Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, April 07, 2009

Ze zijn geland

Door Keesjemaduraatje
We stonden vandaag voor de Gereformeerde Kerk in Enkhuizen. Oom net begraven. Broodjes kaas en krentebollen gegeten. "Sta effe stil, want de foto's die ik met deze Gereformeerde_kerk_enkhuizenmobiele telefoon maak, komen rechtstreeks op mijn weblog" . De geachte NMO-redacteur, op dit weblog residerend onder de naam Steady Freddy, was erbij en mijn vader.

Opeens zegt mijn vader: 'Ik heb heel veel herinneringen aan deze Gereformeerde Kerk. We zaten met jongelingen op de gaanderij van de kerk. Opeens ging er een gerucht door de hele rij. "Ze zijn geland" . Dat was de invasie in Normandie. We zijn de kerk uit geslopen en een paar huizen verderop hebben we een illegaal blad gestencild. Daar stond niet veel in. Alleen maar: "De Amerikanen en de Engelsen zijn geland in Normandie. En nog een paar regels erbij". Toen het blad gedrukt was ging de kerk net uit'

7 comments:

Stead Freddy ( een d minder in steady dus Keesje) said...

We lijken wel boeven uit opspring gezocht? Zolang je er geen onzin bij schrijft mag je mij best herkenbaar tonen keesje, ik ben niet zo bang... Aan onze vader moet je het zelf vragen. Mijn probleem is eerder wat je erbij schrijft dan dat men mij zou kunnen herkennen. Zo heeft die foto weinig zin, iedereen kijkt nu naar dat bord! En dat kennen we al. Mooi die WO2 verhalen van Pa, misschien moeten we ze eens snel gaan documenteren.

grt SF

keesjemaduraatje said...

waarschijnlijk bedoelde onze vader het blad "Klaroen der Bevrijding", dat werd in het huis van Sam Keesman in de Westerstraat gedrukt.

http://www.strijdbewijs.nl/enkhuizen/enkhuizen.htm

MEDVEDEV said...

Even iets anders: gelukkig ben ik geen lid geworden van Powned (Geen Stijl). Eea word bevestigd op www.klokkenluideronline.nl
mvg.

Natasha said...

Pas op, beware, nooit verzetsbladen noemen waar je familieleden voor hebben gewerkt. Al waren ze van het gekrookte riet of pure majesteitslikkers, voor je het weet ziet Peter Siebelt er in retrospect een door de KGB gefinancierd orgaan in, en word het familielid postuum tot paladijn van Stalin gebombardeerd.

keesjemaduraatje said...

@Natasha: zoals in de Heilige Schrift staat: ‘U hebt zwaar gezondigd. Toch zal ik de berg op gaan; misschien kan ik de HEER ertoe bewegen u uw zonden niet aan te rekenen.’ (Exodus 32,30)

Dr.D said...

En Exodus betekent; 'oprotten'...

keesjemaduraatje said...

en Exodus betekent "uittocht"