Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, June 27, 2009

Brief aan Tofik Dibi

Door Keesjemaduraatje
Nou beginnen allerlei Groen-Linksers mij al te SMS-en, dat Tofik Dibi mij een brief gestuurd heeft en of ik daar even op wil antwoorden. Hoe durft die Tofik überhaupt zich rechtstreeks aan mij te richten? Zijn we vriendjes geworden ofzo? Zijn we "on speaking terms" en zo ja, sinds wanneer?

Vandaag in de Volkskrant: Open brief aan u die op de PVV stemt . Daarin smeekt Tofik de PVV stemmers toch alsjeblieft terug te keren tot de beschaafde wereld en vooral te beseffen dat hij de radicale islam net zo verafschuwd als de PVV dat doet. Dat is natuurlijk mooi gezegd van Tofik, maar híj zit in het parlement en kan ook werkelijk iets van die grote afkeer van de radicale islam laten zien. Tot nu toe heb ik er weinig van gemerkt. Groenlinks wil praten met Hamas. Groenlinks wil praten met Iran. Groenlinks wil atoomtechnologie aan Iraanse studenten beschikbaar stellen. Eigenlijk wil Groenlinks graag met allerlei soorten van dictaturen praten, maar een stemming tegen de dictatuur heb ik nog niet meegemaakt. En nu wil Groenlinks zelfs praten met de PVV stemmer. Nou ja vooruit dan maar.

Tofik begint de vriendelijk bedoelde brief al meteen hlemaal fout. "Voor ik van wal steek, realiseer ik me natuurlijk terdege dat dé PVVstemmer net zo min bestaat als dé Nederlandse cultuur". Daar begint de rechtgeaarde PVV stemmer al meteen te steigeren. De Nederlandse Cultuur ontkennen is vloeken in de kerk. Denkt Tofik Dibi soms dat het helemaal niet uitmaakt in welke cultuur we leven? Dat alle culturen gelijk zijn? Dat Nederland voor niets zo rijk is en Marokko zo arm. Denkt hij nou echt dat dit door toeval zo gekomen is? Op dat punt zal een discussie al heel erg moeilijk worden. Omdat Groenlinks de Nederlandse Cultuur ontkent.

Nog een statement van Tofik: "De reden dat ik u rechtstreeks aanspreek, is niet om u te reduceren
tot racist of u te onderzoeken als nieuw ontdekte diersoort. Ik wil u ook niet overtuigen niet meer op de PVV te stemmen. Die keuze is aan u en aan niemand anders."
Dat is natuurlijk heel aardig van Tofik. Hij moet wel. Toen Wilders nog met één zetel in de kamer zat, stond Tofik Dibi samen met de Internationale Socialisten op de Dam, met een bord waarop stond: "Geert Wilders kan schadelijk zijn voor de gezondheid"  Toen dachten deze extreem-linkse activisten nog dat ze door dreigen en marginaliseren de politiek van Geert Wilders konden tegengaan. Nu blijkt dat er 17% van de Nederlanders achter de standpunten van Geert Wilders staan en dat er een kans is dat Geert Wilders gaat meeregeren, moet er natuurlijk een andere toon aangeslagen worden.

Dan komt er een hele sympathieke zin van Tofik Dibi: "Er is geen haar op mijn hoofd die ook maar één seconde fantaseert over de invoering van de sharia of de jihad. Elke keer als ik in aanraking kom met een boerka, ervaar ik dat, net als u, als een wandelende gevangenis. Homo’s moeten hand in hand door onze straten kunnen wandelen, zonder dat ook maar iemand zijn poot naar ze uitsteekt. Cabaretiers, columnisten, auteurs en kunstenaars moeten vrijelijk islamkritiek kunnen hebben zonder angst voor eigen leven."
Hoewel ik best wel wil geloven dat Tofik Dibi deze woorden echt meent, weten we dat het niet waar is, wat hij stelt. De islamisering is al veel verder voortgeschreden als Tofik Dibi wil waarnemen. een paar voorbeelden:
-Na de moord op Theo van Gogh ging de premier niet naar de familie en vrienden van Theo om troost te bieden, maar naar een islamitische school in Uden. (Die net in de fik was gestoken)
-De koningin ging als reactie op de moord naar een Marokkaans jongerencentrum.
-Een liberaal comitee onder leidig van ex-minister Winsemius ondersteunt het Amsterdamse islamitische initiatief Marhaba, om de islam "te laten aarden"in Nederland
-De gemeente Amsterdam ondersteunt samen met de woningbouwvereniging Het Oosten de bouw van de Westermoskee.
Nog nooit gehoord van Tofik Dibi, laat staan Groenlinks, dat ze dit toch wel een schending van de scheiding tussen Staat en Kerk vinden.

Toen Geert Wilders voorstelde dat parlementsleden en leden van de regering geen dubbele nationaliteit mogen hebben, werd dat door alle andere fracties weggehoond. Als Tofik Dibi dan zo geweldig geseculariseerd is en het zo geweldig vindt in Nederland, dan kan hij zijn Marokkaanse paspoort toch teruggeven?

Hij geeft daar al antwoord op: "Ik ga niet weg. Ik blijf hier. Ik ben een geboren en getogen Nederlander. Net zo Nederlands als u. Ik blijf hier, omdat ik van ons land houd en net zo strijdbaar wil opkomen voor essentiële vrijheden als de vrijheid van meningsuiting of de gelijkheid van vrouwen. Ik ben niet ‘anders’, maar onderdeel van een nieuwe generatie kinderen van de multiculturele samenleving die zegt: er is geen weg terug. Dat is geen islamisering, maar een nuchtere Hollandse constatering."
 

No comments: