Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, July 14, 2009

Arrestatie Kraakvarkens

Door Keesjemaduraatje
Eindelijk zijn er foto's van de arrestatie van de kraakvarkens opgedoken. Daaruit blijkt dat de varkens helemaal niet zo schuw en ondervoed zijn als de Massa Media willen doen geloven.

Arrestatie_kraakvarkens

De varkens zijn gewoon naar de politie toegelopen en lieten zich met wat appels in een bestelwagen lokken.
Intussen is de oudste beer reeds gecastreerd en van zijn piercing ontdaan. Het worden nu burgerlijke, aangepaste varkens.
Zie ook: www.twitter.com/kraakvarkens

15 comments:

gentle giant said...

Accoord, ik krijg een beetje het Lenie 't Hart gevoel, ( eng mens ), maar wat moet je met die beesten als kraker, "geen huis, geen huisdier".

Ingeborg said...

Je bedoelt dat ze nu geen pijn meer lijden door die ring in hun neus? (In Nederland bij wet verboden wegens dierenmishandeling).
En je bedoelt dat de varkens zomaar een vreemde bus in liepen omdat ze honger hadden? O, en je bedoelt dat deze foto's nu pas zijn opgedoken? Nee hoor, die staan al vanaf het begin op www.hetbeloofdevarkensland.nl.
Daar gebeurt niks stiekems. Iedreen die het wil kan zien wat er aan de hand is. Hoe ze eraan toe zijn, en hoe ze nu behandeld worden. Wel eerst zelf goed de zaken uitzoeken voordat je je mening als waarheid rondbazuint.

LeoBeo said...

Nu worden het burgelijke aangepaste varkens?
Nee. Nu mogen ze eindelijk leven zoals ze dat van nature willen, met niemand die ze iets opdringt. Ze hoeven geen gezellig varken te zijn. Ze hoeven geen krakersvarken te zijn. Ze hoeven alleen maar varken te zijn. Wat een vrijheid voor zo'n varken! Ik dacht dat jullie 'krakers' vrijheid zo belangrijk vinden? Wat je voor jezelf wil, gun dat ook een ander! Anders ben je (in mijn ogen zeker als kraker) geen knip voor de neus waard.

pol said...

Misschien heeft daphne van t varkensland maar verzonnen dat ze kwaaltjes hadden om...:
centjes binnen te halen over de ruggen van de krakers. De krakers. Die zijn pas echt zielig. Die zijn hun huisuitgezet!

keesjemaduraatje said...

@LeoBeo:"Nu mogen ze eindelijk leven zoals ze dat van nature willen, met niemand die ze iets opdringt. Ze hoeven geen gezellig varken te zijn"
Je bedoelt dat ze chemisch gecastreerd zijn. Wie geeft HetBeloofdeVarkensLand het recht om dieren die niet van hen zijn, te castreren?
En wat zeg je ervan dat het ene varken dat asl "zoon" wordt aangeduid, al een week in een bestelbus bivakkeert? Is dat vrijheid?

Ik stel voor om een demo bij HetBeloofdeVarkensland te houden en te roepen: "Alle Arrestanten Onmiddelijk Vrij!!"

Anonymous said...

@Pol
Hadden ze maar geen huis moeten kraken. Zo simpel ligt dat...

Elysa said...

Ik heb niets tegen krakers. Ik heb wel iets tegen krakers met varkens. Varkens..die ruimte moeten hebben, veel grond, die zich heel snel hechten aan hun omgeving, die goed voedsel nodig hebben, die moeten wroeten, die op onderzoek moeten uitgaan, die stro nodig hebben. Het zijn geen honden.

Peter Siebelt said...

Krakers en varkens een prachtig voorbeeld van reïncarnatie, inclusief ring door ... waar dan ook.

Leonie said...

Van site Dafne:
Mijn favoriete scenario is:

Familie Kraakvarken blijft logeren op Het Beloofde Varkensland tot de biggen een paar maanden zijn. Moeder Kraakvarken krijgt een hersteloperatie aan haar neus als de biggen aan het vaste voer zijn (Dan kunnen ze hun moeder namelijk even missen voor wat betreft het zogen). Als Moeder Kraakvarken is hersteld van de operatie en de neuswond is genezen, stel ik me het volgende voor:

Dierenarts Peter Klaver en ik maken een overeenkomst met de krakers waarin de verzorging van Familie Kraakvarken omschreven wordt.
Als de krakers een geschikte plek met toekomstverwachting voor Familie Kraakvarken geregeld hebben en zich kunnen vinden in de overeenkomst, kunnen krakers en kraakvarkens herenigd worden.

Eind goed, al goed. Hoop ik.

keesjemaduraatje said...

Daphne vergeet FF dat het helemaal haar varkens niet zijn. Nou moeten de krakers gaan bewijzen dat ze varkens kunnen houden! Het moet toch niet gekker worden.

Leonie said...

Keesje, waar gaat het jou nou om? Om het welzijn van de varkens of om je kont tegen de krib te gooien? Dafne zit helemaal niet te wachten op nog meer varkens, die heeft er al genoeg te verzorgen en dat kost heel veel tijd en geld. Ze heeft hier niet om gevraagd en die dieren alleen maar meengenomen omdat ze anders vernietigd zouden worden. Varkens houden is een vak. Ze vragen speciale verzorging, veel aandacht, en vooral veel grond. Het zijn geen honden die je overal mee naar toe sleept. Jij ziet alleen het slechte van Dafne, jammer.

Harm-Jan said...

geld geld geld mooi woord eigenlijks

Bert said...

Mevr. Westerhof doet het wel degelijk voor het geld en de publiciteit. Meteen gironummer vermelden voor handelingen aan dieren die niet van haar zijn. De varkens zijn niet achtergelaten, hun eigenaars zijn opgepakt. De drie zijn niet zo ondervoed en met schurft. Het hele verhaal om de varkens wordt sterk overtrokken en er wrijft er 1 in haar handen. Geld, het geld komt lekker binnen.

keejemaduraatje said...

het is schande. Demo organiseren!!

Toetje? said...

http://www.3men.com/bbq_whole_pig.htm