Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, July 04, 2009

Keesjemaduraatje = "Een traditie"

Door Keesjemaduratje
Je kan als blogger ook over het paard getild worden, buiten je schoenen gaan lopen of boven jezelf uitstijgen. Bijvoorbeeld als een Amsterdamse kraker spreekt van de "traditie van Keesjemaduraatje". Ik ben daar best wel een beetje trots op.

Er is een groot debat op gang gekomen, omdat het extreem-linkse krakersblad Ravagedigitaal.org het heeft gewaagd een artikel te schrijven over dierenactivisten die tegen hallalvlees protesteren. Volgens de Indymedia-activisten onder leiding van de illustere Kees Stad, zijn deze dierenactivisten van MDTB extreem rechts en daarom mag er niet over geschreven worden. De ruzie loopt hoog op en nu dreigt de hoofdredacteur zelfs uit de extreem-linkse kerk  geexcommuniceerd te worden.

We kennen de hoofdredacteur, Alex van Veen, nog als de blogger die laatst door de politie verhoord werd, omdat hij grapjes over Nederland Bekent Kleur-voorman Rene Danen gemaakt heeft. Daarbij had hij Geert Wilders bedreigd en dat werd afgestraft. Gelukkig allemaal weer goed gekomen.

Nu zijn de krakers kwaad op Alex. Ondere ander omdat hij Keesjemaduraatje en Carel Brendel op zijn site heeft laten schrijven.  Kees Stad beweert dat hij zich daardoor in de traditie van Wilders en Fortuijn plaatst. Te veel eer voor Brendel en Maduraatje natuurlijk. We zeggen gewoon wat we denken en we doen wat we zeggen. Of zoiets.

Citaat:
@ Alex: Je kunt nu wel net doen of je de hele tijd niet begrijpt waar we het over hebben, maar dat maakt deze discussie pas vermoeiend. Met 'merkwaardige zwaai' bedoel ik natuurlijk dat je allerlei ellenlange stukken hebt geplaats waarin je het opneemt voor Fortuin en Wilders, naast stukken over de islam en (vooral) Marokkanen die ernstig naar racisme ruiken.
Als mensen ravage associeren met links activisme, hebben ze ook gelijk. Het blad is natuurlijk ontstaan als opvolger van Bluf! en heeft lang geteerd op die traditie (en infrastructuur, zoals de redactieruimte). Dat je je daar nu tegen af gaat zetten is opmerkelijk (en heeft te maken met de keuze om tegenwoordig ook extreemrechtse 'actiegroepen' aan bod te laten komen. Je zult toch echt moeten kiezen: of je blijft helder van geest 'links' en dat betekent dat fascisten en nationalisten beschouwd en beschreven worden als stromingen die bestreden moeten worden. En anders opzouten maar, dan verhuis je naar het rijtje rechtse blogs als het vrije volk of je bentgenoot madu-ratje en voor mijn part boycot men die hap dan. Ik snap echt niet dat iemand nog wil schrijven of anderszins bijdragen aan een project dat met de xenofobe wolven aan het meehuilen is. 

En daar moet Alex het even mee doen. Pijnlijke intolerantie van de actiebeweging, als je het mij vraagt.

13 comments:

ethan said...

*madu-ratje*
hij/zij is een a'tje vergeten, lecdystisch?
Of hij/zij verwart je met dit: http://www.rooierat.nl/catalog/images/Rooierat200001.jpg
of
http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://shiratarrant.com/wp-content/uploads/2008/10/banksy-rat-crop.jpg&imgrefurl=http://shiratarrant.com/%3Ftag%3Dswindle&usg=__3-YRVJ1IH45BBhJiY_wuibAkxhU=&h=380&w=358&sz=25&hl=nl&start=19&um=1&tbnid=hh3rvd8oa4DYCM:&tbnh=123&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Danarch%2Brat%26hl%3Dnl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:nl:official%26sa%3DG%26um%3D1
en bedoelt 't dan als compliment, kan ook natuurlijk, weet je nooit zeker met "verwarde" mensen

ethan said...

Arab Festival 2009: Sharia in the US
http://www.youtube.com/watch?v=fEPod-hxD7g

keest said...

je hebt er - zoals wel vaker - weer niets van begrepen madu-ra(tje): er mag best over geschreven worden, over die fascistoide dierenvrienden. Alleen zal het dan in het juiste kader geplaatst moeten worden. Een klup die het slachten van dieren alleen een probleem vind als het door islamieten *en joden* gebeurt, en daar expliciet een campagne tegen begint, en die bovendien blijkt te bestaan uit tiepes die een lange carriere in donkerbruine kringen hebben gemaakt, dient niet 'neutraal' afgeschilderd te worden en zeker niet door een websitje die zich beroept op een links-activistische achtergrond. Ik snap jullie ook niet, sinds wanneer neem je het op voor antisemieten?

stoethaspel said...

Zeg Keest,

Maak dat eens inzichtelijk en aantoonbaar...
Laat dus eens zien dat deze club (in woord/geschrift maar nog beter, de daad) enkel protesteert in het geval het dierenleed door joden of moslims wordt veroorzaakt...

Ik heb daar niets van gezien bij de berichtgeving die ik hieromtrent tot me genomen heb. Gevalletje dikke duim?

piet stok said...

Is Kees Stad soms de evenknie van Rene Danen, of het broertje? Twee druppels water.

keesjemaduraatje said...

Kees Stad is een krakers uit de anarchstische hoek, werkzaam bij XminY, terwijl Rene Danen een marxist uit Nijmegen, met contacten bij de Internationale Socialisten, is.
Misschien zeggen de geachte reaguurders van dit weblog wel dat dat allemaal één pot nat is, maar ik zelf vind het allemaal reuze interessant.

keesjemaduraatje said...

@Keest: Ik heb op mijn website nooit iets over deze dierenrechtactivisten geschreven en ik wijs zowel extreem-links, als extreem-rechts dienreactivisme scherp af. Ik heb weinig problemen met Hallal slachten en eten. Mag allemaal van mij.

Ik heb mij alleen verzet tegen de gecoördineerde actie van Rene Danen en Kees Stad om Ravagedigitaal.org te boycotten.
Het is juist goed als een extreem-links blad ingaat op actuele ontewikkelingen. Schrijf dan zelf eens zo'n stuk over hoe geweldig fout die MDTB dan wel of niet zou zijn. Ik heb er nog mooit van gehoord.

Jouw gedrag gaat steeds meer op fascisme lijken. Door condesequent mensen als ratten voor te stellen. dat deden nazis in hun propagandafilms ook. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Arend said...

@Keest,

Verdiep je eerst eens ergens in voordat je er over oordeelt; en verdiep je vooral eerst eens in het fascisme voordat je die term misbruikt.
Als je je gelijk alleen kunt halen door heel vaak woorden als "donkerbruin"
te gebruiken dan deugt je argumentatie niet.

Link said...

Googlen doet wonderen:
http://www.doorbraak.eu/content/view/87/4/

keest said...

Ondanks alle - toch vermoeiende - pogingen om voortdurend allerlei zijpaden in te slaan of afleidingsmanouvres te provoceren: waar het hele debat over gaat (en waar madura hier op zijn weblog naar verwijst) is het door ravage als 'normaal/neutraal' presenteren van een dierengroep die een extreemrechtse achtergrond heeft. Hoe ik dat weet: door gewoon naar de website van die clup te kijken. Daar blijkt dat ze campagne voeren tegen kosjer en halal slachten, en alleen daartegen. Dus niet slachten in het algemeen, maar alleen als dat door islamieten en joden gebeurt. Als je dan ook hoort dat de drie roergangers van die clup allemaal bij neonazi-groepjes actief zijn, is het gewoon duidelijk, punt. Dus daarom nogmaals de vraag: waarom neem je het voor antisemieten op? (als links iets tegen Israel doet ben je er altijd als de kippen bij om dat op te blazen).

keesjemaduraatje said...

@Kees Stad: Er is natuurlijk nog wel een verschil tussen mensen die een paar pamfletten staan uit te delen, waarin ze tegen ritueel slachten protesteren en terroristen die raketten afschieten. Vandaar dat ik tegen het pamfletten uitdelen niet meteen in het geweer gekomen was.
Als de MDTB bij een circus staat om tegen dierenleed te protesteren, dan komen de knokploegen van de AFA er meteen aan, om ze in elkaar te slaan, omdat die MDTB niet precies zo denkt als ze volgens de AFA zou moeten denken. Dat is het niveau van de discussie. Je zou ook eens kunnen proberen gewoon met die jongens te praten. Ik weet dat het voor jou gek klinkt.

Je zou ook eens met die vroegere strijdmakker Alex kunnen praten, in plaats van te roepen "optiefen" en "opzouten". Alsof jij het baasje van de kraakbeweging bent.
Dat stoort mij erg.
Jij gebruikt dat soort knokploegmethodes.
Als je het zo zeker weet dat de MDTB zo extreem-rechts is, dan kan je ook een tegenartikel in Ravage overwegen.
Dat heet debat. Dat heet discussie. Dat heet democratie. Moeilijke woorden.

Arend said...

@Keest,

Extreem rechts deelt pamfletten uit.
Extreem links boycot de joden; zingt "hamas de joden aan het gas"; en sloopt winkels en eventueel een joodse voorbijganger.

Mag jij raden welk clubje mij het meest aan het nazisme doet denken.
Dat je je knokploegen mogelijk ook wel eens tegen èchte nazi's hebt gebruikt doet daar niks aan af.

Paardestaart said...

Godskelere..wat een gespuis

Sluggish blood en een zware balk - het verraadt zich altijd..

Zó weten aksietijgers zich altijd finaal irrelevant te maken: door net zo'n kissebisserig olifantegeheugen aan de dag te leggen als de Hoeken en de Kabeljauwen, net zo sektarisch en irrelevant te twisten als de groep Trotski en de groep Lenin, en net zo onbescheiden en egomaan te zijn als PB en z'n harem die op anderman's blog ongegeneerd hun eindeloze onbelangrijke vetes zitten uit te matten

Wie verwacht van zijn lezers dat ze eerst de hele heibel van het begin af aan uitpluizen moet wel iets héel behartigenswaardigs te melden hebben. Denken jullie dat mensen zin hebben om te gaan uitpluizen wie d'r er nou ook weer eigenlijk begon..??
Who the fuck CARES??
Druk je eens fatsoenlijk uit, en maak het vooral kort!!

(Wel geinig hoor allemaal: ik ben nu al de draad kwijt..Ik weet niet eens meer of ik zelf nu ook weer extreem-rechts was, of extreem-links!)

Maar wacht eens: het kàn natuurlijk een enorm slimme meesterslag zijn..!
Misschien hopen de krakende kopstukken van damals wel de behörden zó uit te putten dat die er wel een pandje of wat voor over hebben om hen veilig achter hun eigen muren te hebben?
Desnoods off limits voor het burgerlijk gezag?
Oranje Vrijstaat at last?

Doe in dat geval de deur vooral stevig achter je dicht jongens - dat we het buiten niet hoeven te horen!
Bye bye! Zwaaizwaai!