Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, March 06, 2009

1984 voor Krakers in de Pijp

Door Keesjemaduraatje
Jullie hebben misschien het boek 1984, van George Orwell gelezen? Overigens ook een trotskist, die in de Spaanse Burgeroorlog gevochten heeft, maar dat allemaal geheel ter zijde en als bewijs dat er ook goeie bij zijn. In ieder geval wordt in dit boek een dictatuur beschreven, waarin informatie eerst door de staat bekeken wordt en als het niet meer welgevallig is, dan komt het in de "Memory Hole". En dat betekent natuurlijk dat de info gewist wordt.

Zo gaat het nu ook bij de krakers in de Amsterdamse Pijp. Er wordt een pamflet voor een benefietfeest voor Yoghurt gemaakt. Daar komt kritiek op. Indymedia besluit het pamflet te verwijderen en nu wil iedereen graag weten wat of er ook al weer op het pamflet stond. Weggecensureerd natuurlijk.

Gelukkig heeft Keesjemaduraatje nog een exemplaar op zijn weblog staan. Wat schrijft de hoofdredacteur van de inmiddels ter ziele gegane Grachtenkrant, op dit weblog bekend onder de illustere naam "Sandra", daarover?

Auteur: <grakra@dds.nl>
Datum: 05 mrt 2009 19:05 uur

De volledige tekst van de oorspronkelijke flyer is nu, met dank aan
indymedia en met dank aan de Molli, alleen nog maar op een soort
nieuwrechtsige site te lezen.
Zie
http://keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemaduraatje/2009/02/krakers-in-de-p.html

Toch bedankt, Sandra, dat je mijn weblog genoemd hebt. Zo kunnen ook de krakersters van de Grachtengordel en de Pijp kennis nemen van het zegenrijke werk van Keesjemaduraatje.

1 comment:

TF said...

http://moonbeammcqueen.files.wordpress.com/2008/06/wheelchairmafia55.jpg