Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, March 16, 2009

Azeza Morcy, het meisje naast Wouter Bos

NRCNEXT over Azeza Morcy (het meisje naast Wouter Bos)
Azeza"Een van hen was de twaalfjarige Azeza Morcy, Citoscore 550, die tandarts wil worden. Zij ziet Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke arts in Nederland, als inspiratiebron.

Aletta Jacobs was lid van de Vrijzinnig Democratische Bond, een van de voorlopers van de PvdA. Dus toen partijvoorzitter Lilianne Ploumen van de PvdA de krant las, moet ze hebben gedacht: die Azeza Morcy moeten we hebben. Ze benaderde Azeza’s school, IBS As-siddieq De Baarsjes II in Amsterdam, en nodigde haar uit om naar het partijcongres van vandaag te komen.
En Azeza komt. Zou Ploumen haar inzetten om de worsteling van de partij met het integratievraagstuk te boven te komen?
"


Het Reformatorisch Dagblad over Azeza Morcy
Symboliek_azeza "Waar wil de partij naartoe, als het over immigratie en integratie gaat? De multicultilijn, waar de linkervleugel in de partij zich hard voor maakt, of de harde lijn, waarbij kwetsen moet kunnen en er meer randvoorwaarden geëist worden voor de integratie van nieuwe Nederlanders?

De partijtop gaf zelf het antwoord. In de speech van partijvoorzitter Ploumen, maar misschien nog wel duidelijker in de beeldvorming. Want wie zat op de eerste rij van de congreszaal, omgeven door partijvoorzitter Ploumen, partijleider Bos en fractievoorzitter Hamer? Juist, Azeza Morcy."
6 comments:

kaoutrar said...

AZEZA je bent een topvrouw ik zit biij je in de kla s en je doet het goed men

sara said...

azeza echt te gek dat je in de krant stond je bent te gek rara wie ben ik je zusje je bent de slimste azeza!!!!

Sabriintjee. said...

Hahah azezaa is famous enseeu

keesjemaduraatje said...

@Sabriintjee: Waar is Azezaa nu eigenlijk? Op welke school zit ze?

vriendin van sara said...

hahaha vet cool je staat zelfs op google!!

Sabriintje said...

AZIZAAA MOOIMEID ENZO WUAHAHA
AMSTERDAMS LYCEUM @KEESJEMADURAATJE