Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 15, 2009

Achterhaalde discussies

Hoofddoek_wouter_bos_2

Door Keesjemaduraatje
Nu heeft het PvdA-congres de "Integratienota" aangenomen, waarin staat dat de PvdA de problemen in de multi-culturele samenleving wel gaat benoemen, maar dat de solidariteit met de onderdrukte "allochtone" medemens toch in stand blijft.  En bij "allochtoon" gelieve te lezen "islamitische", want daarover laat Wouter Bos geen misverstanden bestaan. Hij laat zich nadrukkelijkop het NOS journaal met naast zich een strak in de hoofddoek ingepakt meisje, filmen. Wel harde taal bezigen, maar de non-verbale signalen zijn overduidelijk. Gelukkig beslaat het collectieve geheugen van Nederland slechts 3 jaar, zodat we ons er niet aan hoeven te herinneren, dat eind jaren 80 de Surinaamse Medemens naast de leider van het PvdA mocht zitten. Weliswaar niet zo prominent, maar toch.

Wat is er intussen gebeurd? Ik vertel het hier maar even, want van de actualiteitenrubrieken hoef je het echt niet te hebben. De Surinamers en de Antilianen hebben intussen ingezien dat je in Nederland alleen goed kan wonen als je tenminste een MBO-opleiding hebt gevolgd en die zijn dus gaan leren, leren leren. Zeker de meisjes hebben hier heel veel baat bij gehad, zodat de Surinaamse vrouw intussen beter is opgeleid dan de  blanke Nederlandse vrouw. Waarvan acte en hulde. De PvdA heeft dus de Surinaamse- en Antilliaanse kiezer niet meer zo nodig. Bovendien zijn er intussen een paar corruptie gevalletjes bekend geworden, dus het staat niet meer zo goed op de foto.

De steun van de traditionele blanke achterban, zijnde de havenarbeider te Rotterdam en de machinebankwerker in Amsterdam-Noord,  is de PvdA al lang verloren. Dat heeft niets met islamisering te maken, maar alles met de hogere opleiding van de Nederlandse kiezer. De welvaart nam toe en de solidariteit tussen welvaartsklassen nam af. Het woord zegt het al. De PvdA heeft echter wel veel politieke macht, nog steeds, en de jonge doctorandus wil ook wel eens uit de ruif meeëten. Dus de PvdA werd in de tachtiger jaren een Drs-partij, met af en toe een uitstapje naar een leuk Surinaams eet-festival in de Bijlmer. Vandaar ook dat mevrouw Ella Vogelaar multiculturaliteit verward met lekker eten.

Nu is de volgende fase in de roemruchte geschiedenis van de PvdA bezig en die kunnen we omschrijven als de "Definitieve islamisering van de Nederlandse Sociaal-Democratische elite". De foto boven dit stukje spreekt in dit verband boekdelen. Ahmed Marcouch (PvdA Slotervaart) en Ahmed Aboutaleb (PvdA Rotterdam) zijn de levende bewijsstukken van deze politiek. Opkomende ster is Nora Kasrioui, die in drie jaar tijd zowel de top van de FNV, als de Provinciale Staten van Brabant als de PvdA-top wist te veroveren. Logisch dus, dat ze een column in Opzij mag schrijven.

Partijtop_2 .

Het is te laat
Jammer voor Ahmed, Ahmed en Nora, maar het is te laat. De crisis van 2008 heeft roet in het eten gegooid. Er is nog een kleine kans dat het een opgeklopte hype is en dat we midden 2010 gewoon op de oude voet verder gaan, maar alles wijst erop dat we een hele diepe en langdurige crisis tegemoet gaan. En in een crisis geldt het recht van de sterkste. Ja? Nou en? Wat wil Keesjemaduraatje nou weer beweren? Dat de goed opgeleide Marokkaanse politicus niet sterk kan zijn? Ik bedoel daarmee dat de werkloosheid juist toe zal nemen onder de groepen in Nederland verblijvende werknemers die slecht Nederlands spreken. Als je nu niet goed opgeleid bent en slecht Nederlands spreekt, dan heb je in een crisis hele slechte kaarten. Dat de PvdA op een verliezend paard aan het wedden is.

Congres2009

De gevolgen voor de politieke kaart van Nederland zijn dat:
-Het integratiedebat steeds minder belangrijk wordt.
-De oplossing van de crisis en de maatregelen die nodig zijn, krijgen steeds meer aandacht.
-Als de crisis leidt tot maatschappelijke problemen, dan zullen de laag opgeleide nieuwkomers de dupe worden.
-Geert Wilders vertegenwoordigt steeds meer de traditionele PvdA achterban. Dat zijn de werkende Nederlanders.

Nora_mariettehamer


Mariette Hamer, fractieleider van de PvdA, samen met opkomende ster, Nora Kasrioui

14 comments:

TWITVB said...

Geweldig verhaal, geweldige foto's!

"Vandaar ook dat mevrouw Ella Vogelaar multiculturaliteit verward met lekker eten."

LOL!!

Eric said...

je kunt evengoed beweren dat de crisis de PvdA goed uitkomt: eindelijk weer een groep zielige slachtoffers waar ze solidair mee kunnen zijn. Zonder zielige mensen kan de PvdA niet bestaan!

Eric said...

Nora Kasrioui in interview:
Peinzend: " Met een Marokkaanse man trouwen, is waarschijnlijk onmogelijk. En een Nederlandse man zou moslim moeten zijn en dat zijn dan vaak weer van die eigenzinnige types."

net als de meiden van halal, aan de man kunnen ze niet. n.b. ze discrimineert door te eisen dat de man moslim moet zijn.

tristan said...

Nu nog een hoofddoek naast Bos. Over enige tijd een grootmoefti om van de PVDA een volwaardige moslimpartij te maken.

De PVDA gaat nu eindelijk de problemen in de multiculturele samenleving benoemen en aktie ondernemen.
Wat moge dit inhouden; een volgend generaal pardon? Ontzien van de moslims bij de bezuinigingen die er aan zitten te komen?
Of het stimuleren van remigratie-projekten voor allochtonen die in het voormalige thuisland de hier opgedane kennis en vaardigheden in praktijk kunnen brengen?

Van Nora Kasrioui zullen wij ongetwijfeld nog gaan horen als prominent lid van de zwaar gesubsidieerde Hoofddoekenbrigade.

TWITVB said...

@ Keesje

Ik heb die bovenste foto voor een fotofuck op mijn blog gebruikt. Bronvermelding naar jou is toegevoegd, hopelijk is dat okee zo?

http://thewestistheverybest.punt.nl/?id=454824&r=1&tbl_archief=&

keesjemaduraatje said...

@Eric:Ik heb Nora een keer ontmoet enik vind het wel een leuke vrouw. Eerlijk gezegd. Ze benut haar kansen.

Tarak said...

Waarom draagt die vrouw een hoofddoek als haar borsten bijna uit haar blouse ontsnappen? En waarom draagt ze make-up en een halsketting?

Niet dat het mij wat uitmaakt, maar als je aan de ene kant tuttig zegt dat het tonen van je haren mannen zou op zou winden dat ze zich direct aan je zouden vergrijpen, en aan de andere zo'n strakke blouse draagt dan ben je hypocriet en ongeloofwaardig.

Als je dagelijkse levensangst is het seksueel opwinden van mannen - en hoofddoekvrouwen roepen nu eenmaal dat dat zo is - dan consequent zijn: geen make-up, geen hakken, geen sieraden, geen parfum of deodorant (zweetlucht maakt je extra onaantrekkelijk voor mannen) en een alles verhullend lompengewaad dragen.

jantje said...

@Eric | 15 maart 2009 om 16:05
Is er in dat interview nog doorgevraagd?
Waarom het onmogelijk is om met een Marokaanse man te trouwen?
Ik zeg: "Gemiste kans!"

Tarak said...

De heer Madura is een belangrijke foto vergeten:

http://www.parool.nl/static/FOTO/pe/7/3/12/media_xl_139182.jpg

Marriëtte Hamer brengt Hitler groet.

Eric said...

jantje:
waarschijnlijk vinden Marokkaanse mannen haar te geemancipeerd.
Lees het interview hier:
http://www.bndestem.nl/extra/spectrum/4621404/Marokkaanse-feministe-met-een-missie.ece

keesjemaduraatje said...

"Het dieptepunt van het congres was het daverende applaus voor de 12-jarige Azeza Morcy. Zij heeft de ideale score van 550 gehaald in de CITO-toets. Van harte gefeliciteerd.

De leerlinge van een islamitische basisschool uit Amsterdam werd daarom als rolmodel uitgenodigd voor het PvdA-congres. Zo kregen we het treurige beeld te zien van een socialistisch congres dat juicht voor een minderjarig meisje, dat op grond van religieuze dwangvoorschriften in zwarte lappen is gehuld."
(Carel Brendel)

zie NRC Next:
http://www.nrcnext.nl/blog/2009/03/14/pvda-plukt-meisje-uit-nrc-als-rolmodel/

Carel Brendel hierover:
http://hoeiboei.blogspot.com/2009/03/pvda-congres-juicht-voor-religieuze.html#links

Eric said...

die leerlinge was het aas om de integratienota er doorheen te jassen. Kijk, wij zijn helemaal niet anti Islam! Slim van Ploumen. Maar het blijft heel treurig natuurlijk. Waar is de partij van werp de ketenen af?

hollander said...

iedereen is vrij

wijkcomité said...

Nu wordt het hoog tijd dat het immigratie van Moslims naar Europa compleet gestopt wordt. Het systeem van uitkeringen bezorgen die gebaseerd was op een enorme parasitaire ambtenaren stelsel trekt nog meer Moslims. Brussel moet onmiddellijk stoppen met geven van bakken Europees belastinggeld jaarlijks aan Turkije; bijdragen zijn alweer verhoogd om Turkije rijp te maken voor toetreding. Turkije wordt nu een tweede Iran, laat Obama het fijn inlijven als de zoveelste staat van zijn Amerika.
Turkije nooit en nimmer bij de EU ! Weggegooid geld.
Turkije zal een bedreiging worden, want Erdogaan streeft weer naar een groot Ottomaans islamitisch rijk en heeft een van de grootste legers. Een referendum naar Zwitsers model is noodzakelijk: het gaat om een referendum over de concrete maatregelen, over een grote probleem, in alle facetten en zodanig dat de wil van de meerderheid doorgaat. Een referendum over de islamitische massa-immigratie en moskeen bouwen. Deze referendum is in het landsbelang. De overheid moet het referendum organiseren. Daarmee wordt het ook buiten de partijpolitiek geplaatst. De politiek is uitvoerder, en heeft niks te beslissen. De burgers zijn de baas.

WIJKCOMITÉ DIRECTE DEMOCRATIE