Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, July 07, 2009

Keesjemaduraatje in De Pers

Daar gaat ie weer. Keesjemaduraatje wordt uitvoerig geciteerd in De Pers, in verband met de open brief aan Tofik Dibi. Steady Freddy, de geachte redacteur bij de Moslimomroep, tevens mijn broer, wees mij er vandaag op. Geweldig. En  Tofik Dibi blijkt mij nog via via te kennen ook. waar hebben we dit aan verdiend?

Hier staat het gehele artikel.

Tofikdibidam Citaat:
"Dibi stelde dat hij bondgenootschappen wil creëren met ‘alle mensen, die vrijheid en gelijkheid net zo belangrijk vinden als ik, zodat er geen ruimte is voor een radicale islam’.

‘Mooi gezegd van Tofik’, zo merkt blogger Keesjemaduraatje op. ‘Tot nu toe heb ik er weinig van gemerkt. GroenLinks wil praten met Hamas, GroenLinks wil praten met Iran.’

Anti-islamitisch

Keesjemaduraatje is een voormalige kraker. Zijn brief verscheen op de anti-islamitische website hetvrijevolk.com. Hij denkt dat Dibi alleen maar serieus reageert op de PVV-stemmers omdat hij wel moet, nu de PVV zo’n grote aanhang heeft. ‘Dreigen en marginaliseren’ hebben niet gewerkt, meent hij.

‘Toevallig blijkt hij via via mijn persoonlijk medewerker te kennen’, zegt Dibi. ‘Ik hoop met hem in gesprek te komen.’ "

Wat vinden jullie? Zal ik hem bellen? Graag jullie advies in de comments

35 comments:

rkh said...

In zaken van Geloof is geen vergelijk mogelijk. Wat rest is onverschilligheid of de knuppel.

Ge said...

Kan je toch zelf wel beslissen of durf je niet met een marokaanse moslim te praten? Zou echt iets voor een PVV´er zijn. Kijk maar eens naar Wilde Geert die altijd alle gesprekken met moslims uit de weg gaat. Uberhaubt alle discussie uit de weg gaat behalve als hij eindelijk eens kan schreeuwen ik heb de grootste.

ethan said...

Ik zou hem bellen en die discussie aangaan.
Hoop alleen wel dat je je iets kritischer opstelt dan Marcel Duyvenstein: http://www.liefdevollid.nl/content/view/394/8/

die ging er met boter en suiker in

E.J. Bron said...

Zeker bellen om Tofik eindelijk eens de ogen te openen. En neem tegelijk ook even contact op met De Pers: hoezo, HVV is een "anti-islamitische" website? Islam-kritisch lijkt mij persoonlijk een veel betere benaming!

keesjemaduraatje said...

@E.J.Bron: nu niet zo genuanceerd doen opeens. Anti-Islam klinkt heel goed.

Katje Borgesius said...

Je zou hem eerst, "ter oriëntatie", wat schriftelijke vragen kunnen stellen, waarop hij dan schriftelijk kan antwoorden. Zo maak je het hem onmogelijk om het gesprek meteen te vertroebelen in de stijl van Tariq Ramadan of Mohammed Cheppih.

Een mogelijke vraag is: Waarom ben je zo nauw bevriend met de Internationale Socialisten? Ben je zelf ook antidemocraat, antisemiet en Hamasvriend? Zo niet, waarom dan die vriendschap met de antidemocratische en antisemitische Hamasvrienden van de IS?

Of: Waarom is er in heel Egypte, Iran en Saoedi-Arabië niet één moskee te vinden waar de door jou en b.v. Hassnae Bouazza aangehangen "islam met een menselijk gezicht" wordt gepredikt? (Noem trouwens eens één moskee in Nederland waar gelovigen worden opgeroepen homoseksuelen, Joden en andere "ongelovigen" lief te hebben en te beschermen?) Wat heeft het voor zin om in discussie te gaan met een aanhanger van een niet-bestaande sprookjes-islam terwijl de reëel bestaande islam honderden miljoenen mensen gevangen houdt in onwetendheid, veroveringsdrang en haat?

Als Tofik nou eerst eens op dat soort vragen een bevredigend schriftelijk antwoord geeft, is misschien het ogenblik voor een echt gesprek aangebroken.

keesjemaduraatje said...

Dit schreef ik aan mijn broer erover:"Ik hoef hem niet perse te spreken.
Hij is verbaal zeer begaafd.
Mijn sterkte is het geschreven woord."

en daarna:

"Hij zal nooit op de PVV stemmen, wat ik ergens best kan begrijpen.
(Hoewel de Syrische rijschoolleraar van mijn zoon wel geheel achter Wilders staat omdat hij zegt: 'Ze moeten die jongens veel harder aanpakken. Want ik kan ook overvallen worden.')
Terwijl ik wel Groenlinks zou kunnen gaan stemmen, maar dat ga ik hem niet aan zijn neus hangen.
Want dan is de lol eraf."

keesjemaduraatje said...

de vraag is altijd of je er iets mee wint

pazz said...

Meestal blijven mensen toch bij hun politieke standpunt en graven ze zich in. Maar toch vind ik dat je moet gaan. Een weblog schrijf je niet voor jezelf, maar voor ons, lezers. Wij willen sappige roddels, achterklap, intriges, politieke analyses, versprekingen van kamerleden.

keesjemaduraatje said...

dat is ook weer een goed argument

Peter Siebelt said...

Kees, vraag Dibi eens naar zijn activiteiten bij het HTIB, een clubje met een aardig verleden.

Arend said...

@Kees,

Een inhoudelijk debat kan nooit kwaad. En "in gesprek komen met" sluit een briefwisseling niet uit, als je dat liever doet.

Mark said...

Hans Jansen over zijn mondelinge ontmoeting met Tofik: http://hoeiboei.blogspot.com/2009/07/rapporteur-of-propagandist.html

Kijk dus uit met Dibi. Debatteer schriftelijk, dan kan je alles goed overwegen, valt hij je niet in de rede, en kunnen we allemaal meelezen.

Herman said...

Wat Katje Borgesius zegt.

Doortje said...

Wat Katja zegt. Dan gaat het ergens over.

w said...

Dibi, is als al die andere mooipraters: ONBETROUWBAAR !

Kassander said...

Debatteer schriftelijk met dit soort gasten, Kees! "Mark" zei het hierboven ook al. Dan kan iedereen meelezen, kan je nagaan wat er gezegd is en kan je echt tot het gaatje iets uitdiscussiëren. Bovendien: in een live-debat is het vaak zo dat mensen niet ter plekke op de juiste argumenten komen. Dan heb je even een paar minuten, of een dag, of een blik in een artikel of boek of overleg met medestanders nodig om weer te weten wat je eigenlijk wilt antwoorden. Een live debat kan wel als je een hele staf ter beschikking hebt die anticiperend op wat er allemaal gezegd kan worden zo'n debat voorbereidt. Maar dat hebben gewone mensen zoals jij niet, Kees.

Bovendien is Dibi iemand die onoprecht is, die voortdurend bezig is om met retorische trucjes, zijwegen en aperte leugens het debat te vertroebelen. Dibi heeft de islamitische cultuur in het bloed, dus dat wil zeggen dat succesvol liegen als een pré wordt gezien. Werkelijk integer op zoek gaan naar waarheid in een gesprek is zowel Dibi als die hele islamitische (Midden-Oosten-) cultuur vreemd.

Dus nogmaals: schriftelijk!

Ge said...

Je bent weer in goed gezelschap Keesje. Allemaal een grote bek hier maar bijna iedereen adviseerd je om alles toch maar schriftelijk te doen zoals het een echte schijtbakkerige PVV'er betaamd. Alsof je met een juridische procedure bezig bent.
En natuurlijk alle stereotypen en vooroordelen over "de" Islam er weer bij gehaald.
Maar weet je nu al wat je gaat doen?

Kassander said...

Vóóroordeel? Ik zag laatst nog een mooi filmpje uit Gaza, heer Ge, waarin een oud-medewerker van kinderverkrachter en kindermoordenaar Arafat vol trots vertelt hoe goed Arafat was in het spreken met twee gezichten en tongen. Eentje voor het Westen en eentje voor de "Palestijnen" en de Arabische wereld. (Heeft iemand nog een link naar dat filmpje?) Iedereen die ook maar enigszins bekend is met de Arabische en islamitische cultuur weet dat liegen er geïntegreerd onderdeel van uitmaakt.

En over vooroordelen gesproken: "een echte schijtbakkerige PVV'er". Het heeft de laatste jaren nogal wat morele, maar ook fysieke moed gevergd, held Ge, om tegen de heersende policor- en islam-terreur in te gaan. Van welke andere partij dan de PVV moet de voorman eigenlijk bewaakt worden? Die hele policormeute zit gesubsidieerd verschanst in media, politiek en academia. Wie is hier nou laf en lekker veilig geborgen in zijn leugenweb?

keesjemaduraatje said...

Het verschil tussen Tofik Dibi en mij is, dat ik altijd nog, als de nood hoog is en Pasen en Pinksteren op één dag vallen, maar toch, Groenlinks stemmer kan worden. Terwijl Tofik Dibi geen PVV-stemmer, laat staan lid, kan worden. De PVV maakt dus consequent politiek die moslims uitsluit. Geert Wilders heeft dat ook letterlijk gezegd:"Hoe minder moslims in Nederland, hoe beter".
Ik heb geen zin die politiek in een openbaar debat te gaan verdedigen. Laat Fleur Agema dat maar doen.
Ik wil alleen met iemand praten als Keesjemaduraatje en alleen als je er allebei beter van kan worden. Dat gemeenschappelijke belang zie ik nu ff niet

Kassander said...

Het is goed om politiek te maken, Kees, die moslims consequent uitsluit, want de islam is een anti-humane en totalitaire ideologie. Het signaal dat de PVV afgeeft is dus: "Wordt u zich toch eens bewust, geachte moslim en moslima, wat u nou eigenlijk aanhangt."

De islam, zo heb ik al herhaalde malen betoogd, is verwant aan het Nazisme op een aantal punten: 1) Eerst en vooral de Jodenhaat, 2) Uebermenschenideologie, 3) oorlogsverheerlijking, 4) racisme tov van vrouwen.

Verder zou je in verschillende uitspraken in de koran gemakkelijk puur genocidale tendenzen kunnen lezen.

De nazi-ideologie is vanaf 1930 naadloos en met verbeteringen ingepast in de islamitische cultuur van de Arabische landen en na WO II islamwereldwijd verbreid.

De confrontatie met het ware en eeuwig onveranderbare karakter- want Woord van Allah Himself - is onontkoombaar voor ook de "naïeve en onwetende" moslims alsook voor de narcistisch-hedonistische collaborateurs die op dit moment als quasi-elite in het Westen de dienst uitmaken.

Het racisme-element in de islam is wat moeilijker bewijsbaar, omdat de islam geen fysieke rassenleer schijnt aan te hangen, behalve tov van vrouwen. (Racisme is het inferieur verklaren op grond van lichamelijke kenmerken.) Maar in de praktijk geldt in de islam natuurlijk een variant op Himmler's woorden: "Ich bestimme wer ein Jude ist."

Kenmerkend is voor de islam verder het door K.D. Bracher als kenmerkend voor de Nazi's aangewezen Freund-Feind-Prinzip: "Wie zich niet aansluit bij ons is een vijand." Maw: anders zijn mag niet.

En nou niet tegen mij gaan roepenn: "Maar bij jou mogen de moslims ook niet anders" zijn!" Iedereen mag bij mij anders en kleurrijk zijn, maar een ideologie aanhangen zoals de islam vind ik niet "anders", maar totalitair en antihumaan. Of had ik dat al gezegd?

Gematigde moslims kunnen niet bestaan, want de islam is niet gematigd. Er bestaan moslims die hun eigen geloof niet kennen of de ware aard ervan verdringen en er bestaan moslims die de bulk van hun agressieve en onverdraagzame geloof naast zich neerleggen. In die laatste kategorie zijn er natuurlijk veel die alleen in naam moslim blijven omdat ze bang zijn voor de terreur van de bewuste gelovigen.

Neen, ik vind het wel een goed idee van de Blonde Satan dat hij zegt: "Géén moslims in mijn partij." Het fatsoenlijkste en gezondste wat een mens tegenwoordig kan zijn, zeg ik altijd maar, is islamofoob.

Ge said...

@Kassander. Volgens mij kunnen ze je steun op dit moment in China erg goed gebruiken.

Kassander said...

@Volgens mij heb ik niet gezegd, Kees, dat je moslims moet koloniseren, sociaal-economisch achterstellen, vernederen en vervolgens doodschieten en doodknuppelen als ze in opstand komen. Ik heb alleen gezegd dat het Westen de moslims moet confronteren met de reëel bestaande en bestaan hebbende theoretische en praktische islam, zoals we de Chinzezen ook moeten confronteren met het reëel bestaande en bestaan hebbende theoretische en praktische communisme.

Ge said...

De wereld volgens Kassander:
Alle Joden zijn hetzelfde.
Alle Blanken zijn hetzelfde.
Alle Negers zijn hetzelfde.
Alle Vrouwen zijn hetzelfde.
Alle Moslims zijn hetzelfde.
Alle Chinezen zijn hetzelfde.
Beweren dat Geert Wilders de ogen wil openen van moslims is ongeveer hetzelfde als Berlusconi laten vertellen dat vrouwen moetn emanciperen.

KASSANDER said...

Heeft iemand je wel eens gezegd, Ge, dat je niet kan denken? Ik vind wat je zegt zo buitensporig en zo idioot, dat ik de vrijheid neem je na een eerste antwoord (hierboven) nooit meer te antwoorden.

Ge said...

Lees je eigen schrijfsels nog eens na. In ieder geval zal je dan toe moeten geven dat ik wel kan lezen.

Ge said...

O ja, en Kassander dat is inderdaad al eerder tegen me gezegd door mensen die geen argumenten meer hebben, die alleen nog maar kunnen schelden en tieren, die denken dat ze de waarheid in pacht hebben.

keesjemaduraatje said...

@Ge: nou heb je wéér een geachte reaguurder van mij kwaad gemaakt. Kan je misschien een beetje rustig aan doen hier?
Het is hier geen Hamas-hol maar een beschaafde anti-islam-site

Louisa said...

Keesje, dat is de reden dat je mij hier niet meer zult treffen, ik kan niet communiceren met mensen die geen zelfbeeld hebben.
Shalom.

Wim Nusselder said...

Geachte reaguurders van deze beschaafde anti-islam-site :-)

Onze hooggeachte gastheer Kees stelde ons de vraag of wij hem adviseren om in te gaan op de wens van Tofik (een moslim) om met hem in gesprek te komen.
Wij hebben hem met z'n allen redelijk unaniem geadviseerd om dat wél te doen, zij het dat het vertrouwen van sommigen onder ons in politici in het algemeen en moslim-politici in het bijzonder (en Kees' verbale kwaliteiten) niet helemaal voldoende lijkt om Kees zonder toezicht (cq meelezers) met de iets minder geachte heer Dibi te laten communiceren.
(Of zijn we misschien ook gewoon een beetje nieuwsgierig?)
In elk geval doet het dan niet helemaal ter zake hoe één, ondeelbaar en onveranderlijk de Islam is, want Kees gaat (als wij hem ff aan wat ideeën voor een gezamenlijk belang met Tofik helpen) niet communiceren met de Islam, maar met een Moslim.
En Moslims zijn nu eenmaal niet één, ondeelbaar, onveranderlijk en volledig verderfelijk, want zelfs Geert wil ze er niet allemaal uitknikkeren.
Als je er achter wilt komen in hoeverre ze verderfelijke gedachten koesteren, die we vaak kortheidshalve aanduiden met sharia, jihad en andere verrijkingen van de Nederlandse taal, zodat ze uitknikkerbaar worden zodra Geert aan de macht komt en een paar wetten en praktische bezwaren heeft overwonnen, dan zul je toch met ze moeten communiceren.
Het zij natuurlijk verre van ons om wie dan ook op grond van uiterlijke kenmerken te discrimineren en selectie op innerlijke kenmerken vergt -helaas- dat we ons aan besmettingsgevaar bloot stellen, en zelfs -wee-o-wee- de (minieme) kans moeten lopen om ons te laten bekeren tot een verderfelijke partij als GroenLinks.
Wij hebben tenslotte heilig ontzag voor de verbale kwaliteiten van de iets minder geachte heer Dibi en pretenderen niet zó sterk in onze schoenen te staan dat we daar immuun voor zijn.
Maar gezamenlijk zijn we sterk, dus wie stelt zich beschikbaar om hem te e-mailen en de eventuele reacties hier met ons te delen?
Kees moet tenslotte niet denken dat het de iets minder geachte heer Dibi ging om in gesprek te komen met Kees in het bijzonder.
Tofik's open brief was gericht aan PVV-stemmers in het algemeen.
Wie durft?

Hoogachtend,

Wim

keejemaduraatje said...

@Wim: Jij hebt Tofik een email gestuurd. Ik heb Tofik een email gestuurd. Tofik weet wie ik ben. Tofik kan het mail-formulier van mijn web-log gebruiken. Tofik kan zijn persoonlijke assistente vragen contact met mij op te nemen.
Toch heeft Tofik nog geen antwoord gegeven op mijn brief.
Je zult moeten accepteren dat Tofik andere belangrijke zaken te doen heeft. Zoals het bezoeken van het zoveelste Marxisme festival van de Internationale Socialisten.
Ik heb daar begrip voor. Hij schiet er niets mee op, door met een enkele PVV stemmer te praten. Hij heeft zijn punt gemaakt. Ik heb mijn punt gemaakt.
Next.

Jaan Krats said...

Praten met Tofik Dibi, praten met vooringenomen Internationale Socialisten.
Door te praten met wereldvreemden worden zij niet aangepaster, daar hun doel is hun lariekoek overal te verspreiden.
Waarom je tijd en aandacht verspillen aan manipulators.

Het is dus echt zo: Het beste is: Een postzegel op der reet en terugsturen.

Ge said...

@Keesjemaduraatje. Ik doe nog steeds heel erg rustig aan. Ik kan het niet helpen dat jou reaguurders zodra ze ook maar enigzins van repliek worden gediend hard wegrennen en vervolgens de hele tijd om het hoekje staan mee te gluren om af en toe in de derde persoon nog eens hun ongenoegen te kunnen uiten. Maakt mij niet veel uit hoor maar als je iemand van je standpunt wilt overtuigen is het wel makkelijker als je iemand rechtstreeks aanspreekt.
Of anderen die op websites uit te kotsen stukken schrijven maar vervolgens de knop om te reageren “vergeten” zijn. Jij bent tenminste een held die het nog wel toelaat dat figuren als ik af en toe een beetje op de rem trappen bij de al in overwinningsroes verkerende reaguurders.
Ik heb even de moeite genomen om wat meer stukken van Kassander te lezen en het schijnt zijn stokpaardje te zijn om iedereen die een mening heeft die afwijkt van de zijne voor dom uit te maken. Gelukkig hoef ik vaak maar de eerste alinea te lezen om weer gelijk te krijgen. We weten dus nu wat zijn woorden waard zijn.
Ik doe heel rustig aan. Nog wel.

KASSANDER said...

Hierboven zei ik "een variant op Himmler's woorden: "Ich bestimme wer ein Jude ist", maar die woorden zijn natuurljk oorspronkelijk van nog voor de Eerste Wereldoorlog en wel van een burgemeester van Wenen, geheten Karl Lueger (1844-1910). Ik meende te weten dat Himmler ze ooit geciteerd heeft, maar ik kan het niet terugvinden.

Louisa said...

@Kassander..door woede verblind, ik ken dat..
bedoel je niet: Hierboven zie ik...ipv zei ik...