christelijk pastor)

www.tora-yeshua.nl

Bericht is verstuurd naar meerdere netwerken, zegt het voort en laat ook door uw aanwezigheid weten, dat Israel niet alleen staat! 

26 comments:

keesjemaduraatje said...

opmerking van Keesjemaduraatje:
Ga niet alleen naar deze demonstratie, maar vorm een groepje. Bedenk dat de stad Amsterdam geen veiligheid kan bieden aan demonstranten die een ander geluid laten horen dan de mainstream haatzaai geluiden die doorgaans op TV en op de radio te horen en te zien zijn.

Ge said...

@Keesjemaduraatje. Hoor ik hier de "oude krakert" waarschuwingen in door om vooral de grote enge buitenwereld als schuldige aan te wijzen?
Mensen ga gerust demonstreren as zondag in Amsterdam want je hoeft nergens bang voor te zijn.
Moet die Ben Kok trouwens niet in de kerk zitten op zondagochtend?

Nog 3 dagen. Jammer dat God erbij moet zijn. Zogenaamd vanwege de vrijheid van meningsuiting.

keesjemaduraatje said...

Ge zit natuurlijk vanuit zijn luie stoel de Palestijnse strijd te bevorderen. Wat ben je toch een hitser.

Steady Freddy said...

Door het Israëlische offensief zijn sinds eind december al zeker 1192 Palestijnen om het leven gekomen, onder wie 410 kinderen.
Door naar de Dam te gaan zondag geef je daar dus ook steun aan. Bravo! Wees er trots op.

Je kunt beter zondag om 14.30 afstemmen op Ned. 2 op zondag 18 januari want de NMO wijdt haar programma geheel aan de nood in Gaza. Israël gaat zijn gang zonder interventie van het Westen. Hoe kunnen Nederlandse joden, juist met hun geschiedenis, dit Israëlische offensief goedkeuren? Hoe kan de Nederlandse moslim leven met een regering die buitenproportioneel Israëlische geweld tegenover zijn Palestijnse moslimbroeders en -zusters goedkeurt?

En Keesje, jij moet zeker kijken want in de studio is ook Ronny Naftaniel van het CIDI, in tegenstelling tot Geert Wilders durft hij wel bij de NMO in discussie te gaan over de Gaza en de positie van Israël.

SF

keesjemaduraatje said...

@Freddy: Ronny Naftaniel heeft dan ook een naam te verliezen en een PvdA achterban tevreden te stellen. Geert Wilders huldigt het enige bruikbare en moreel verantwoorde standpunt: geen onderhandelingen met Hamas en dus ook geen discussies met extreme jihadisten en andere vage nuttige idioten en fellow-travelers.

Peter Siebelt said...

Ze kunnen beter gaan demonstreren op het terrein van de Universiteit van Amsterdam tegen een aantal van Nederlandse afkomst zijnde universitaire sfeermakers. Zij zijn in belangrijke mate verantwoordelijk voor de haat tegen joden en Israël in Nederland door hun nauwe banden met de Palestijnse zaak en hun eenzijdige informatieverstrekking.

piet stok said...

@keesje: Stoelen zijn niet lui.

Cassandra said...

De zelfbenoemde joods-christelijke pastor Ben Kok uit Amersfoort is een mesjoggene die berekend heeft dat de Messiah rond 2040 op Aarde wederkeert. Maar wil het verwachte moment da sein moeten alle volken zich verzameld hebben anders schijnt het feest geen doorgang te kunnen vinden. Alle joden ter wereld moeten zich daarom voor die tijd melden in hun Bijbelse habitat Israel. Tja, niet gek dat het CIDI en Christenen voor Israel beleefd bedankt hebben hun vaandels morgen uit te lenen.

piet stok said...

Geweldig overigens dat keesje het christen- en jodendom promoot op zijn weblog! Maar dit terzijde.

Arend said...

@Steady Freddy,

Je hebt gelijk dat hamas zich tussen kinderen verstopt. Vroeger werd dat trouwens als een oorlogsmisdaad gezien.
Maar ach, van een beweging die zelfs kinderen aanzet tot genocide kunnen we dat kennelijk tolereren.

Gaat de NMO ook nog 1 of 2 woordjes wijden aan de honderden Palestijnen die door hamas gedood zijn?
Nee?
Dat dacht ik al, maar geneer je niet; dat doen de andere omroepen ook niet of nauwelijks.

Ge said...

Het is gelukt. Er worden geen raketten meer op Israel afgevuurd. + 1200 doden waaronder 450 kinderen, + 5000 gewonden waaronder vele kinderen met geamputeerde ledematen.
Dit moeten we gaan vieren met een feestje op de Dam in Amsterdam om als zionisten-vrienden Israel te laten zien dat we achter ze staan en dat het we het goed vinden dat ze kinderen vermoorden en verminken.
Komt allen en dans een rondje rond het vrijheidsmonument. Vrijheid kost wat, maar dan heb je ook wat.
Keesmaduraatje kan zelf helaas niet komen want die moet teksten schrijven voor onze schlagerzanger Geert Wilders.

Nog 2 dagen. Dan is het afgelopen met Guatanamo-bay. Dan is het afgelopen met de blinde steun aan de zionisten.

keesjemaduraatje said...

@Ge:Dat kon nog wel eens tegenvallen Ge. Obama wordt wel eens vergeleken met J.F. Kennedy en het eerste wat Kennedy deed toen hij aan de macht kwam. was het aanvallen van Cuba. Ook Clinton, toch niet iemand die meteen geassocieerd wordt met oorlogshitzerij, heeft oorlog gevoerd in Joegoslavie. Carter, die nu als een soort Dries van Agt en op een enorm naieve manier de Palestijnen steunt, heeft zelf te maken gehad tijdens zijn ambtstijd, met terreur in Iran tegen zijn eigen mensen.
Het is naief te veronderstellen dat als Israel ophoudt met schieten, dat dan Hamas ook zal ophouden met terreur.

ge said...

@Keesmaduraatje. Kennelijk volg je de media niet, LOL, maar ook vanuit de Gazastrook wordt het "eenzijdige bestand" gevolgd. Gisteren zijn nog 13 raketten in Israel beland. Sinds gisteravond geen een meer.
Je kan wel refereren aan de oorlogen die zijn begonnen. Ik beperk me even tot het midden oosten. Dan zie je democratische presidenten die akkoorden tussen Israeliers en Palestijnen hebben bemiddeld.
Jouw onvoorwaardelijke steun aan de zionisten zal Israel duur komen te staan. Je weet dat de huidige vorm van de staat Israel niet voort kan blijven bestaan. Ik weet niet in welke vorm dan wel.
Voor de ernstige misdaden die uit naam van Israel zijn begaan de afgelopen 3 weken en die door jou onvoorwaardelijk worden gesteund en actief worden ondersteund zal Israel zich moeten verantwoorden. Vervolgens zullen ze ook de prijs daarvoor moeten betalen.
Jij misbruikt je steun om hier in Nederland je xenofobe afkeer tegen allochtonen te legitimeren.

keesjemaduraatje said...

@Ge: eerst is het nog wel leuk, zo'n tegengeluid. En het is ook geen eenvoudige kwestie, het Midden Oosten, dus het is altijd wel belabgrijk om meerdere kanetn te laten zien.
Maar nu ga je toch echt te ver. Ten eerste beweer je dat ik een hekel aan "allochtonen" zou hebben, whatever that may be. Een ambtelijke term die ik zoveel mogelijk vermijd. Ten tweede doe je alsof ik zelf niet na kan denken. Op dit weblog komen juist mensen die wel zelf na kunnen denken. Begin zelf maar eens een weblog en kijke meer eens of jij er tegen kan dat er mensen met een andere mening reageren. Ik ken maar heel weinig linkse websites die daar tegen kunnen. Toevallig worden de linkse websites die wel discussie toestaan allemaal door krakers beheerd. Vreemd hé?

ge said...

@Keesmaduraatje. Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt volg ik je webloo. Van veel tegengeluid merk ik weinig. Ik ben een van de weinige. Ga nu niet zitten piepen. If you can not stand the heat you better leaf the kitchen.
Je bent er trots op je te identificeren met de xenofobe clubs van Wilders, Fortuynisten etc. Je distantieert je nooit van de afkeer de medeaanhangers hebben.
Voel je je ook verantwoordelijke voor de oorlogsdaden die Israel heeft begaan de afgelopen 3 weken?

Doortje said...

12 raketten tot nu toe gelanceerd na de eenzijdige wapenstilstand.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3657876,00.html

keesjemaduraatje said...

@Ge: wie ik ben en hoe ik heet, dat weten de meeste mensen nu wel. Maar van jou weten we niets. Ik zat met gekromde tenen toen je zo gevoelloos reageerde op het persoonlijke relaas van Helen. Dat is uiteindelijk toch nog een beetje goed gekomen, doordat jullie met elkaar in discussie bleven.
Nu is de oorlog misschien voorbij (moet nog blijken) en nu ga je op deze toer.
Je moet nu stoppen steeds in de comments te schrijven dta ik xenofoob zou zijn en anders ga je je heil maar bij tante Anja zoeken.

Ge said...

@keesjemaduraatje. Ik zal daar mee ophouden. Maar klopt het dat ik een gevoelige snaar bij je heb geraakt? Dat je het moeilijk vind om tegelijkertijd aanhanger te zijn van Wilders’s geschreeuw om vrijheid en de keerzijde (die kennelijk niet de jouwe is) ervan te moet accepteren? Moeten accepteren dat Wilders veel aanhangers heeft onder Nederlanders die grote haat koesteren tegen vreemden? Dat het zelfs zo erg is dat ultrarechtes die wel antisimietisch zijn dat nu even achterwege laten om die ander vreemden aan te pakken?

Je ziet overigens hoe goed het is om met elkaar te (blijven) praten. Ik geloof dat ik niets anders propageer hier ook mbt het conflict in Israel en de bezette gebieden. Degene die tot nu toe de weg hiernaartoe afgesloten houden zijn Israel, Europa en de VS.

Ik snap afentoe niet hoe jij de zo gevoelloze reacties van reaguurders ongemoeid laat als het gaat om de Palestijnse slachtoffers. Helen verblijft in een zelfgekozen situatie die zij ala minuut kan verlaten door ergens anders naar toe te gaan in Israel waar de raketten geen bereik hebben en als het nog erger wordt kan ze gewoon terug naar Nederland. Ik wil heel duidelijk de situatie van 1,5 miljoen Palestijnen daar tegenover zetten. Palestijnen die geen kant op kunnen, verstoken zijn basisbehoeftes en vervolgens als in een kermisattractie beschoten en uitgemoord worden.

Helaas is de oorlog nog niet voorbij.

keesjemaduraatje said...

ik ben aanhanger van niemand. Ik kan zelf denken. Volgens mij heeft op dit weblog niemand de oorlog in Gaza toegejuichd of ongevoelige opmerkingen over de slachtoffers gemaakt. De enige die ongevoelig is, dat ben jij. En je bent ook niet eerlijk tegenover jezelf. Je weet ook wel dat de inwoners van Ashdod en Sdrot en al die andere plaatsen in het Zuiden van Israel niet zomaar weg kunnen. Opvallend ook dat de Hamas de gehele staat Israel wil vernietigen en daarom raketten afschiet op deleb van Israel die helemaal niet tot de bezette gebieden behoren.
Jou mening wordt al dagelijks op drie kanalen tegelijk uitgezonden: NOS, Vara, RTL4, noem maar op. Nu is hier een weblog dat achter Israel staat. Leef ermee of blijf bij je NOVA, Zembla en NOS journaal.

Peter Siebelt said...

Lieve mensen Ge is niets amders dan een afkorting van Geijl'. Hij behoort tot het soort mensen dat last heeft van ijlen. http://www.dokterdokter.nl/medisch/begrippen/view/title/ijlen

Louisa said...

Ge, Keesje: ik heb diep medelijden met de mensen in Gaza, ik juich deze oorlog niet toe en vind het afschuwelijk, zeker voor al de onschuldige jonge kinderen daar.De trauma's die hieruit voortvloeien voor de komende jaren zijn niet te beschrijven.
Maar ik blijf van mening dat de kinderen in Gaza als schild worden gebruikt en hun ouders eveneens.(Door Hamas ja!)
Dat maakt het extra triest.
Maar Ge..eerlijk gezegd heb ik jou opgegeven als "gesprekspartner" i.t.t. Keesje.Die steekt hier zijn nek uit en dat kan je van Meulenbelt niet zeggen..
(Zij is de reden dat ik af en toe hier commentaar lever, bij haar kan dat niet)
Zullen we maar zeggen...Shalom ?

Ge said...

@Keesjemaduraatje. Je moet wel goed blijven lezen ook al ben je boos. Ik zeg niet dat je een aanhanger bent van Wilders. Ik zeg dat je ideeën mbt vrijheid aanhangt, hebt, ventileert die overeenkomen met die van Wilders. Lees het nog maar eens na.

Ik zal je proberen uit te leggen wat ik onder de ongevoeligheid versta.
Keer op keer worden leugens verteld over of wordt gerefereerd aan het gebruik van Palestijnse burgers en kinderen als menselijk schild. Met de verklaring dat dit de oorzaak zou zijn voor het groot aantal burgerslachtoffers wordt getracht te camoufleren dat de wapens die gebruikt worden om deze burgers en kinderen te doden en/of te verminken in Israëlische handen zijn. Hierdoor wordt ook het gigantische leed weggemoffeld die de burgers in de Gazastrook wordt aangedaan. Hierdoor wordt de werkelijke oorzaak van het leed wat door de haatdragende soldaten van Israel wordt aangericht naar de achtergrond geschoven.
Keer op keer wordt door reaguurders gerefereerd aan de “barbaarsheid” van de islam. Vervolgens wordt daar de rechtvaardiging in gevonden om de bewoners van de Gazastrook te mogen bombarderen. De uiting van superioriteit die hiervan uitgaat getuigd van minachting. Minachting betekend per definitie ongevoeligheid voor de menselijke waarden van het onderwerp van de minachting; de Palestijnse bevolking.
Weinige van je reaguurders durven te erkennen dat Israel de Gazastrook en de Westelijke Jordaan-oever bezet houdt en de barbaarsheid waarmee dit gepaard gaat. Israel wordt niet voor niets al vergeleken met het Zuid-Afrika van de apartheid. Bij de komende verkiezingen wil men zelfs de Arabische Israëliërs uitsluiten van stemrecht en wordt door Israëlische politici openlijk het idee aangehangen dat die ook maar gedeporteerd moeten gaan worden. Dit is het land wat jij door dik en dun steunt.
Dat is de ongevoeligheid.
Ook al vertrekken de militairen nu. Als Israel de grenzen niet open stelt, de basisbehoeftes garandeert en gaat praten met Hamas dan keren volgende week de raketten weer terug en begint het feest weer opnieuw.
De bewoners in het zuiden van Israel kunnen zo in de auto stappen en binnen het kwartier zijn ze uit de gevarenzone. Die keuze hebben ze wel degelijk.

@Louisa. Het is al de zoveelste keer dat je wél reageert op mijn opmerkingen en ieder keer sluit je weer af met een of ander opmerking dat dit je laatste reactie op mij is. Je kan het niet laten, he?

@Peter Siebelt. Probeer niet de doktor uit te gaan hangen. Je bent koekenbakker.

Nog een 1 dag en dan is een tijd van hoop en verandering aangebroken. “Yes, we can” geldt ook voor het Midden Oosten.

keesjemaduraatje said...

het commentaar van LittleGreenFootballs over de inzet van kinderen door Hamas: "Don't waste any part of the child"
Eerst worden de kinderen ingezet als verkenners, dan moeten ze vuur van helicopters naar zich toe lokken en als ze voor deze acties nog te klein zijn, moeten ze bij hun moeder thuis blijven, terwijl de Hamasstrijders weten dat er straks gebombardeerd gaat worden.

http://nl.youtube.com/watch?v=bOVnkvYTWtE

Ge said...

@Keesjemaduraatje. Ik dacht dat je na kon denken? Op de eerste plaats is de beschrijving van LittleGreenFootballs niet in overeenstemming met de video; er wordt geen kind de straat OPGESTUURD.
En je sluit je aan bij de suggestieve uitspraak over het niet verspillen van kinderen.
Kom nou eens met een echt onafhankelijk onderzoek. Laat nou eens echt materiaal zien waaruit je suggesties blijken? Kan je niet want ze zijn er niet. Je bediend je van dezelfde middelen als de propaganda machien van Israel.

Peter Siebelt said...

@Ge,
In welke laag van de spekkoek ben jij te vinden?

Mies said...

Ik heb gekeken naar de NMO zondag en ik moet zeggen, de partijdigheid van Addellah viel me mee.
Wel noemde de Palestijnse gast Gaza een "holocaust" in plaats van "oorlog".
Ik vond dit een gebrek aan respect.
En interviewer Abdellah bagatelliseerde de demonstranten die anti-semitische leuzen riepen. Hij liet hier een gelegenheid voorbij gaan om zijn achterban op te voeden.