Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, May 28, 2009

Ravage niet vervolgd voor Rene Danen-parodie

Door Keesjemaduraatje
Weer een lichtpuntje voor de vrijheid van meningsuiting. De hoofdredacteur van het extreem-linkse krakersblad Ravage wordt niet vervolgd voor zijn column "Dagboek van Rene D." In de column kroop hij in de huid van de 'Nederland Bekent Kleur' voorzitter Rene Danen en legde deze Rene bedreigende en laatdunkende opmerking over Geert Wilders in de mond.

Twee maanden na het plaatsen werd de webmaster Roeben (toch niet dezelfde Roeben die het verschil tussen "y" en "ij" niet weet?) opgepakt en zijn PC in beslag genomen. Later moest Alex van Veen op het politiekantoor komen om de zaak uit te leggen.

Alle belangrijke anti-islam-blogs spraken zich destijds tegen de arrestatie en de vervolging uit. Van de extreem linkse websites kreeg Alex veel minder steun. 

Nu ís de aanklacht ingetrokken. Lees hier het gehele bericht

No comments: