Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, April 17, 2009

Invallen bij Ravage, 1996 en nu

Door Keesjemaduraatje
Veel mensen weten het niet, maar op 3 mei 1996 was er ook al een keer een inval bij het extreem linkse krakersblad Ravage. De huiszoeking vond plaats nadat de groepering Earth Liberation Front in een door Ravage gepubliceerde brief een bomaanslag bij chemieconcern BASF in Arnhem had opgeëist. De ontploffing was de derde in een reeks in die stad en de politie hoopte met het schrijven op het spoor van de daders te komen. De redactie had de brief echter al vernietigd. De aanslag was opgeeist doormiddel van een fax. Dat was een ongewone manier van claimbrief versturen. De redactie vertrouwde het niet helemaal. Als de politie de daders echt wilden oppakken, zouden ze de herkomst van de fax toch na kunnen nagaan.

Het archief en de bestanden van Ravage werden toen door de politie meegenomen. Op die manier kon de recherche misschien ook een inzicht krijgen in de actiebeweging van die tijd. De redactie denkt dat het de politie wel goed uit kwam op om dat moment een inval te doen. Er ontstond veel wantrouwen door de fax en de daarna volgende inval van de politie.

Inval2 Intussen weten we wie de dader achter de aanslag op BASF in 1996 is. Dat is namelijk Marcel Teunissen, die een levenslange gevangenisstraf wegens moord op de Nijmeegse kraker Louis Seveke uitzit. Tijdens het proces in 2008 heeft hij alle aanslagen op BASF, Credit Lyonnais en de bank Parisbas bekend. Hij beweert alleen gehandeld te hebben.

Ik heb in 2008 in een artikel voor Ravage al uiteengezet dat er verschillende dingen niet kloppen in de bekentenissen van Teunissen. Getuigen hebben bij sommige aanslagen meerdere mensen zien weglopen. Er werden resten van militaire springstoffen gevonden. Deze dingen hebben in de rechtzaak weinig aandacht gekregen, omdat er een bekentenis was.

Ook nu in 2009 zijn er vreemde ongerijmdheden bij de arrestatie van de webmaster van Ravage. De politie is op zoek naar de schrijver van het "Dagboek van Rene D.", vanwege de vermeende dreiging tegen Geert Wilders, die er van die tekst zou uitgaan. Nadat de webmaster van Ravage was gearresteerd wist de politie al wie de schrijver van de tekst "Dagboek van Rene D." is. Ze hebben hun zaak al rond en toch wilden ze absoluut de PC van de webmaster nog in beslag nemen. Wie weet wat ze daar op die PC voor informatie zochten? We blijven het volgen.

1 comment:

Ron Ebel said...

Ik geloof wel degelijk in dat Marcel Teunissen de aanslagen heeft gepleegd. Dit gezien de onderbouwing en het verschil tussen het anarchisme van de daad en het politiek links-extremisme wat meer ML-beinvloed is.

Dit staat los van de absurdheit van de arrestatie rondom het zogenaamde dagboek van Rene Damen. Alhoewel het me niet zou verbazen als het echt was ;).

en over het hige systeem blijft een oi-classic geldig

Everybody's talking about revolution
Everybody's talking about smash the state
Sounds to me like the final solution
Right wing, left wing, full of hate

[Chorus]
We don't wanna fight
Because you tell us to
So watch your back when you attack us
'Coz we might just turn on you.

Things get worse with every hour
The future fades into the past
All they want is total power
Climbing on the backs of the working class.
[Chorus]
[Chorus]
We don't wanna be part of no new religion
We don't need a ???
We don't wanna be part of a political dream
We just wanna get on living our lives
[Chorus x2]

Cock Sparrer Watch Your Back lyrics