Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 19, 2009

De Vrije is ook om..

Door Keesjemaduraatje
Het heeft even geduurd en het ging niet van harte, maar nu heeft ook het anarchistische tijdschrift De Vrije een kritisch artikel over dé islam geschreven. Waarvan acte en hulde.

In Frankrijk woedt al jaren een discussie over de hoofddoek op openbare scholen en universiteiten. Geen Sluier2 enkele politieke groepering kan om die discussie heen, zelfs de anarchisten niet. In het deftige "Le Monde Libertaire", het vaktijdschrift voor Franse anarchisten, wordt nu eindelijk ook een mening over de islamitische hoofddoek en andere islamitische gebruiken gegeven.

In zijn brochure ‘Un voile sur la cause des femmes’ (Sluier over het vrouwenvraagstuk) bekijkt René Berthier de  Iraanse regelgeving met betrekking tot de man-vrouw verhouding uit de grondwet, het burgerlijk wetboek en een aantal strafbepalingen en vergelijkt die met de Franse regelgeving en de Franse grondwet. Hij komt tot de conclusie dat de Franse grondwet beter is. Nou, nou, als dat maar geen racistische opmerking is.

Nu de Franse anarchisten zover zijn en er een brochure over verschenen is, wordt er een recensie van de brochure op de website van de Vrije gezet. De discussie over de onderdrukking van de vrouw in de islamitische republiek Iran kan nu binnen de anarchistische kringen losbarsten. Ik ben benieuwd.

1 comment:

roeben said...

een kritisch artikel over de islaam ?
waaro ?
of bedoel je dat korte lapje tekst waarin wat gebrarreld wordt over frans nationalisme ?
en wat heeft iran er eigenlyk mee te schaften ?
is het shi3a iran boegbeeld van "De Islaam" ?