Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, March 12, 2009

Terreurdreiging in Amsterdam Z.O.

Door Keesjemaduraatje
Wat wel vreemd is, dat de AIVD en andere veiligheidsdiensten weer van niets wisten en aangewezen zijn op een anoniem telefoontje vanuit Brussel. En dat precies 5 jaar na de aanslagen in Madrid. En een verdachte, die nu is opgepakt is een familielid.

Als er nu geen explosieven worden gevonden, dan kan dat twee dingen betekenen:
-Dat het een vernuftig opgezette schijnterreur is om onrust te zaaien.
-of.... dat iemand de verdachten heeft willen benadelen.

Terreurverdenking

22:47 Farid Azarkan (Samenwerkingsverband Marokkanen): "Dit betekent wind in de zeilen voor Geert Wilders."
23:17 Ella Vogelaar in het programma Pauw en Witteman: ..contact opnemen met de Marokkaanse zelf-organisaties om te vragen: "Hoe staan jullie hier in.... Hoe leeft dit in de Marokkaanse gemeenschap"
..."De PvdA laat zich nu leiden door de sentimenten die Wilders oproept"

23:25: Ella Vogelaar: "U gaat er nu vanuit: "De onderdrukking van vrouwen in de burka"....."onderzoek gedaan naar vrouwen in een burka".... die kiezen er zelf voor, om een burka te dragen....hoog opgeleide bekeerde vrouwen"  "het is het symbool van onderdruking , maar het bizarre is dat een groot deel Nederlandse vrouwen zijn die een waanidee hebben dat ze een burka moeten dragen"

23:52: Paul Witteman:"Mevrouw Vogelaar, was u van de Beatles of van de Stones?"
Ella Vogelaar: "..van de Stones"
Commentaar van Keesjemaduraatje: Dat is toch even een leuk nieuwsfeitje.

6 comments:

Steady Freddy said...

Tja de dreiging bestaat uit een telefoontje waarvan niemand wil/kan zeggen van wie die kwam. Welten zegt enkel dat het een pre-paid nummer was, goh!? Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat onschuldigen in nederland t/m 8 dagen worden vastgezet om daarna zonder enig excuus te worden heen gezonden omdat het enkel op een anoniem bericht berustte en er daarna geen enkel bewijs gevonden wordt. Dus eerst maar zien en dan pas geloven. Als je een neef of zelfs een broer bent van een verdachte/dader van aanslagen in Madrid zegt nog niet dat je zelf ook een terrorist bent. Ben benieuwd of er er ook daadwerkelijk sporen, aanwijzingen en/of explosieven gevonden gaan worden. Ben bang van niet, en dan zie ik de verongelijkte berichten al weer komen als de verdachten onschuldig blijken te zijn. Want dat kan toch niet dat men eerste verdacht is, en Marokkaan en daarna blijkt onschuldig te zijn. Dat gaat niet samen...

Maar goed ook wij hebben onze terroristen nodig, angst doet het goed in crisistijden.

SF

keesjemaduraatje said...

Dat hopen we natuurlijk allemaal, dat het loos alarm is.

Steady Freddy said...

Ja we open allemaal dat het loos alarm is, maar denk je dan ook na over de eventueel onterecht opgepakte mensen? En wat, als zou blijken dat ze er niks mee te maken hebben doet met hun leven. Hoe men tegen ze aan gaat kijken in de buurt, gemeenschap etc... Daar heb ik namelijk wel leuke voorbeelden van, mensen die onterecht vast zaten op verdenking van terrorisme. Een samenleving die drijft op anonieme belatenden informatie die serieus genomen wordt genomen gaat hard richting 1984.

SF

Steady Freddy said...

Vijf verdachten terreurdreiging vrijgelaten
Gevaar voor aanslag Amsterdam lijkt niet te hebben bestaan lees ik op nu.nl

Goh, da's nieuw. Wat kost de staat dit iedere keer aan smartegeld. En kan men dat verhalen op de anonieme beller?

Ik hoor dat het om een familievete zou gaan. Ordinaire ruzie... lekker dan

Lex said...

Ik weet het niet, maar zodra er een waarschuwinkje komt van iemand die met een harde "r" praat, slaan de alarmbellen op tilt.
Wat zou dat nou zijn?

Dr.D said...

Zappa zei `t al..