Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 01, 2009

Internetfilter

Door Keesjemaduraatje
Dat had ik ook nooit gedacht, dat ik nog eens mijn eigen Internetfilter zou moeten bedenken. Maar toch is het zo. Reaguurders die de woorden: "kankermarokkaan", Kankermarokaan", "Kutmarokkaan", "Kutmarokaan", "zionazi" of "fascist" gebruikt, kan zijn reactie niet meer plaatsen. En de lijst met woorden groeit dagelijks. Bovendien zijn nu een stuk of 30 IP-adressen van anonieme proxies opgeslagen en die kunnen ook niet meer reaguren.
Waar heb ik dit nu weer aan verdiend?  Zelfs de krakers maken het niet zo bont. En die kunnen er ook wat van. Hen ik nog geluk dat Brillio niet om 4.00 opstaat, aders moest ik 's ochtends eerst een half uur reacties wissen. Het leven van een provocerend blogger gaat niet over rozen.

Intussen is de hoofdredacteur van het extreem-linkse webzine Ravagedigitaal.org ook in opspraak geraakt. In Ravage stond namelijk een artikel over een dierenrechtorganisatie MDTB die protesteerde tegen Hallal slachten. Dat schoot de Indymedia geheel in het verkeerde keelsgat. Er woedt nu al dagen een felle discussie over de vraag of Ravage nu geheel fascistisch of zelfs gek geworden is. De hoofdredacteur verdedigt zich ermee, dat hij een artikel óver verzet tegen ritueel slachten heeft gepubliceerd, maar dat houdt niet in dat hij het met de protesten eens is.

De krakers van de Indymedia hebben dagenlang niets geschreven over Iran, omdat ze niet weten wat ze er mee aan moeten. Tenslotte steunen ze Hugo Chavez in zijn dictatoriale strijd om de totale macht in Venezuela en Hugo is een vriendje van Ahmadinijad. Dat weet iedereen. Nou komt er opeens revolutie in Iran en nou weten de dames en heren salonrevolutionairen niet meer wat ze moeten doen.

Pauldeleeuw_3 

Paul de Leeuw houdt er prive geheel andere meningen op na. Dat blijkt op zijn Twitter pagina. Hij maakt grapjes over Gaza. Blijkbaar heeft zijn VARA redactie die Gretta Duisenberg op hem afgestuurd.

Daarna nog RTL Boulevard gekeken en daar was een heel item over Sylvie van der Vaart, die op het strand lag en de affaire over het roddelblad Party, die een fotofuck van Sylvie met een kaal hoofd op de voorpagina gezet had. Sylvie had het intussen een "plekje gegeven"en was al weer met haar hele familie aan het bijkomen. Toch fijn om te weten

5 comments:

Tarak said...

Leeft Indymedia eigenlijk nog, of vindt ook daar de vergrijzing plaats omdat steeds meer mensen tot de ontdekking komen dat juist sites als Indymedia en de verwante actiegroepen instrumenten van totalitairisme zijn?

Het blijft blijkbaar moeilijk dat elementaire onderscheid tussen goed en kwaad en daar zelfstandig over na kunnen denken.

Jammer hoor dat facsist niet meer mag. Het bekt zo lekker.

Ge said...

@Tarak. Is inderdaad moeilijk elementair onderscheid op goed en kwaad. Anders had Keesje daar wel een filter voor gemaakt.

Tarak said...

@Ge
Het feit dat je voorstelt dat je daar een filter voor wil verzinnen, geeft juist aan dat jij dat onderscheid niet begrijpt.

Want is het hele politiek correctisme waar bijvoorbeeld een site als Indymedia een exponent van is, niet juist een poging tot een filter voor andersdenkenden die als het kwade worden gezien?

Ik zal vast als een religieuze zeloot worden gezien terwijl het in de praktijk wel meevalt, maar om er een uitspraak uit de Bijbel bij te halen: Onderzoek alles, en behoud het goede.

Ge said...

@Tarak. Je snapt het niet? Zeg dat dan gewoon en vraag wat ik er mee bedoel voordat je weer je oordeel klaar hebt.
Maar goed was ook meer een IT gerelateerd grapje.

T. Wentzel said...

Spijtig dat de discussie zo kinderlijk moet verlopen van de kant van het (dode?!) indymedia.

MDTB gedraagt zich netjes en is op meer fronten actief, het gaat niet eens om islamietje pesten oid, getuige de hoge activiteit van MDTB.

Indymedia is de weg kwijt, en Ravage probeert neutraal over te komen in haar berichten. Indymedia boos, maar waarom eigenlijk. Is vrije nieuwsgaring en neutraal nieuws niet het ideaalbeeld van indymedia ?

Wie zal het zeggen...

...waar 2 pseudo-linkse organisaties vechten om een been, gaat de lachende derde (commotie=reclame voor...) mdtb ermee heen.

Hoe zou de commotie zijn geweest over mdtb als indymedia niet zo boos zou zijn geworden... indy laat zich kennen.

Hoogachtend,

T. Wentzel