Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, July 09, 2009

Oeigoeren zijn fucked up

Door Keesjemaduraatje
Het is al erg om Koerd te zijn, of Bask en het is geen pretje om Tjetjeen te zijn. Maar de Oeigoeren zijn er helemáál slecht aan toe. Reken maar uit. Hun gebied werd door Mao tse Toeng veroverd. Daarna werden er allerlei Han-Chinesen in hun gebied geïmporteerd. Daarna moesten de mannen voor een appel en een ei in de fabrieken van Zuid-China gaan werken. Nu de crisis goed toeslaat, worden ze ook nog ontslagen en vervolgens mishandeld. Je zou d'r depressief van worden.

OeigoerenWie komt er voor de Oeigoeren op? De extreem-linkse actievoerders gaan voor dít volk niet demonstreren.  Vraag mij niet waarom. Misschien vinden ze China nog steeds wel te gek. Misschien vinden ze etnisch geweld wel of niet bij hun zo menslievende ideologie passen. We weten het niet.   

De Turken hebben wel een klein woordje van protest laten horen, maar zijn veels te bang dat de Koerden het ook weer op hun heupen krijgen. De Amerikanen hebben geen zin zich in de interne aangelegenheden van een wéér een dictatuur in te mengen. Ze hebben het te druk met Afghanistan, Iran en Rusland.

De enigen die overblijven, om solidariteit met de Oeigoeren te tonen, zijn de Saoudi's . Maar dan krijg je weer het verwijt dat je van Al Quaida bent.

No comments: