Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, April 20, 2009

Wie is er solidair met Ravage?

Door Keesjemaduraatje
Het valt ook niet mee. Wil je als kraker zijnde een keer genuanceerd bezig zijn, moet je je melden op het politiebureau. De Pavlov-reflexen blijven uit, nu Alex van Veen zich, wegens het schrijven van het satirische "Dagboek van Rene D." moet melden op het politiebureau. De "usual suspects" gaan niet de straat op en de politiek correcte pers zwijgt in alle toonaarden. Wat moet je doen om op het ANP te komen en hoe satirisch moet je te werk gaan om een artikeltje in de Volkskrant te krijgen? Dat zouden de communicatieexperts ook eens moeten onderzoeken.

Pk080919_antiislamkonferenzkoelnVolgens mij is het belangrijk om een netwerk te hebben. Gregorius Nekschot werd bekend doordat hij live bij Pauw en Witteman door Hans Teeuwen werd genoemd. Rene Danen is bekend, doordat hij vier ex-ministers in zijn comitee tegen racisme heeft zitten. En wie worden er nog meer bedreigd of opgepakt? Ehsan Jami, de ex-moslim werd door Eddy Terstall bekend gemaakt. Maar de dreigende arrestatie van Hoeiboei was dan weer geen wereldnieuws. Dus de "Talking Heads" hebben de broodnodige contacten bij de "gevestigde media" en die heb je nodig om überhaupt tot het bewustzijn van Nederland door te dringen.

Daar komt nog bij, dat je een duidelijk uitstraling moet hebben. Ben je kunstenaar? Ben je "kritische sociaal-democraat"? Ben je "rechts"?  Ze moeten een stempel op je kunnen drukken. Dat image moet je dan ook consequent uitstralen. Het valt nog niet mee. Beroemdheid is een vak apart.

Alex van Veen heeft dus de wind tegen. De krakers laten hem vallen. Zijn uitstraling is niet duidelijk. Kraker, maar genuanceerd denken over Theo van Gogh, Pim Fortuyn en Geert Wilders. Wie kan zoiets bedenken?

Het is nog geen hype, maar gelukkig komen de berichten nu langzaam los. De Pers en het Parool hebben er nu een artikel over geschreven. Stan de Jong van Nieuwe Revu heeft de arrestatie van de webmaster al afgekeurd.

Ondanks de stress en het risico van vervolging, zie ik nog iets positiefs in de aangifte tegen Ravage. Misschien zien nu meer mensen, dat er ook linkse en zelfs extreem-linkse mensen zijn, die genuanceerd denken over de PVV en Geert Wilders. De kritiek op de islam ondersteunen, maar het autoritaire en burgerlijke afwijzen. Dat is zeg maar, kort samengevat, een standpunt dat tot nog toe in de media nog niet naar voren is gekomen. Misschien gaat dat nu eindelijk eens komen.

http://www.indymedia.nl/nl/2009/04/58901.shtml
http://blogs.taz.de/meineguete/2009/04/16/wilders_webmaster_nach_satire_verhaftet/
http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Ravage2.htm
http://www.standejong.nl/2009/04/16/webmaster-ravage-digitaal-aangehouden/
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3720283/__Arrestatie_na_bedreiging_Wilders__.html
http://www.elsevier.nl/web/Artikel.htm?contentid=230869
http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/04/webmaster_opgepakt_na_bedreige.html
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8308

5 comments:

bottehond said...

Ik steun Ravage zonder reserve.

Pim-Fortuyn.nl said...

Met pijn in het hart, we hebben wel wat ervaring met deze webmaster, verklaar ik me ook solidair. Alhoewel empathie voor Wilders kan dit nooit de bedoeling zijn geweest.

Arnold

Ozymandias said...

Het idiote is dat Van Veen is opgepakt, n.a.v. een aangifte door Wilders, terwijl zijn column duidelijk een hart onder de riem is voor Wilders.

Natasha said...

Ja het was nog altijd Wilders die het weer niet zag hoor.

Multidifficulti said...

In dit geval had men Alex beter met rust kunnen laten. Zelfs al Alex de Alex zou zijn van http://kritischlinks.wordpress.com/ . Het stukje was zo te zien een duidelijke persiflage en dat moet kunnen.