Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 18, 2009

Even over Cambodja

Door Keesjemaduraatje
Als je nu die berichten over de massamoorden van de Rode Kmer ziet en dat ze nu pas de daders gaan veroordelen, terwijl Pol Pot al dood is, dan kan je je helemaal niet voorstellen dat er in Nederland mensen zijn geweest die deze gruwelijke massamoorden goedgepraat hebben. Daar had ik het afgelopen zaterdag nog over met mijn communistische buurman. Hij heeft er wel een verklaring voor. Dat komt doordat de Amerikanen in de jaren zestig een bloedige oorlog in Indochina voerden en ook in andere werelddelen zoals Zuid-Amerika, de dictaturen met ondersteuning van de VS welig tierden. En als er dan eens een land is dat tegen de verdrukking in, het socialisme wil opbouwen, dan ga je daar niet te veel kritische vragen over stellen.

Ik moet eerlijk zeggen dat als ik daar dan sta, in de tweekamer woning driehoog in de Pijp, dat op mij deze redenering ook nog aardig overtuigend overkomt. Als er vijandschap tussen twee kampen is, dan ga je je vrienden niet afvallen. Klinkt goed. Toch goed dat er altijd mensen zijn die kritisch blijven nadenken.

Er is ook net een boek verschenen over het Rood Verzetsfront, dat is zeg maar de Nederlandse RAF. Ik ga er niet teveel over schrijven, want ik heb aan een extreem-linkse website beloofd, dat ik over dat boek een recensie ga schrijven.Maar één ding wil ik wel even kwijt. In de kraakbeweging zijn ook mensen van de Rode Jeugd en het Rood Verzetsfront actief geweest. Volgens de BVD (voorloper van de AIVD) heeft één van die mensen de krakers aangezet tot geweld bij demonstraties tegen kernenergie in Dodewaard  En nou kom ik weer op Cambodja. De krakers van de Pijp in Amsterdam vonden het maar vreemd dat iemand de misdaden en genocide in Cambodja gingen goedpraten en wantrouwden deze communistische die-hards.

No comments: