Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, March 09, 2009

Armand zingt over het falen van het kapitaal

Door Keesjemaduraatje
Gisteren zong hij nog, de Bob Dylan van de Lage Landen, over het falen van het kapitaal. Het net gekraakte pand HCZ in Eindhoven, dat wel 140 kunstenaars, jongeren, gezinnen en andere categoriën krakers huisvesting biedt, hield open dag. Ik was gelukkig op tijd via mijn Amsterdamse contact op de hoogte gebracht en ging een kijkje nemen.

Dat vonden enkele oud-gedienden wel een beetje raar, een man in een net pak die zijn Toyota Prius direct voor de deur parkeert en binnenkomt. Maar ja, het was tenslotte Open Dag.

De wanden van het oude Philips gebouw hangen, ter gelegenheid van de Open Dag vol met zelfgemaakte kunstwerken. Midden in de atelierruimte is, uit solidariteit met het stijdende Tibetaanse volk, een tent opgesteld. Videoperformances worden vertoond. Kortom: ouderwets gezellig.Als dan op zaterdag ook nog hippiezanger Armand acte de presence geeft, is de feestvreugde compleet.

2 comments:

Katje Borgesius said...

"...een man in een net pak die zijn Toyota Prius direct voor de deur parkeert en binnenkomt."

Armand: "Ben ik te min, omdat Keesjemaduraatje in een grotere kar rijdt, dan de mijne?"

Dirk said...

Het was een Koreaanse boer die zichzelf een mes in het hart stak. De hele Via Campesina was daar redelijk pissig over naar de Koreaanse boerenvakbond in kwestie dat ze dat soort mensen niet tegen zichzelf in bescherming nemen. Het schijnt traditie te zijn in Korea dat je je frustratie over het systeem niet op de plaatselijk McDonalds botviert, maar op je eigen lichaam. Bij de WTO-top in Hong Kong daarna, hebben de boerenclubs hebben de Koreanen kunnen overtuigen om zichzelf in leven te houden.