Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 26, 2009

Deventer Moordenaar

Door Keesjemaduraatje
Er loopt een veroordeelde moordenaar rond en hij wordt door alle media met egards ontvangen. Dat vinden ze helemaal te gek. Een moordenaar die eigenlijk een grote held is. Komt u binnen, gaat u zitten en vertel ons uw verhaal. Gewoon eng om te zien hoe enthousiast de Nederlandse Mediakliek over een moordenaar kan worden. Ik hou mijn hart vast.

Louwes Als we er even vanuit gaan dat Ernst Louwes terecht zijn straf wegens moord uitgezeten heeft en waarom zouden we er niet vanuit mogen gaan, tenslotte hebben meerdere rechtbanken zich over de zaak gebogen en het bewijs is evident. Het motief is geldzucht. Het moordwapen met zijn geur er aan. De DNA op de blouse van het slachtoffer. Er zijn moordenaars met minder bewijs veroordeeld. Als we er dus even vanuit gaan dat Ernst Louwes de moordenaar is, dan betekent dat nogal wat.

De vrouw van de moordenaar is stellig van zijn onschuld overtuigd en ging zelfs in het programma Klasgenoten zijn onschuld verdedigen. Die vrouw ligt nu elke nacht met een moordenaar is bed. Extra gevaarlijk, dat het een moordenaar is, die zelf al niet meer in zijn schuld geloofd. Een psychopaat dus. Elke moment kan hij weer toeslaan.

Dan te bedenken dat Ernst Louwes de tweede keer is veroordeeld op grond van de verkeerde tijdstippen van thuiskomst die zijn vrouw en dochter genoemd hebben. Het commentaar van mevrouw Louwes na de vrijlating: "Ik had hem een alibi kunnen geven als ik er van te voren aan had gedacht dat het zo belangrijk was wanneer hij thuiskwam". Nu moest haar man zitten door haar eerlijkheid. Jammer voor haar.

De meest bekende Nederlandse opiniepeiler, Maurice de Hondt, is ook van de onschuld van Ernst Louwes overtuigd. Zo stellig zelfs dat hij een andere man, de klusjesman, ging beschuldigen. Wat zegt dit over de betrouwbaarheid van de Nederlandse verkiezingspolls, als de opiniepeiler niet wetenschappelijk en moreel kan denken?

Wat zegt dit tenslotte over de houding van de Nederlandse Media en de Nederlandse publieke opinie over alleenstaande weduwes? Vrouwelijk slachtoffers die hun geld in de ogen van de perverse volksmening toch niet zelf verdiend hebben en die je wel een kopje kleiner mag maken. Dan wordt zo iemand voor de tweede keer onteerd als de moordenaar ook nog een hoop geld met een boek mag verdienen.

2 comments:

Katje Borgesius said...

Prima stuk Keesje! Een beetje gezond verstand in de Nederlandse blogosfeer kan geen kwaad.

Voor de nabestaanden van het slachtoffer moeten dit bittere tijden zijn.

Bas said...

Het probleem is dat justitie wel degelijk gebruikt maakt van koffiedik bekijken, om dan een oordeel te vellen.
Waardoor onschuldige mensen veroordeeld werden.
Ook onderzoek ,gedaan om moorden op te lossen ,zijn nooit opgelost met de vreemdste exuses.
Niet vreemd door de bril bekeken van het multicul gebeuren .
De gouden regel dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen word is hier niet toegepast.
Nergens hoor je ook tegengas uit de kringen van justitie of andere zeergeleerde rechters op de beweringen van deze man na het uitzitten van de straf.
Wat ik op zichzelf al een bewijs vind dat hij ergens gelijk kan hebben .
DNA als bewijs kan sluitend wezen als bewijs voering In dit geval werd het aangevuld met natte vinger werk van justitie volgens ter zake deskundige mensen. .Deze mensen zijn tot nu toe niet gecorrigeerd door justitie mensen die het aangevoerd hadden als bewijsstuk A, met tegen argumenten.