Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, July 02, 2009

Jakob en Carlo zitten nog steeds...

Uit: Het Parool
Twee mannen van 25 en 49 jaar die verdacht worden van het ernstig mishandelen van een 34-jarige bezoeker van krakerscafé Vrankrijk in het centrum van Amsterdam, blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter donderdag bepaald.

Justitie verdenkt de twee van respectievelijk poging tot doodslag en poging tot moord op de man. Op 13 september vorig jaar zouden zij de kraker, die in de krakerswereld bekend stond als 'Yoghurt', tijdens een ruzie meermalen met een hard voorwerp als een steigerpijp of een houten knuppel geslagen hebben. De onenigheid zou zijn ontstaan toen 'Yoghurt' met zijn hond het café in wilde.

Het slachtoffer hield aan de mishandeling een schedelbasisfractuur en een gehoorbeschadiging over en kan niet meer lopen. Naar aanleiding van het incident besloot burgemeester Job Cohen de kroeg te sluiten.

De twee zouden tijdens de ruzie ook een tweede man met de harde voorwerpen mishandeld hebben. Deze man raakte minder ernstig gewond. De twee slachtoffers waren volgens justitie dronken toen het incident plaatsvond.

Het justitieonderzoek naar het incident is nog niet helemaal afgerond. Op verzoek van de advocaten van de verdachten moeten nog enkele getuigen worden gehoord. De zaak wordt waarschijnlijk dit najaar inhoudelijk behandeld. (ANP)

No comments: