Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Tuesday, March 10, 2009

WakkerNederlandofobie

Door Keesjemaduraatje
Het leven van Hanneke Groenteman (journaliste) wordt beheerst door angsten. Angst voor nieuwe omroepen, die haar leven in gevaar kunnen brengen. Wie is Hanneke Groenteman en waarom is ze bang voor de omroep van de Telegraaf?

Wikipedia:
"Hanna (Hanneke) Groenteman (Amsterdam, 20 juli 1939) is een Nederlands journaliste.

Groenteman werd geboren in de Geleenstraat (Rivierenbuurt) te Amsterdam. Als peuter moest ze vanwege haar Joodse afkomst onderduiken. Na de Tweede Wereldoorlog volgde ze het gymnasium aan het Spinozalyceum. Daarna deed ze de secretaresseopleiding bij Schoevers en studeerde ze enige jaren Frans aan de Gemeenteuniversiteit. Tijdens haar studie was ze lid van de studentenbeweging Politeia en van de Socialistische Jeugd.

In een aflevering van het programma Dit was het nieuws op 16 december 2006 vertelt Hanneke dat ze door haar kleinkinderen Bassie wordt genoemd.

In maart 2009 bekende Hanneke Groenteman dat haar leven geregeerd wordt door angsten. Angsten voor nieuwe omroepen zoals Wakker Nederland (en in lagere mate PowNed). Ze sprak daarbij ook de wens uit dat deze omroep niet aan het nieuwe bestel toegevoegd zou worden, met name dankzij het dubieuze verleden van De Telegraaf (Oprichter van omroep Wakker Nederland) tijdens de tweede wereldoorlog, zoals zij deze persoonlijk meemaakte tijdens haar peuterjaren.[1]"

Beeld en geluid:
"Tijdens de oorlog moet ze, als joods kind, onderduiken. De laatste twee jaar van de oorlog woont ze in Rijnsburg bij een gereformeerd gezin. Na 1945 wordt ze herenigd met haar ouders. Hanneke heeft een acht jaar jongere broer.  "

No comments: