Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, May 07, 2009

Stop de Feminisering van Nederland !!

Door Keesjemaduraatje
Sluipenderwijs is Nederland aan het veranderen in een soft en communicatief vrouwenland. Veel van mijn geachte reaguurders zullen dit een heel positieve ontwikkeling vinden. Dat mag. Maar ik wilde even uitéénzetten hoe het volgens mij komt.

Eerst even de feiten op een rij
De schoolresultaten van meisjes op Havo en VWO zijn de laatste twee jaar beter dan die van jongens. Meer vrouwen behalen een Bachelor of een Master diploma. Zelfs bij Wiskunde zijn de meisjes een inhaalslag begonnen. Met name bij wiskunde B1 (voor het profiel Natuur en Gezondheid) zijn meisjes beter dan jongens.

Eindexamen

Verontrustend is ook, dat minder jongens de laatste jaren überhaupt een HAVO of VWO diploma halen. Het aantal VWO diplomanten is al jaren te laag. Een modern geïndustrialiseerd land kan zijn economie alleen draaiende houden als minstens 15% van de scholieren een VWO diploma haalt. In Nederland is dat al jaren niet meer dan 5%. Als we zo door gaan, zal Nederland binnenkort een desastreus gebrek aan hoogopgeleiden hebben en op het gebied van wetenschap door nieuwe opkomende economiën als India en China worden overvleugeld.


Nog erger is het, dat met name jongens het laten afweten. Jongens zijn namelijk meer geneigd de voor onze economie zo noodzakelijk harde vakken als wiskunde, electronica en informatica te kiezen.

No comments: