Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, July 13, 2009

Geef de Kraakvarkens terug aan de krakers!!

Door Keesjemaduraatje
Bij de ontruiming van een kraakpand aan de Amsterdamse Schellingwouderdijk, zijn door de politie drie Spaanse Kraakvarkens aangetroffen. De varkens zijn tijdelijk opgevangen in het Beloofde Varkensland te Amstelveen. Nu de krakers hebben aangekondigd vandaag de varkens te komen ophalen, schreeuwen de media moord en brand. De varkens zouden mager en schrurftig zijn en bovendien slecht verzorgd. Eén van de varkens zou een uitgescheurde neus hebben door de ring die er illegaal ingebracht is.
Op het kraakforum van Ravagedigitaal ontspon zich de volgende discussie:

Kraakvarkens Keesjemaduraatje - July 12, 2009 - 09:37 pm
interessant. Nu moeten de krakers kiezen tussen solidariteit met mede-krakers die op deze manier, door een ontruiming, hun huisdieren kwijtraken en aan de andere kant het dierenactivisme.
Wel obscuur trouwens dat de kranten suggereren dat de varkens mogelijk door mensen zijn verkracht. Dat is toch van hetzelfde niveau als de zogenaamde jerrycans met draden er nog in, die de politie steeds zegt te vinden.
Krakers: kies voor solidariteit. Die varkens moeten terug naar de kraakbeweging.


Gast - July 13, 2009 - 01:46 pm
@Keesjemaduraatje:
Die varkens moeten mooi blijven waar ze nu zijn. Er is GEEN excuus om beesten te verwaarlozen. De vraag is natuurlijk in hoeverre de krakers hier schuldig aan zijn, al hebben ze de schijn tegen. Wellicht hebben ze de varkens pas net ergens gered. Wie weet.

Ook al heb je weinig geld, vind ik dat je voor je beesten moet zorgen. Sommige mensen kopen eerst een zak brokken voor de honden, en als er geld over is iets te eten voor zichzelf. Dat is de consequentie van dieren houden: Je moet er voor zorgen.


MDTBer - July 13, 2009 - 01:12 pm
Nu moeten de krakers kiezen tussen solidariteit met mede-krakers die op deze manier, door een ontruiming, hun huisdieren kwijtraken en aan de andere kant het dierenactivisme.

TEGEN leegstand
TEGEN dierenmishandeling

niks kiezen, aktie!


puk - July 12, 2009 - 11:38 pm
Overdreven gezeik over die varkens terwijl iedreen gewoon vlees vreet! Niemand hoor ik over de krakers die hun huis kwijt zijn!


hetesoep - July 12, 2009 - 10:46 pm
@Keesjemaduraatje

"Wel obscuur trouwens dat de kranten suggereren dat de varkens mogelijk door mensen zijn verkracht."

Kranten?
De enige dit dit beweert is geenstijl.nl
Tja...


Keesjemaduraatje - July 13, 2009 - 02:52 pm
Opvallende dat als het over dieren en dierenmishandeling gaat, zonder meer de propaganda van de massamedia geloofd wordt. Die varkens zien er prima en helemaal niet mager uit. Vraag eens aan die krakers of het verhaal wel waar is.
keesjemaduraatje


- July 13, 2009 - 04:08 pm
voor die ongelovigen, die aan mijn identiteit twijfelen:
kijk vanavond op mijn keesjemaduraatje.web-log.nl en overtuig jezelf dat ik in dit ene geval 100% achter de krakersters sta. Varkens terug naar Huis!!!

Zie ook filmpje http://www.at5.nl/artikelen/19702/krakers-verwaarloosden-drie-varkens

12 comments:

pul said...

Op eens is er volgens daphne niet zoveel aan de hand met de kraakvarkens! Maar wel eerst lekker via geenstijl en telegraaf centjes verdienen over de ruggen van krakers!

keesjemaduraatje said...

Dat mens spoort niet. Dat is wel zeker. Ze geeft de varkens ook meteen namen. Daarmee humaniseert ze de varkens. Dat wil zegen dat ze de dieren als mensen behandelt.
Dat varken die ze als "zoon" aanduidt, heeft de naam "BigTrouble" gekregen, terwijl het varken waarschijnlijk gewoon een krakersnaam heeft.
Bovendien zit het beest de gehele dag opgesloten in een bestelbus.
Terwijl het bij de krakers vrij rond kon lopen.

Rob said...

Dafne heeft nooit gezegd dat er van alles mis was met de varkens. Dat heeft Geen Stijl ervan gemaakt. Dafne heeft gezegd dat de varkens verwaarloosd waren. Je kan zien dat ze schurft hebben. Ma varken is zwanger en het enige eten is een stuk beschimmeld brood. Krakers zijn opgepakt en de varkens zitten er nog. Het was kiezen: Afmaken of opvangen. Ze mogen blij zijn dat Dafne ze heeft opgevangen, anders waren ze nu vernietigd. God, wat vallen jullie me tegen zeg. De schellen vallen me zo van de ogen. Gatver!

Natasha said...

Als ik een cynisch persoon was, en iedereen weet dat ik dat niet ben, zou ik zeggen: Gemiste kans voor de dierenbevrijdingstak van Voorpost.

keesjemaduraatje said...

@Natasha: ik hoop dat jij als Moeder aller krakersters zijnde, dan tenminste wél solidair bent met de kraakvarkens en hun kraakvarkenhouders.
Dit is toch schandalig, dat de Me gewoon beesten afpakken kan.

Nena said...

Quote: "voor die ongelovigen, die aan mijn identiteit twijfelen:
kijk vanavond op mijn keesjemaduraatje.web-log.nl en overtuig jezelf dat ik in dit ene geval 100% achter de krakersters sta. Varkens terug naar Huis!!! unquote.
Terug naar WELK huis? Hebben de krakers dan een huis met ruimte, groen, bomen, goed voedsel (geen OUD brood)? Laat de rechter de juridische strijd maar beslissen maar waarom denkt niemand aan het welzijn van de varkens? Wat zij nodig hebben?

Natasha said...

Ik heb genoeg van kraakvarkens.

keejemaduraatje said...

@Natasha; Ben jij eigenlijk ook op Twitter te volgen?

Mi Naat & Bernie said...

Hey Keesje! Bedankt voor jouw inzet en objectiviteit voor Mi, Naat en Bernie... (In de media bekend als "kraakvarkens") Graag willen wij jou ontmoeten en al deze sensatie over de pigs eens ophelderen. Wie helder denkt moet toch wel beter weten... Niet alles wat de media zegt hoeft waar te zijn, denk wat je moet denken...
Jammer dat varkens niet kunnen praten...

We hopen spoedig iets van je te vernemen,

Groet voormalig woonwagenbewoners schellingwouderdijk.

keesjemaduraatje said...

@voormailge woonwagenbewoners schellingwouderdijk: ik heb een email aan jullie gestuurd, maar niets meer vernomen. Kan je via mijn mailformulier, rechts bovenaan deze site, nog een keer een datum en tijd voorstellen? ik wil graag een interview met julie maken

Ge said...

Ik weet dat je een rechtse rakker bent geworden maar dat je daarom zelfs niet eens meer weet dat je mailformulier links staat.................

keesjemaduraatje said...

danjewel Ge, gelukkig weet jij nog wat links is...