Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, April 21, 2009

Hoofdredacteur Ravage is vrij man

Door Keesjemaduraatje
De hoofdredacteur van het links-radicale webzine Ravage, Alex van Veen, mocht vandaag na een anderhalf uur durend verhoor, als vrij man het politiebureau Meer en Vaart verlaten. Hij moest zich als verdachte verantwoorden over het schrijven van het fel realistische "Dagboek van Rene D." In het dagboek, waarin hij doet alsof Rene Danen, voorzitter van Nederland Bekent Kleur, aan het woord is, komen bedreigende passages voor. Geert Wilders heeft tegen de schrijver aangifte gedaan.

Vol2Alex heeft vandaag aan de politieagenten uitgelegd dat hij het bewuste artikel heeft geschreven uit protest tegen de werkwijze van Rene Danen en dat er geenszins een werkelijke dreiging van zijn woorden uit gaat. Hij wilde met het artikel protesteren tegen de Stichting Nederland Bekent Kleur die volgens hem maar uit een persoon, Rene Danen bestaat, maar wel voortdurend op het ANP en in andere media als een anti-racistische organisatie aan het woord komt.

Het wachten is nu op het Openbaar Ministerie, dat nu gaat bepalen of de schrijver van het het uiterst controversiele nep-dagboek vervolgd moet worden.

No comments: