Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, April 14, 2009

Kaisers Hund

Door Keesjemaduraatje
Afgelopen maandag was ik mijn Ehefrau en mijn Schoonouders op bezoek in Huis Doorn, de laatste woonplaats van de Duitse Keizer II. We zagen de volledig gemeubileerde kamers in originele staat, waar vrijwilligers vertelden over het leven van de ex-keizer in Nederland tussen de twee wereldoorlogen. Een tentoonstelling en een video toonden hoe de keizer zeilwedsrijden organiseerde, met de trein op reis ging, Palestina bezocht en de Eerste Wereldoorlog veroorzaakte. Allemaal erg interessant.

De keizer ligt nog steeds in een kist in zijn mausoleum op het terrein, waar aanhangers tot de dag van vandaag kransen en kaarsen komen brengen. Wat me echter nog meer trof, waren de graven van de vier honden van de keizer. Waaronder het graf van de hond Senta, die wel 20 jaar oud werd en de keizer begeleide in de Eerste Wereldoorlog.

HondjesVele gewone gevallen soldaten van de Eerste Wereldoorlog hebben geen grafsteen of gedenkteken. Dat lot is de honden van de keizer tenminste bespaard gebleven. 

Palestina

Foto_0103

Foto_0104

No comments: