Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, April 18, 2009

De Webmaster van webzine Ravage

Door Keesjemaduraatje
Zoals jullie misschien op Indymedia of op een weblog gelezen hebben, werd eergisteren de webmaster van Ravage aangehouden vanwege dit artikel: "Dagboek van Rene D." Het dagboek is gemaakt alsof het door Rene Danen, de voorzitter van Nederland Bekent Kleur, is geschreven en bevat de aantekeningen over de dag dat Geert Wilders naar Engeland zou vliegen om het Britse Lagerhuis te bezoeken. Daarin komt de volgende zinsnede voor:

"12.00 uur. Lunchtijd, en lekker effe met mijn kont de lucht in, bidden naar Mekka. Allahoe Akbar!!! "

ToestandklEen duidelijke satirische kritiek op Rene Danen, die de islam in Nederland vrij baan wil geven. Toch niet duidelijk genoeg blijkbaar, want de politie stelt onderzoek in naar aanleiding van de volgende aantekening:

"Geweldig plaatje bij de oproep geplaatst, Wilders zijn kop moet er inderdaad af! Goeie gasten zijn dat toch, bij Offensief, AFA en Fabel. Wie weet, staat er weer een nieuw volkertje op."

Ook dat is een duidelijke kritiek op anti-fascistische actiegroepen die bij het minste of geringste iemand fascist noemen en geweld niet uit de weg gaan. Maar blijkbaar is de satire zo levensecht geschreven, dat de naïve lezer het als echt gaat beschouwen.

Veel mensen denken dat Alex van Veen het zogenaamde dagboek heeft geschreven. Dat zou hij gedaan hebben om kritiek te leveren op Rene Danen, die Geert Wilders heeft aangeklaagd vanwege vermeende racistische uitspraken. Op Indymedia en ook in de reacties op Ravage wordt door sommige mensen geschreven dat het flauw is dat Alex van Veen niet gewoon toegeeft dat hij de tekst geschreven heeft.  Hij leeft al jaren in onmin met Rene Danen, omdat Rene heeft opgeroepen tot een boycot van het blad Ravage. Rene vindt de inhoud van Ravage "te fortuynistisch". Alex van Veen aan de andere kant verwijt Rene Danen een autoritaire en intolerante actievoerder te zijn, die steun geeft aan fundamentalistische stromingen binnen de islam. Volgens mij heb ik dat zo wel goed verwoord.

Wat jullie misschien niet weten is, dat de webmaster van Ravage is aangehouden en dat is een andere persoon als Alex van Veen. De politie heeft Alex van Veen nog helemaal niet verhoord. Dat moet nog gebeuren. Bovendien moet de Officier van Justitie daarna nog bepalen of er vervolging plaats gaat vinden. Het is dus van belang deze zaak aandachtig te blijven volgen.

1 comment:

Tarak said...

Afgelopen week nogal druk gehad, dus ik had dit helemaal gemist. Wat een waanzin!!!

Waar komt deze aanklacht vandaan?
Is dit een initiatief van Justitie? Heeft Danen aangifte gedaan?

Waarom is 'ie aangehouden en niet gedagvaard? Is 'ie alweer vrijgelaten?

Is er nog een lawaaidemonstratie gehouden nu het een keer over echt onrecht gaat?

Ik ben helemaal flabbergasted.